Cum sa alegi sotul potrivit de Victoria Alexander-Editura Alma/Litera

Cum sa alegi sotul potrivit de Victoria Alexander-Editura Alma/Litera

The Husband List - Cum să alegi soțul potrivit

Cum sa alegi sotul potrivit de Victoria Alexander

Titlul original : The Husband Listcum sa alegi sotul potrivit

Editura : Alma/Litera

Anul aparitiei : 2014

Numar de pagini : 277

Seria Effingtons Family : Dragoste de proba (The Wedding Bargain), Cum sa alegi sotul potrivit (The Husband List), Lectia de dragoste (The Marriage Lesson), Mireasa pentru un print (The Prince’s Bride), Her Highness My Wife, Love With The Proper Husband, The Lady in Question, The Pursuit of Marriage, A Visit from Sir Nicholas, When We Meet Again, Let It Be Love.

Carti scrise de Victoria Alexander

                   R E C E N Z I E  C I T I T O R

            Rezumat carte

Gillian este vaduva de 8 ani, cand primeste o mostenire neasteptata de la un unchi din America. Mostenirea este impresionanta : 8 vapoare, 600000 lire si pamant in America, cu singura conditie ca Gillian sa se casatoreasca pana la implinirea varstei de 30 ani. Adica peste 2 luni ! Impreuna cu prietenii ei,Kit si Robin, intocmeste in graba o lista cu soti eligibili, iar in fruntea listei se afla Richard Shelton, conte de Shelbrooke, un crai reformat. Acesta incearca din rasputeri sa-si rascumpere greselile trecutului, incercand sa aiba grija de cele 4 surori ale sale si sa intretina o proprietate paraginita, ajunsa in aceasta stare in urma pierderilor suferite de tatal lor, un impatimit al jocurilor de noroc.
Gillian ii propune un targ cinstit : sa imparta cu el mostenirea, cu conditia sa faca o casatorie de convenienta, intrucat si-a iubit foarte mult sotul si n-ar fi vrut decat o casatorie din dragoste. Pentru Richard nici nu poate fi vorba de o casatorie casta.

Richard are un secret : picteaza. A ajuns un pictor renumit, iar tablourile sale sunt din ce in ce mai vandute. In schimb, faptul ca este conte nu-i permite sa fie artist. Reputatia lui si a familiei sale ar fi complet ruinata daca s-ar afla acest lucru. Astfel ca el utilizeaza un pseudonim : Etienne-Louis Toussaint. Gillian cunoaste lucrarile pictorului, intrucat stie ca este prieten cu Thomas, fratele ei si il apreciaza foarte mult. Astfel ca lui Richard ii vine o idee stralucita : sa o seduca sub masca pictorului, astfel ca ea sa-si aduca aminte beneficiile dragostei si sa nu se mai opuna la o casatorie adevarata. Astfel ca se prezinta la ea la un bal mascat si se ofera sa-i faca tabloul pe gratis. Gillian nu poate rezista tentatiei de a avea un tablou de pictorul ei preferat, astfel ca se duce la atelierul acestuia. Etienne pune de la inceput conditia sa stea numai in umbra. Usor, usor, devine confidentul ei, afland multe dintre gandurile ei. In acelasi timp, Richard are si el succes, reusind sa imparta o noapte pasionala de dragoste. Acum conditia initiala este indeplinita, dar acum Richard nu se mai multumeste cu atat. Vrea ca ea sa se indragosteasca de el. Urmeaza o serie de intamplari amuzante, culminand cu momentul in care ea descopera ca Richard si Etienne sunt una si aceeasi persoana. Hotaraste ca Richard merita sa i se dea o lectie. Drept urmare, la urmatoarea sedinta de pictat, il seduce pe Etienne. Richard este complet bulversat. Desi acesta fusese planul lui initial, intre timp renuntase la el, tinand cont ca avusese atata succes ca Richard. Este, in mod absurd, gelos pe el insusi. Ii trec prin minte tot felul de planuri absurde prin care sa-l faca sa dispara de Etienne : un duel (cam greu de regizat), un accident de trasura etc. In cele din urma se duce la Gillian si-i marturiseste dragostea lui, declarand ca numai pe ea o vrea, renunta la orice avere. Aceasta ii face aceeasi marturisire, moment in care intra in camera surorile lui, care ascultau la usa, si le spun ca daca tot se iubesc si au convenit ca ar putea sa renunte la mostenire, ce rost ar avea sa o faca intr-adevar ? La ele nu se gandesc ?
Cititi cartea pentru a va amuza de intamplarile prin care trec cei doi.

Recenzie cititor : Autor Tyna

6 COMMENTS

  1. Geo, ma bucur ca si tie iti place Victoria Alexander.
    Stilul ei nu a prins la toata lumea, dar pe mine m-au amuzat mult cartile din aceasta serie.

    • Tyna te felicit pentru recenziile tale. Ai un mod unic de a starni interesul. Victoria Alexander nu este preferata mea, dar tu o faci sa fie speciala 🙂

  2. O recenzie foarte frumoasa, Tyna! Felicitari! locco_smiley_10 locco_smiley_10
    Trebuie sa recunosc ca Victoria Alexander nu este printre autoarele mele favorite, dar am citit cu placere prezentarile tale. Povestesti foarte frumos!

  3. Frumoasa recenzie Tyna.Felicitari! locco_smiley_10 Cartile autoarei inca nu le-am citit,dar intr-o zi…Oricum ,cartile sale le-am cumparat

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.