Chiftele de vinete cu telemea, Supă cremă de cartofi cu praz

Chiftele de vinete cu telemea, Supă cremă de cartofi cu praz

by -
0
Chiftele de vinete cu telemea, Supă cremă de cartofi cu praz, Cartofi scăzuți, Mousse de cafea cu frișcă

Chiftele de vinete cu telemea, Supă cremă de cartofi cu praz, Cartofi scăzuți, Mousse de cafea cu frișcă

1.Aperitiv: Chiftele de vinete cu telemea (Iliuţa):

-două vinete potrivite ca mărime tăiate rondele se așează într-o tavă pe hârtie de copt;
-se asezonează cu ulei de măsline și se lasă pentru 5-7 minute la cuptorul preîncălzit; după ce s-au răcit, le tocăm cubulețe;
-într-un castron punem 3-4 – căței de usturoi răzuiți, 200 gr telemea grasă, un ou, sare, piper și busuioc și vinetele tocate;
-din compoziția rezultată se formează chiftelele pe care le punem la cuptor pe hârtie de copt și le lăsăm 40-45 minute la 180 gr sau le prăjim în tigaie la foc potrivit;
-sunt delicioase.

2. Supă cremă de cartofi cu praz (Iliuţa):

-300 g praz tăiat feliuțe se sotează în 50 g unt sărat;
-500 g cartofi tocați cubulețe se adaugă peste praz și se mai lasă încă 1-2 minute; adăugăm peste compoziție 1.5 l zeamă de supă de legume, sare (dacă mai este cazul, gustăm în prealabil), piper, busuioc și dafin;
-se lasă la fiert la foc mic pentru 15-20 minute;
-mixăm rezultatul obținut cu 300 g smântână cu 20% grăsime;
-noi o servim cu jambon crocant.

3. Cartofi scăzuți (Vero):

-se curăţă 6 sau 7 cartofi și se taie în 4;
-într-o cratiță se pune 2 linguri de ulei, când e încins se trage de pe fic, se pune o lingură de boia, se adaugă cartofii;
-se pune apa cât să treacă peste ei;
-se pune înapoi pe foc și adăugăm puțină vegeta și piper;
-se fierb până scade apa la jumătate și se pune la alegere verdeață (leuștean, pătrunjel sau mărar);
-se lasă acoperiți 5 minute apoi se pot servi.

4. Mousse de cafea cu frișcă (Iliuţa):

-500 g frișcă lichidă, 30 g zahăr brun, 200 g ciocolată, 1/2 lingură cacao și 2 linguri cafea solubilă se pun la foc mic până compoziția de omogenizează;
-se lasă la răcit și se pune la congelator pentru 20 minute;
-după o mixăm pentru 3 minute și o lăsăm din nou la congelator pentru încă 20 minute; la final o mixăm până obținem o pastă cremoasă;
-se servește cu frișcă bătută;
-noi o preferăm cu biscuiți făcuți în casă.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.