Crochete de pui cu sos

Crochete de pui cu sos – pulpe de pui la cuptor pe pat de legume – mere caramelizate – Meniu

   Crochete de pui cu sos de usturoi

1. Aperitiv: crochete de pui cu sos

-1 piept de pui îl tăiem fâșii, condimentam cu sare și piper și-l lăsăm să stea puțin

-dăm fâşiile prin ou bătut și fulgi de porumb sfărâmaţi și le prăjim

-scoatem crochetele pe prosoape de hârtie să absoarbă uleiul

-sosul de usturoi (Vero); zdrobim usturoiul, îl frecăm cu sare și ulei până e gros ca o pastă, adăugăm după gust muștar și în părți egale smântână și ketchup și omogenizam. Dacă vreți mai iute adăugați ketchup iute sau puțin ardei iute.

-servim crochetele cu sos de usturoi

2. Ciorbă de pui:

-1 piept de pui tăiat bucățele mărunte

-2 morcovi,1 pătrunjel, un păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim cu foarte puțin ulei,

-adăugăm carnea mai amestecăm puțin punem apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, curry praf, chimen praf, vegeta și lăsăm să fiarbă bine

-când ciorba e gata dregem cu smântână frecată cu gălbenuș de ou

3. Pulpe de pui la cuptor pe pat de legume

-condimentam pulpele (cu amestecul care ne place) și le lăsăm să stea puțin

-punem în tavă felii de ceapă, ardei, bucăți de dovleac, ciuperci, crenguță de cimbru, felii de măr

-punem peste legume, pulpele, apă cât să le acopere și un păhărel de alcool (vodka, gin, coniac) și punem tava la cuptor

-putem servi așa sau cu cartofi piure

4. Mere caramelizate:

-curățăm merele, le tăiem în 8 (cu coajă), le stropim cu puțin suc de lămâie și presăram cu 3-3/2 linguri de zahăr

-le punem la copt la temperatură mare

-preparam un sos din: smântână, suc de lămâie, coajă rasă de lămâie și miere de albine

-servim merele (calde) cu sosul rece

Poftă Bună!

Langoş:

-amestecăm într-un castron: 2 iaurturi simple (125 gr) + 2 ouă întregi + un cub de drojdie (pacheţel galben) muiat cu puţin lapte + puţină sare
-adăugăm 500 gr făină, amestecăm bine
-punem compoziţia într-o pungă mare (de plastic ca cele de 1 leu) şi punem cu pungă în frigider (nu strângeţi punga prea tare, îi trebuie loc să dospească)
-când vedem că a dospit (creşte cantitatea în pungă) rupem bucăţi pe care le întindem cu sucitoarea şi le prăjim în tigaia cu ulei
-se pot umple cu brânză sărată cu verdeaţă, cu brânză dulce, cu varză, cu cartofi sau dulceaţă
-avantajul este că puteţi coace doar câteva, puneţi punga înapoi în frigider şi coaceţi restul a doua zi

Reţete culinare

Alte Reţete culinare

Crochete de pui cu sos de usturoi, un deliciu

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.