Crochete de pui cu sos – pulpe de pui la cuptor pe pat de legume – mere caramelizate
Crochete de pui cu sos – pulpe de pui la cuptor pe pat de legume – mere caramelizate – Meniu
Crochete de pui cu sos de usturoi
1. Aperitiv: crochete de pui cu sos
-1 piept de pui îl tăiem fâșii, condimentam cu sare și piper și-l lăsăm să stea puțin
-dăm fâşiile prin ou bătut și fulgi de porumb sfărâmaţi și le prăjim
-scoatem crochetele pe prosoape de hârtie să absoarbă uleiul
-sosul de usturoi (Vero); zdrobim usturoiul, îl frecăm cu sare și ulei până e gros ca o pastă, adăugăm după gust muștar și în părți egale smântână și ketchup și omogenizam. Dacă vreți mai iute adăugați ketchup iute sau puțin ardei iute.
-servim crochetele cu sos de usturoi
2. Ciorbă de pui:
-1 piept de pui tăiat bucățele mărunte
-2 morcovi,1 pătrunjel, un păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim cu foarte puțin ulei,
-adăugăm carnea mai amestecăm puțin punem apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, curry praf, chimen praf, vegeta și lăsăm să fiarbă bine
-când ciorba e gata dregem cu smântână frecată cu gălbenuș de ou
3. Pulpe de pui la cuptor pe pat de legume
-condimentam pulpele (cu amestecul care ne place) și le lăsăm să stea puțin
-punem în tavă felii de ceapă, ardei, bucăți de dovleac, ciuperci, crenguță de cimbru, felii de măr
-punem peste legume, pulpele, apă cât să le acopere și un păhărel de alcool (vodka, gin, coniac) și punem tava la cuptor
-putem servi așa sau cu cartofi piure
4. Mere caramelizate:
-curățăm merele, le tăiem în 8 (cu coajă), le stropim cu puțin suc de lămâie și presăram cu 3-3/2 linguri de zahăr
-le punem la copt la temperatură mare
-preparam un sos din: smântână, suc de lămâie, coajă rasă de lămâie și miere de albine
-servim merele (calde) cu sosul rece
Poftă Bună!
Langoş:
-amestecăm într-un castron: 2 iaurturi simple (125 gr) + 2 ouă întregi + un cub de drojdie (pacheţel galben) muiat cu puţin lapte + puţină sare
-adăugăm 500 gr făină, amestecăm bine
-punem compoziţia într-o pungă mare (de plastic ca cele de 1 leu) şi punem cu pungă în frigider (nu strângeţi punga prea tare, îi trebuie loc să dospească)
-când vedem că a dospit (creşte cantitatea în pungă) rupem bucăţi pe care le întindem cu sucitoarea şi le prăjim în tigaia cu ulei
-se pot umple cu brânză sărată cu verdeaţă, cu brânză dulce, cu varză, cu cartofi sau dulceaţă
-avantajul este că puteţi coace doar câteva, puneţi punga înapoi în frigider şi coaceţi restul a doua zi
Reţete culinare
Crochete de pui cu sos de usturoi, un deliciu
Mulțumim pentru rețete, Arci. Lângă nu am facut demult. Trebuie să încerc și rețetă ta
Mere caramelizate! O să încerc în weekend! Mulțumim, Arci, pentru idei!
Nu am mai mancat de mult timp niste mere caramelizate 😀