Concurs Saga Lider !

Concurs Saga Lider !

by -
20

Dragi prieteni de aceasta data vom avea un concurs putin mai diferit, deoarece se va desfasura pe parcursul a trei saptamani, iar in fiecare saptamana vor fi nominalizati 10 castigatori.

Cartile oferite fac parte din seria : Saga de familie Jalna de Mazo de la Roche, o serie ce are 15 volume, din care sunt oferite primele 3.

In prima saptamana vor fi oferite 10 exemplare din primul volum: Jalna-Un nou inceput
In a doua saptamana10 exemplare din al doilea volum: Zile fericite – Saga de familie Jalna
In a treia saptamana10 exemplare din al treilea volum: Mary Wakefield – Saga de familie Jalna

Deci aveti posibilitatea si sansa de-a va imbogati biblioteca cu toata aceasta serie. Ce trebuie sa faceti? In primul rand sa participati, si sa ne raspundeti prin cateva cuvinte la intrebarea ce va fi lansata.

In aceasta prima saptamana, pentru prima runda a concursului intrebarea este: Ce carti v-au placut de-a lungul timpului din cele pe care le-ati citit? Numiti doua dintre ele, si dezvoltati in cateva cuvinte.

Premiul oferit in aceasta saptamana sunt 10 exemplare din volumul 1: Jalna un nou inceput-Mazo de la Roche.

Una dintre cele mai de succes scriitoare le sec. al-XX-lea, Mazo de la Roche a castigat premii importante si si-a atras faima internationala datorita romanelor din seria Jalna aparute in 11 milioane d exemplare si traduse in 93 de limbi.Rivalitatile, tensiunile si relatiile amoroase secrete ale familiei Whiteoak au format de-a lungul timpului generatii de cititori de pe intreg mapamondul, concretizandu-se in adaptari pentru film , teatru si televiziune.

O serie interesanta, ce merita descoperita.

Cei 10 castigatori vor fi desemnati atat in urma voturilor acumulate cat si a celor mai interesante comentarii asupra carora ne rezervam dreptul de-a alege.

IN ATENTIA CASTIGATORILOR: Trebuie sa va abonati la newsletter-ul editurii pentru a fi validat premiul castigat.

Poate participa oricine are domicilul pe teritoriul Romaniei.

Nu este obligatoriu sa participati la tot maratonul, o puteti face si aleatoriu in functie de volumul care va intereseaza. Alegerea va apartine!

Perioada de desfasurare a concursului: 18- 24.08.2014.

Concursul este sponsorizat de Editura Lider

Editura Lider

Va dorim succes!
Sa inceapa maratonul!

Cu drag,
Mili & Iasmy!

20 COMMENTS

  1. Sunt atâtea cărţi care mi-au marcat viaţa până în prezent, dar unele se detaşează prin faptul că au rămas în amintirea mea şi la mulţi ani de la prima lectură a lor. Doar pentru a aminti câteva: Idiotul de Dotoievschi, Numele Trandafirului de Umberto Eco, Strălucirea şi suferinţele curtezanelor de Balzac, toate cărţile lui Alexandre Dumas tatăl şi fiul, Paul Feval – acestea reprezentând bucuria copilăriei şi adolescenţei mele.

    Dar Jane Austen este autoarea mea favorită, am citit toate romanele ei de cel puţin 5 ori fiecare. Îmi place stilul ei de a creiona prin cuvinte o epocă care pe mine mă fascinează. Poate că nu aş rezita la greutăţile acelei epoci, dar Jane Austen o face atît de dezirabilă, încât îţi doreşti să te fi născut atunci, să fi fost martor la povestea Lizei Bennet cu Mr. Darcy, la romantismul gotic al Northanger Abbey, la zbuciumul Emmei de a găsi peţitori pentru toate prietenele mai puţin pentru ea …. Este autoarea mea preferată, dar de atunci tot caut alte şi alte autoare care să-mi satisfacă apetitul pentru poveşti de dragoste cu sfârşit fericit. Poate de aceea am început să citesc cărţile romantice …Şi aici am autoare preferate: Mary Jo Putney, Amanda Quick, Teresa Medeiros, Sarah Maclean

  2. Pentru ca este si luna in care obisnuiesc sa recitesc Pe aripile vantului bineint ca e prima pe care o mentionez 😀
    Scarlett,desi pare egoista uneori,e o femeie puternica care trece peste toate obstacolele ce-i apar in cale si lupta pt casa ei,Tarra,si pt dragoste.

    O alta carte care mi-a placut este La rascruce de vanturi de de Emily Bronte .Catherine si Heathcliff cresc impreuna insa se casatoresc cu persoane diferite.
    Titlul cartii este edificator,deoarece pe lângă așezarea casei într-o zonă rece și deluroasă, acesta mai poate înseamna și răscrucea dintre bine și rău, pentru că știm cu toții că e nevoie doar de un pas greșit pentru a face un lucru nesăbuit.
    Și totuși, această carte vorbește despre dragoste, despre dragostea platonică ce crește odată cu tine și nu te lasă nici măcar în momentrul morții.

  3. Pentru ca ma fascineaza alte culturi am sa dau de exemplu „Shogun” de James Clavell, am facut la inceputul anilor ’90 o pasiune pentru scrierile acestuui autor, le-am cumparat pe toate imediat dupa aparitia lor si le-am citit cu sufletul la gura, taramurile asiatice prezente in aceste romane sunt ceva exotic, la aceea perioada ceva aproape virgin pentru mintea si imaginatia mea, despre Japonia stiam doar cat am invatat in scoala la geografieiar despre perioada medievala a Japoniei stiam si mai putin.
    Cea de a doua carte care m-a impresionat este „Eu sunt Malala” de Malala Yousafzai, povestea fetei de 15 ani care a fost impuscata in cap de talibani intr-un microbus scolar in timp ce se intorcea de la scoala, m-a impresionat dorinta arzatoare a acestei fete de a invata, dragostea ei pentru tara ei si locurile natale, maturitatea cu care pledeaza pentru dreptul la o buna educatie a tuturor copiilor lumii.

  4. Desi sunt numeroase carti care m-au fascinat si m-au facut sa simt intr-adevar ca, odata ce incep sa dau paginile, intru intr-o alta lume, voi alege „Simbolul pierdut” de Dan Brown, intrucat a reprezentat, pentru mine, o adevarata provocare, care m-a facut sa inteleg numeroase aspecte ale celei mai vaste societati secrete din lume si care mi-a deschis apetitul pentru a citi mult mai multe lucruri despre simbolistica si diverse mentalitati. Astfel, as putea spune ca aceasta carte m-a facut sa inteleg faptul ca nimic nu e ceea ce pare a fi si, in acelasi timp, totul se afla in fata ochilor nostri: avem nevoie doar de o schimbare de … perspectiva.
    A doua carte care m-a marcat a fost una din cartile Agathei Christie, si anume „Cei cinci purcelusi”. Desi toate cartile acestei autoare m-au tinut in suspans, consider ca „Cei cinci purcelusi” a avut cel mai neasteptat final, pe care nu l-as fi putut ghici in veci! Secretul este, in opinia mea, o poveste foarte bine pusa la punct, cu numeroase detalii care, legate armonios, au facut deliciul meu si al multor persoane pe care le cunosc.

  5. Ma bucur mult de acest maraton.Multumesc fetelor pentru concurs.Acum sa spun ce carti mi-au placut?sunt foarte multe,nu stiu de unde sa aleg,dar o autoare preferata am:NORA ROBERTS,cu ale sale carti superbe.
    Cartea aceasta face parte din seria detectivei Eve Dalas,Ultima imagine.In aceasta carte detectiva se confrunta cu un criminal in serie care isi selecteaza victimile dupa anumite criterii,urmarindu-le si studiindu-le fiecare miscare.Incercarea detectivei de a salva lumea de criminalii,de a reusi sa ii prinda de fiecare data,dar si casatoria sa in care compromisurile trebuiesc sa isi aiba locul,mi-a mers la suflet.Aceste carti prezinta realitatile vieti din viitor,acolo unde as vrea sa fiu si eu.
    Un alt gen de carte pe care autoare il abordeaza este prieteniea si viitorul care depind de un joc al destinului.Cartea ,,jocul destinului,,are in plin plan trei parce din Olimp,de fapt trei statuete de argint ,reprezentant cele trei ursitoare:Clotho care toarce firul vietii,Lachesis,care il masoara,Atropos,care il taie si ii pune capat.O lectura de neuitat despre noroc,iubire si decizii care transforma vietile oamenilor.

  6. M-a fascinat Gargui de Andrew Davidson. Am vazut cartea la targ cand a aparut si am asteptat 3 ani sa o cumpar.Pretul nu scadea de 50 lei si am reusit intr-un final sa o iau la mana a doua.A meritat fiecare minut de asteptare. E o poveste trista de dragoste intre doi oameni care s-au iubit in Germania medievala.Se intalnesc in prezent,el pe patul de spital,ars de sus pana jos,gandindu-se doar ca vrea sa se sinucida,ea bolnava de epilepsie parca.Ea e o persoana un pic ciudata.Sculptorita de garguie munceste goala pana la epuizare crezand ca in fiecare statuie pune o inima a ei.Se imprieteneste cu el si ii spune tot felul de povesti de dragoste din vremuri trecute.Ea e invaluita in mister si povestile ei fascineaza.Vor locui o vreme impreuna pana cand ea moare,dispare inotand in mare fara sa-i fie gasit trupul.
    O alta carte care mi-a placut mult e Femeia nisipurilor de Kobo Abe.Sunt fascinata de cultura japoneza si le devorez cartile de fiecare data cand ajung la biblioteca judeteana.Cartea asta e despre viata,despre identitate si limite,despre drepturi si libertate,despre pozitia si rolul femeii vs barbatului intr-o societate primitiva si izolata de exterior.Un colectionar de insecte ajunge sa fie sechestrat si pus sa traiasca intr-o groapa imensa de nisip cu o femeie.Pentru a supravietui trebuia sa mute cu galeti si lopeti nisipul dintr-o parte in alta intr-o repetitie ce seamana cu munca lui Sisif.Ce muta noaptea,aducea vantul inapoi ziua.Incearca in diverse feluri sa evadeze,dar nu poate.Pana la urma se indragosteste de femeia la care fusese „Cazat” si va avea un copil cu ea.Cand ea trebuie sa nasca si e in pericol sa moara din cauza sarcinii extrauterine,el are sansa sa plece si nu o face.De ce?pentru ca familia pe care o lasase „Afara” nu il reprezinta,nici macar nu l-a cautat.Aici descopera adevaratul sens al vietii si isi creeaza o viata in care el e barbatul ce tine o familie,o persoana puternica si pe care se bazeaza ceilalti.

  7. O carte care mi-a ramas in memorie si de multe ori anumite situatii din jurul meu ma duce cu gandul la ea este Secretul Sotului de Liane Moriaty
    Am adorat romanul acesta de la primele randuri, din momentul in care am fost aruncata brusc in viata obisnuita si total lipsita de senzational a personajelor. Iubesc romanele care reusesc sa faca asta: sa iti prezinte banalitatea si normalul intr-un mod atat de captivant incat sa nu mai vrei sa te desprinzi de poveste.
    Aceasta carte este un roman tulburator despre secretele pe care alegem sa nu le impartasim cu partenerul de viata.
    Personajele acestei carti duc o viata obinuita, banala pot spune , lipsita de senzational.
    M-a captivat aceasta carte , de la primele randuri pot spune, pentru ca este scrisa in asa fel incat nici macar nu-ti dai seama de viata banala a personajelor dar este scrisa in asa maniera incat spre final scriitoarea reuseste sa rastoarne intreaga situatie si sa ofere o viziune atat de surprinzatoare incat ai nevoie de minute bune pana sa reusesti sa digeri informatiile proaspat primite.

  8. In „Fluturi” citim o poveste de dragoste. Una diferita totusi. Irina iubeste. Poate prea mult, poate pe cine nu merita, poate prea putin pe ea insasi. Suntem martori la alegerile ei, indiferent daca sunt cele corecte, sau daca greseste. Irina este prinsa intre doua iubiri – cea pentru Matei si cea pentru Robert. Una o mistuie, cealalta o inalta. Una reprezinta o promisiune spre mai bine, cealalta o ancoreaza in prezent. Ce o sa aleaga?
    Citind aceasta carte, mi-am lasat o bucatica de suflet sa ramana acolo. De multa vreme nu am mai intalnit o carte care sa imi dea astfel de senzatii. „Fluturi” mi-a trezit amintiri, am fost si eu o „Irina” care nu a stiut tot timpul ce sa aleaga. Citind aceasta carte am trecut de la o stare la alta, am ras, am lasat cate o lacrima sa cada pe paginile pretioase, am simtit goluri in stomac ( sa fi fost fluturi? ), am fost suparata pe personaje, le-am mustrat, apoi le-am iertat ca o mama iubitoare. Am visat cu ochi deschisi si mi-am imaginat ce as fi ales eu in locul Irinei. „Fluturi” e o carte cu adevar buna, extraordinara, fiindca numai o carte buna poate sa te faca sa treci de la agonie la extaz, numai o carte buna poate sa te faca sa simti ca ti se strange inima in timp ce mainile strang paginile tot mai tare pana ti se albesc buricele degetelor, de neputinta, neputinta de a fi si tu acolo sa indrepti lucrurile.

    „Fluturi” este structurata in doua volume dar imi doresc din tot sufletul sa vina si al treilea pentru ca mi-a lasat un gol in suflet si tanjesc dupa un final adevarat. Bine, Irina a demonstrat in carte ca povestea ei de dragoste atipica nu poate avea un final ca toate povestile, povestea ei e diferita, e ca si cum ar fi nepamanteana. Pana sa citesc cartea, nu imi puteam inchipui ca exista si acest gen de iubire, bazata pe sacrificiul sinelui in beneficiul…cui? La urma urmei, de multe ori fericirea se afla chiar in varful degetelor. Trebuie doar sa avem curajul sa o strangem in brate. Eu vedeam lucrurile altfel, nu existau atatea nuante de gri intre alb si negru. „Fluturi” m-a invatat sa caut prin gandurile mele, sa invat lucruri noi despre mine.

  9. De-a lungul timpului am citit multe cărți superbe de autori români , cât și de cei străini.. Darcele 2 cărți care m-au impresionat au fost Grădina uitată scrisă de Kate Morton și „Se numea Sarah” scrisă de Tatiana de Rosnay.
    Grădina uitată de Kate Morton acțiunea începe în ajunul Primului Razboi Mondial o unde fetiță este găsită la bordul unui vas cu destinatia Australia. O femeie misterioasa, supranumita Autoarea, ar fi trebuit sa o aiba in grija, dar aceasta a disparut fara urma. In noaptea in care implineste douazeci si unu de ani, Nell O’Connor afla un secret care ii va marca destinul. Peste cateva zeci de ani, ea porneste in cautarea adevaratei sale identitati, intr-o calatorie avand drept punct final un conac ciudat, despre care se crede ca ar fi bantuit, Blackhurst, candva proprietatea familiei aristocrate Mountrachet. La moartea lui Nell, nepoata ei, Cassandra, intra in posesia unei mosteniri neasteptate. Conacul Blackhurst si gradina sa uitata dezvaluie treptat secretele familiei Mountrachet, dand la iveala legatura dintre cele trei femei, apartinand unor generatii diferite, ale caror destine exceptionale se continua unul pe celalalt.
    Se numea Sarah de Tatiana de Roasnay ne prezintă tragedia a două familii unite de un secret teribil, prezentându-ne o pogină de istorie din Franța care rupe tăcerea unui subiect dureros din istoria francezilor.. Iar cartea ne prezintă următoarele : Paris, iulie 1942: Sarah, o fetita evreica in varsta de zece ani, este arestata in toiul noptii, impreuna cu parintii ei, de politia franceza, dar nu inainte de a-si incuia fratele in ascunzatoarea lor secreta, convinsa fiind ca se va intoarce dupa numai cateva ore pentru a-l elibera.
    Paris, mai 2002: Julia, o jurnalista americana, stabilita de multi ani la Paris si maritata cu un francez, trebuie sa scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorarii a saizeci de ani de la acest eveniment de trista amintire in istoria Frantei. In timpul investigatiei sale, Julia descopera intamplator o serie de secrete de familie adanc ingropate, care o leaga de Sarah, si simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe masura ce se adanceste in trecutul ei, lucrurile pe care le afla o tulbura si o fac sa-si puna intrebari cu privire la propria existenta.

  10. Cartea care m-a emotionat si m-a induiosat pana lacrimi, este „Se numea Sarah” – Tatiana de Rosnay.. Tatiana de Rosnay,alege tema acestui roman dintr-un episod rusinos si condamnabil al istorie Frantei, un subiect tabu despre care francezii evita sa-si aminteasca si sa vorbeasca si mult prea putin cunoscut.
    Romanul debuteaza cu razia politiei franceze din dimineata zilei de 16 iulie, cand Sarah, o fetita de 10 ani, este luata impreuna cu parintii ei si dusi cu autobuzele alaturi de alte mii de evrei pe arena Veldrome D’hiver. Disperata sa-si ascunda fratele mai mic, Sarah il incuie intr-un dulap din dormitor, “locul lor secret”, promitandu-i ca se va intoarce curand si-l va scoate de acolo.
    Cartea alterneaza intre povestea Sarei si povestea din timpul nostru a Juliei Jarmond, o jurnalista americanca casatorita cu un francez. Julia trebuie sa scrie un articol despre a saizecea aniversare a evenimentelor de la Vel d’Hiv. In cursul cercetarilor, gaseste indicii in trecutul familiei sale care o determina sa incerce sa reconstituie destinul tragic al Sarei Starzynski.
    A doua carte, care mi-a ramas la suflet, este a autorului Jeffrey Archer: Cain si Abel. Este povestea a doi barbati nascuti in aceeasi zi, in colturi diferite ale lumii, unul aristocrat, altul sarac si ale caror destine par sa se impleteasca pe parcursul a 60 de ani, cand fiecare dintre ei evolueaza si datorita muncii constante si a dorintei aprige, reusesc sa-si transpuna telurile in realitate.Asemeni personajelor biblice, sunt manati de dorinta obsesiva de a se distruge reciproc; doi oameni de afaceri puternici, necrutatori, care ne dau pana la urma o lectie de viata privind depasirea limitelor si transformarea in realitate a viselor.
    Le recomand pe amandoua cu mare drag!

  11. buna fetelor,
    stiu ca nu am intrat demult , imi cer scuze pentru asta

    de data asta nu particip, sunt multe carti care mi-au placut,,,,incepand cu Codul lui Da Vinci
    fiecare poveste merita mai multa atentie la comentariu si din lipsa timpului zic pass
    va pup
    va urez succes

  12. O carte care mi-a rămas întipărită în minte şi care mi-a plăcut foarte mult, a fost şi este „Mandrie şi prejudecată” de Jane Austen. Elizabeth şi Darcy sunt două personaje şi personalităţi puternice, genul Acela de personaje pe care nu le-ai vedea niciodată împreună, pentru că nu s-ar suporta şi, totuşi ,exact genul acela de personaje între care s-ar putea înfiripa dragostea, Le-am adorat replicile pline de ironie şi comportamentele contradictorii. Plus faptul că această carte mi-a deschis apetitul pentru citit.

    O altă carte care mi-a plăcut şi pe care aş reciti-o oricând cu cea mai mare plăcere este „Sub aceeaşi stea” de John Green. Autorul ne prezintă povestea a doi adolescenţi care luptă zi de zi împotriva aceleaşi boli cumplite. Cei doi tineri pornesc într-o cursă contra cronometru, în care învaţă ce înseamnă să iubeşti. Aceştia ne arată, prin ochii lor, că realitatea nu e întotdeauna ceea ce vrem noi să vedem: o lume ideală unde toţi suntem perfecţi şi în care nu putem fi atinşi de nimic. Hazel şi Augustus ne mai învaţă cum să ne trăim fiecare clipă la maxim şi cum să apreciem fiecare lucru, oricat de mărunt ar fi.

    Două cărţi care n-ar trebui să vă lipsească din bibliotecă! 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.