Salată de dovlecel – Cotlet de porc – Ciorbă de salată verde...

Salată de dovlecel – Cotlet de porc – Ciorbă de salată verde – Coșulețe cu iaurt

by -
0
Salată de dovlecel - Cotlet de porc - Ciorbă de salată verde - Coșulețe cu iaurt

Salată de dovlecel – Cotlet de porc – Ciorbă de salată verde – Coșulețe cu iaurt

1.Aperitiv: salată de dovlecel

  • alegem 2-3 dovlecei fff mici,îi curățăm, îi dăm pe răzătoarea fină,îi săram puțin și-i lăsăm să stea
  • opțional putem tăia foarte mărunt 2-3 fire de ceapă verde, sau dacă preferați 1-2 căței de usturoi zdrobiți bine
  • preparăm maioneza cu cartof în care adăugăm 2 linguri de smântână
  • stoarcem dovlecelul și-l punem în castronul cu maioneză
  • adăugăm ceapă(usturoi),mărar tăiat fff mărunt, potrivim de sare și piper, amestecăm bine
  • punem salata în caserolă și o lăsăm la rece
  • se poate servi și cu pâine prăjită

2.Ciorbă de salată verde (Vero)

  • într-o oală se pune aproximativ 3 l apă sa fiarbă, se adaugă costiță afumată, o ceapă, un morcov ras, se fierb 15 minute, vegeta și piper după gust.
  • între timp se spală 2 căpățâni de salată verde și se rup cât mai marun t( eu nu le tai cu cuțitul să nu se amărască) apoi le adăugăm în oală.
  • într-o tavă punem puțin ulei, o ceapă tăiată mărunt, o călim și adăugăm 2 /3 linguri de făină, apoi punem o linguriță de boia.
  • amestecăm bine și o punem peste zeama de salată.
  • se mai fierbe la foc mic cam 10 min apoi spargem ouă direct în oală.
  • întregi, nebătute, eu pun cam 5 ouă la această cantitate.
  • adăugăm verdeaţă- mărar sau leuștean, 100 ml lapte și mai fierbem  10 min la foc mic. -la final punem 2 linguri de smântână grasă într-un bol și frecăm cu apă rece .
  • oprim focul  și adăugăm smântână și o lingură de oțet.

3.Cotlet de porc (Vero)

  • se taie 5 / 6 bucăți de cotlet , le așezăm în tavă,  condimentate cu sare, piper și boia. -adăugăm un pahar de apă și puțin ulei.
  • acoperim și fierbem la foc mic cam 30 de minute
  • dacă scade apa și carnea nu e moale adăugăm apă caldă
  • când se prăjește puțin o întoarcem pe cealaltă parte și punem câteva bucăți de usturoi mărunțit.
  • garnitura poate fi la alegere.
  • noi am mâncat cu piure de cartofi.

4.Coșulețe cu iaurt (Iliuţa)

  • 100 g unt,  două gălbenușuri de ouă și 100 g zahăr se amestecă bine.
  • adăugăm 250 g făină albă și un pliculeț praf de copt ( 10 g ).
  • aluatul obținut îl lăsăm pentru 20 minute la frigider.
  • între timp separăm la două ouă  albușurile de gălbenușuri .
  • albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile le mixăm cu 60 g zahăr și coaja de la o lămâie. -adăugăm 150 iaurt gras și ulterior albușurile continuând să mixăm.
  • într-o tavă cu forme rotunde, tapetată cu puţin unt, punem aluatul tăiat pătrate de 7-8 cm latura.
  • în interior punem crema,  după care aducem spre interior colțurile pătratelor obținute din aluat.
  • se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru  25 minute.
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.