Rulou rapid – Supă cremă de dovleac cu busuioc și parmezan – Rulouri cu ciuperci – Tort de biscuiți (fără coacere)
Rulou rapid – Supă cremă de dovleac cu busuioc și parmezan – Rulouri cu ciuperci – Tort de biscuiți (fără coacere)
1.Aperitiv: Rulou rapid (Vero)
- pe felii de șuncă de Praga se întinde un strat subțire de hrean și se rulează.
- simplu, rapid și delicios.
2.Supă cremă de dovleac cu busuioc și parmezan (Iliuţa)
- un dovleac plăcintar ( 800 – 900 g ) se curăţă de coajă, se taie cubulețe și se sotează pentru 4-5- minute în puțin unt sărat.
- adăugăm 1.5 l apă, sare, piper și frunze de busuioc.
- se lasă pentru 20 minute să fiarbă la foc mic.
- la final adăugăm 100 g parmezan răzuit și 100 g smântână cu 20% grăsime.
- mixăm conținutul până obținem o pastă fină.
- se servește cu crutoane date prin usturoi, rumenite în cuptor.
3.Rulouri cu ciuperci (Vero)
- aproximativ 300 gr. carne de porc sau vită , 2 conserve ciuperci mărunțite , condimente.
- se taie carnea felii, se bate ca pentru șnițel și se condimentează, ciupercile tăiate și stoarse de zeamă se pun pe fiecare felie ( se poate adăuga și cașcaval-nu foarte mult), se rulează și se prind cu scobitoarea.
- se unge o tavă cu unt, sau se pune hârtie pergament, se așează rulourile , se dă la cuptor până se rumenesc, nu foarte tare, să nu devină uscate.
4. Tort de biscuiți (fără coacere):
- 23 biscuiți simpli măcinați+10 linguri de zahăr+5galbenusuri de ou+1 pachet de unt+2 linguri cacao+1 esență de rom = se mixează până se face o pastă
- punem pasta într-o tavă de iena sau emailată și o dăm la rece
- se bat albușurile de ou spumă cu 10 linguri de zahăr până e tare
- ardem 6 linguri de zahăr și adăugăm ușor la spumă(zahărul ars cald să fie fluid), amestecăm
- punem spuma peste foaia de biscuiți
- ornăm cu nucă pralinată și vișine
- punem tortul la rece până a doua zi
- dacă nu vreți cacao în blat se poate și fără
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
- foto pixabay
Mulțumesc pentru rețete!