Interviu cu Laura Nureldin
Autori romani Literaturapetocuri.ro

Demoni, de Laura Nureldin-Editura Herg Benet-recenzie

Anul apariţiei: 2017
Editura: Herg Benet
Număr pagini: 262
 Ador stilul ei glumeț, lipsit de griji al autoarei. Laura Nureldin este singura autoare care mă face să râd când citesc o carte.
,,M-am născut pe 11 octombrie 1979, la Iași, din mamă bucureșteancă și tată sudanez. Despre tată am aflat la 35 de ani că trăiește, deci ăsta ar putea fi următorul meu meu roman. Am scris de când mă știu. Pe pereți, pe hârtie, în desfășurătorul de jurnal, pe blog. Acum, la „bătrânețe”, m-am apucat de scris povești.

Nici studiile, nici funcția nu mă recomandau pentru asta – sunt absolventă de Psihologie și lucrez ca prezentator de știri din 2002. Am început cu Jurnalul în engleză de la Realitatea TV, am continuat cu diverse emisiuni și jurnale la N24, The Money Channel, TVR și Antena 3.”

   ,,La împlinirea vârstei de 16 ani, Lisa Whelan primește un cadou care îi va schimba viața; acesta sosește într-o micuța cutie de catifea, însă cuprinde puterea unui întreg neam de vrăjitoare-strămoșii ei, de care nu aflase până atunci. Cel care o va iniția în arta vrăjitoriei este Yadiel, un demon enervant care și-a dedicat întreagă sa viață protejării familiei Lisei, chiar din vremurile în care s-au născut primele vrăjitoare Whelan, cu mii de ani în urmă. Totuși, noile puteri ale tinerei fete declanșează alte forțe, mult mai întunecate decât și-ar fi putut imagina vreodată.,,
   Cu așa o descriere este normal să devin super curioasă în privința cărții, iar cum stilul autoarei îmi este super îndrăgit, am purces să citesc cartea. O poveste super fantastică, nu că n-aș vrea să fie reală (eu să am Steaua și puterile 🙂 ), dar cu o încărcătură emoțională profundă, cu o mătușa care o va iubi necondiționat și cu un prieten de nădejde, succesul este ca și asigurat.
    Când părinți tinerei Lisa vor muri într-o furtună iscată pe mare, fata va locui cu sora tatălui, Annie. Acesta încearcă pe cât posibil să o ajute, cu multă dragoste și înțelegere, să depășească momentele dificile. La fel va fi și marea, pe care o iubește, în ciuda faptului că părinții săi au pierit pe mare.
   Fiind o fire introvertită, Lisa are un prieten sau cum îi place ei să zică- ca un frate, pe Jonathan, de aceiași vârstă cu ea.
   Ciudatul vis avut cu o seară înainte de aniversare o sperie, nu știe ce poate însemna. Deși iubește marea, totuși, să visezi că ești sub apă și poți respira în voie devine puțin înfricoșător. Acesta este de fapt primul din cele patru visuri promotorii.
   Cadoul neașteptat primit în ziua când va împlini șaisprezece ani de la mătușa sa, îi va schimba destinul irevocabil. Frumoasa stea o va atrage, iar formatul ei are anumite simboluri ce le reprezintă.

,,-Are cinci colțuri, corect? Deci e o pentagramă. Iar simbolurile gravate pe ea-am văzut că le studiai-sunt ale celor patru elemente. Câte unul pe fiecare colț. Unul pentru foc, unul pentru apă, unul pentru pământ și unul pentru aer.
Merse la oglinda din baie ca să vadă ce se întâmplă. Unul dintre colțurile stelei strălucea, ca și cum ar fi reflectat o lumină. Însă, indiferent ce mișcări făcea și cât se răsucea, sclipirea era aceiași.
Atunci observă că cel care strălucea era colțul cu simbolul apei. Gravura emana o lumină blândă. Fata își trecu degetele peste ea. Lumina se intensifică.
Îl simți cald, în ciuda faptului că era făcut din metal. Iar căldura părea să se scurgă în interiorul ei, prin degete și prin porțiunea de piele pe care stătea bucata de argint. Era o senzație teribil de ciudată, dar plăcută. Reconfortantă. Liniștitoare.
Fără să-și poată explica de ce, Lisa simți că primea înapoi o parte din ea despre care nici nu știuse că-i lipsește.
Iar ochii îi străluciră auriu.”

   În ziua aniversări se confirmă visul-Lisa va putea să înoate sub apă fără grija de a se îneca. Este doar primul dar pe care îl va descoperi.
   Al doilea vis îi va arata un alt coșmar: casa unde locuiește va lua foc, ea va reuși să se salveze atât pe ea cât și pe mătușa sa. Ciudat este că focul o va asculta și se va da din calea ei.
    Colțul stelei destinat simbolului foc s-a activat strălucind, iar Lisa își va salva în aceeași seară prietenul de a arde în urma unor lansări de artificii nereușite.
   Următorul vis îi arată că are puterea de a stăpâni furtuna și de a se salva din ea. Normal, la trezire colțul de stea destinat aerului strălucește și Lisa exersează noul dar primit-controlul aerului.
   Al patrulea vis, al patrulea colț din stea va străluci iar, și de data aceasta Lisa este convinsa că are control asupra pământului. Pe lângă visele despre daruri intră în scenă și ,,Psihopatul Invizibil”, poreclă dată de Lisa unui personaj care o ajută să descifreze misterele. Ciudat este că, vocea vorbește cu ea doar în mintea ei.       Oare a luat-o razna? Cine este acea voce și cine este bărbatul din vis?

,,Ca anesteziată, Lisa căzu cu capul pe pernă, adormită buștean. Visa un bărbat înalt și întunecat care stătea așezat pe patul ei și o privea cum doarme. Îi mângâie obrazul și se apleca să o sărute cast pe frunte. Când bărbatul se ridică, fata văzu că ochii lui erau aurii.

   Discuțiile din capul Lisei cu cel numit Yadiel- un Demon fără chip, sunt foarte comice, dar fata învață multe lucruri noi despre ea și despre originile ei. Astfel, Yadiel o va preveni că este în pericol, iar forțele Răului o vor moartă. Când Forțele atacă în camera ei, Lisa se panichează, dar împreună cu Demonul și Darul ei va învinge. La fel se va întâmpla și când mașina în care se află împreună cu mătușa sa va lua foc, iar ele se vor zbate să scape.
   Ce se întâmplă? De ce o vor moartă? Ea este o fire calmă şi nu îi place să facă rău. Răspunsul îl are Yadiel în visele lor.
   Surprinzător este și că Lisa se simte atrasă de Demon, care la rândul său îi declară că o iubește. Când îi apare în vis o ceremonie, iar pe deget un semn de pentagramă, Lisa este nedumerită. Ceremonia din vis a fost reală sau ce? Se pare că da, semnul inelului apare pe deget și la trezire.

,,Lesath Wahala, ești perechea mea, jumătatea mea, oglinda mea, alter ego-ul meu. Iar eu sunt toate aceste lucruri pentru tine. Am așteptat o eternitate să fii desăvârșită. Te-am plămădit din cioburi de materie, de energie, de visuri. Da, eu te-am visat spre ființă. Cum aș putea să nu te iubesc? Tu ești din mine.
-Îți este…frică de mine micuţo?
Frică? Nu. Nu avea cum să-i fie vreodată frică de el. Era, însă,copleșită. Toți anii plini de durere, de singurătate, de clipe în care se simțise inadaptată și nelalocul ei fuseseră spulberați cu aceste patru cuvinte: tu ești din mine. Acum avea sens. Simțea că totul este așa cum trebuie să fie. Că ea este așa cum trebuie să fie. Nu se mai simțea ca o adolescentă stingheră, ci ca o ființă conturată, puternică și infinită. O ființă care conținea toată puterea, cunoașterea și noblețea înaintaşelor ei. A celor ca ea.

   Jonathan, în ciuda faptului că este îndrăgostit de Lisa, o va asculta, o va susține și aproape va fi ucis de către forțele Răului. Relația dintre Lisa și Ciudatul din capul ei este dureroasă pentru John, dar va fi alături de ea indiferent ce s-ar întâmpla.
   Annie neavând Darul, acesta sărise peste ea, nu va ști ce se întâmplă cu nepoata ei. Când îi va descoperi Grimoarul cu vrăji, când acesta o va arde în palmă, mătușa va deveni îngrijorată. Ce se petrece cu nepoata ei?De unde vin coșmarurile din vise, de ce se întâmplă lucruri ciudate în preajma fetei? Răspunsul îl va primi de la mama sa decedată.
   Acum sunt și eu curioasă împreună cu Lisa: Cum va evolua relația ei cu Yadiel? Avea să continue să o viziteze doar în vis și să rămână o voce fără formă în restul timpului? Urma ca ea să-și piardă dimensiunea fizică și să i se alăture în aceea lume a lui despre care ea nu știa nimic? Oare va putea el să vină în lumea ei și să trăiască că o ființă umană?
   Răspunsul este unul neașteptat și vă invit să îl descoperiți voi citind această carte. Eu m-am îndrăgostit de cărțile Laurei. Aștept următoarea carte-partea a doua- cu nerăbdare.
    Nota mea este 10.
Cartea Demoni, de Laura Nureldin poate fi comandată de pe site-ul Editura Herg Benet
Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti

9 COMMENTS

  1. Multumesc draga mea.Eu trag speranta sa fie si o a doa parte a acestei carti!Este mult prea buna sa nu aibe si continuare! locco_smiley_37

    • Mulțumesc Arci,știu ca nu este genul tău, dar,cine știe poate o sa ajungi sa citești aceasta carte!

  2. Frumoasa prezentare! Am citit si eu cartea si mi-a placut. Dar cartea preferata ramane Regii timpului 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.