Concurs Marea calatorie a lui Amy&Roger de Morgan Matson - Editura Epica

Concurs: Marea calatorie a lui Amy&Roger de Morgan Matson-Editura Epica

Un nou concurs organizat de site-ul Literaturapetocuri.ro şi sponsorizat de Editura Epica.

Premiile oferite pentru 2 câştigători : 2 exemplare din “Marea călătorie a lui Amy&Roger” de Morgan Matson.Concurs Marea calatorie a lui Amy&Roger de Morgan Matson - Editura EpicaCerinţe obligatorii

1. Răspundeţi la întrebarea-Ce carte aţi lua cu voi în concediu?
2. Like paginii de facebook-Literatura pe tocuri
3. Like paginii de facebook-Editura Epica
4. Share (distribuire) publică la postarea de concurs pe pagina voastră personală
5. Într-un comentariu pe site vă rugăm să precizați răspunsul la întrebare, precum şi numele pe care l-aţi folosit pentru a îndeplini condițiile de pe facebook.

Participanţii care nu îndeplinesc cerinţele vor fi descalificaţi.

Sponsorul concursului Editura Epica

editura Epica    Perioada de participare: 12-19.06.2015

Update: Înscrierile la concurs se pot face până la data de 21.06.2015

Vă rugăm să folosiţi adrese de e-mail valide şi să urmăriţi anunţarea câştigătorului, poate fi oricare dintre dvs. Câştigătorul să îşi verifice adresa de e-mail (validă), având la dispoziţie 5 zile să răspundă, dacă nu, premiul se reportează şi va fi alocat altui câştigător printr-o nouă extragere prin random.org. Adresa de livrare unde trebuie să ajungă coletul să fie una validă. În cazul în care coletul nu va fi ridicat de la poşta română, nu se mai retrimite.

ATENŢIE: ANUNTĂM CÂŞTIGĂTORUl O SINGURĂ DATĂ PRIN E-MAIL
Şi nu uitaţi, vă rugăm după ce ridicaţi premiul să ne anunţaţi.

Mulţumim pentru înţelegere!

Prietena noastră Geo, ne oferă impresiile ei asupra acestei carţi. Mulţumim Geo!

MAREA CĂLĂTORIE A LUI AMY & ROGER — Morgan Matson

Titlul original : AMY & ROGER’S EPIC DETOURMarea-calatorie-a-lui-Amy-Roger
Editura : Epica
Anul apariţiei : 2015
Traducerea : Gabriela Stoica
Număr de pagini : 395

O carte despre care am auzit multe încât am devenit curioasă şi am cumpărat-o, sperând să fie o carte bună, deşi pot spune că nu aveam prea multe îndoieli că nu s-ar ridica la nivelul aşteptărilor. De obicei, cu Editura Epică nu dau greş!
O călătorie, după cum sugerează şi titlul. O călătorie simplă, de câteva zile, se poate transformă într-o călătorie interesantă, de cunoaştere, maturizare şi poate chiar şi iertare de sine ???
Ei bine, asta ne rămâne de aflat!

Facem cunoştinţă cu Amy– o adolescentă de 17 ani, care se mută din California (unde a locuit toată viaţa ei) în Connecticut, după moartea tatălui. Are un frate geamăn dependent de droguri, internat la dezintoxicare.
Personajul principal masculin, Roger, este partenerul de drum nedorit–impus de mamă, un tip ok, destul de deschis şi vesel, care arată super!
Pornesc la drum, dar hotărăsc să nu respecte itinerariul dat de mama lui Amy, atâta timp cât ajung la destinaţie în timp util. Şi astfel, pornim în marea călătorie …

Se opresc în Parcul Yosemite, apoi o iau pe cel mai singuratic drum din Utah–Route 95 zeci şi zeci de kilometrii fără nimic în jur … Pentru a face o oprire la facultatea lui Roger, unde acesta speră să-şi întâlnească fosta prietenă, de care tocmai se despărţise.
Sincer, îmi dau seama că cele două personaje, în această călătorie, încep să se maturizeze. Atât Amy, cât şi Roger, învaţă că trebuie să găsească în ei puterea de a face faţă problemelor şi traumelor.
Ca de altfel, noi toţi!!!
Cu cei doi, vizităm Kansas-ul, statul florii soarelui, ce are ca motto: ”Ad astra per aspera!” ( Pe căi ostile, pâna la stele !)
Între cei doi se instalează prietenia, iar Amy devine din ce în ce mai încrezătoare, deşi încă nu poate spune ce s-a întâmplat cu tatăl ei, ceea ce şi pe mine mă ţine cu sufletul la gură! Nu-mi rămâne decât să sper că într-un final voi afla.

Până atunci, se trezesc că nu mai au bani decât ce au prin buzunare, şi asta … după ce Amy îi spune mamei sale că mai are până vine acasă. Şi în sfârşit, aflăm ce s-a întâmplat cu tatăl lui Amy….
Aceasta vorbeşte într-un final! Deşi … Nu cu Roger– aşa cum m-aş fi aşteptat — ci cu Lucien ( fratele fostei prietene a lui Roger) … ca să vedeţi pe unde i-au purtat paşii pe cei doi!!
Amy era la volan, iar în intersecţie … cineva a trecut pe stop, izbindu-i în plin, pe partea dreapta … tatăl ei murind pe loc!
Şi nu numai că vorbeşte despre accident, dar şi conduce- pentru prima dată după accident!
Lucien este acela care o ascultă pe Amy vorbind despre problemele ei, ba chiar îi face şi el unele confidenţe… Mi-a plăcut enorm acest personaj! Calm, cu o gândire matură … Totuşi, se observă că pe parcursul călătoriei Amy începe să se deschidă faţă de Roger, devine mai încrezătoare în ea însăşi. Şi astfel, ajunge să-i povestească până la urmă, despre tragedia care i-a dat peste cap familia.
O carte uşoară, hazlie uneori, alteori tristă, dar emoţiile sunt acelea care o caracterizează de la început până la sfârşit!

Succes tuturor!

Cu drag,

Mili &Iasmy!

80 COMMENTS

  1. As vrea sa iau cu mine in concediu ,daca as pleca ,cat mai multe carti de la editura Epica ,deoarece aproape toate mi s-au parut apropiate de realitate si bune spre a visa cu ochii deschisi,oricum important este sa avem ce citi spre a evada din cotidian.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.