Contesa libertină de Joanna ShupeContesa libertina

Titlul original: The Harlot Countess
Seria Wicked Deceptions: 1. Ducesa curtezană (The Courtesan Duchess-2015), 2. Contesa libertină (The Harlot Countess-2015), 3.The Lady Hellion -2015
Cotatie Goodreads: 3.96

DETALII CARTE

O poveste unde dragostea, pericolele, ura, bârfa, intrigile, lipsa de comunicare, neînţelegerile şi erotismul o fac să aibă un farmec aparte.
Lady Maggie Hawkins, o tânără plină de viaţă, abia aştepta să exploreze lumea şi să îşi trăiască fericirea. Primul pas în societate era important şi avea planuri mari. Dar viaţa ei este dată peste cap, atunci când se află în centrul unui scandal. Un ticălos îi distruge numele, viaţa, reputaţia ei este făcută praf. Este acuzată că în ajunul nunţii a sedus pe prietenul logodnicului ei. Datorită ticălosului acela nobil care a calomniat-o şi a lansat tot felul de poveşti este expulzată din societate. Este o paria. Toţi îi întorc spatele: prieteni, familie, societate (o soră rămâne lângă ea, deşi în secret). Este numită prostituata irlandeză.
Nimeni nu a încercat să afle adevărul, nu a ascultat şi varianta ei, a fost etichetată-nemernica prostituată irlandeză. Cel mai mult a durut-o respingerea familiei şi faptul că tatăl ei moare fără să cunoască adevărul, dar şi pierderea celui mai bun prieten, Simon Barrett, conte de Winchester. Bărbatul pe care îl iubea. I-a întors spatele şi a crezut poveştile altora. Inima ei a fost ruptă în două, iar respingerea lui Simon a lăsat-o goală pe dinăuntru.
Datorită acestui scandal şi a etichetei puse este nevoită să se căsătorească, mai bine zis forţată să intre într-o căsătorie lipsită de dragoste cu un bărbat bolnav şi bătrân, ce o ignoră.
Au trecut 10 ani şi Maggie se reîntoarce în Londra. Se prezintă ca văduvă, dar se foloseşte şi de numele stigmatizat-Prostituata irlandeză. O femeie modernă, cu o reputaţie dubioasă, libertină. Adevărul este că sub aceste falsuri, Maggie ascunde adevărata ei ocupaţie. De ceva vreme prin presa vremii circulau o serie de caricaturi politice, semnate de pictorul caricaturist Lemarc. Cel mai puternic luat în vizor în caricaturile lui Lemarc era Simon Barrett, conte de Winchester. Acesta este în plină ascensiune în Parlament, şi batjocura adusă la adresa lui nu face bine carierei de politician.
Maggie şi Simon se reîntâlnesc după 10 ani şi ceea ce urmează….veţi afla citind cartea.
Simon nu a încetat nicio clipă să o dorească pe Maggie. Avusese nenumărate femei, avea o amantă, dar niciuna nu i-a ostoit dorul de Maggie.
Oare inima este mai puternică decât sabia şi stiloul?

Cartea Contesa libertină-Joanna Shupe, apare în colecţia “Iubiri de poveste”-Libertatea în data de 14.11.2015.

Autor: Iasmy
Review overview
5
****Coman Iasmina (Iasmy/Elis Ntco fb)-Admin. site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Fb-Literatura pe tocuri**** Esenţele tari se ţin în sticluţe mici! Orientată spre prezent, dar şi viitor, cu picioarele pe pământ, dar şi idealistă. Optimistă până la extrem. Îmi place să dezvolt o idee prin intermediul discuţiilor, văd timpul ca pe o resursă finită şi iau în serios termenele limită. Pasionată de cărţi, muzică şi călătorii, ador stilul romance (contemporan, historical) thriller, istoric romanţat, YA, şi în general cărţile scrise bine. Mai nou, începe să îmi placă stilul fantasy, deşi nu am crezut că mă poate "prinde". Învăluită în mister, iubitoare de ciocolată cu piper. Îmi plac provocările! Şi aşa cum spune Octavian Paler: "Pasiunea n-are nevoie de motivări, ea nu cere neapărat să fie înţeleasă şi explicabilă, dimpotrivă, începe acolo unde nu mai e nimic de explicat, sfârşind abia când simte din nou nevoia de lămuriri." Vă aşteptăm alaturi de noi!

5 COMMENTS

  1. uauuuuu ce romantic iubiri de poveste……….sint toate impresionante,mai ales pt una ca mine …ma consider superrrrrr romantica :3

Scrie un comentariu. Vorbeste cu mine!