Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de curcan – Friptură împletită – Prăjitură...

Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de curcan – Friptură împletită – Prăjitură cu nucă

by -
0
Chifteluțe de ciuperci - Ciorbă de curcan - Friptură împletită - Prăjitură cu nucă

Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de curcan – Friptură împletită – Prăjitură cu nucă

1. Aperitiv: chifteluțe de ciuperci

  • ciupercile se curăță, se spală, se sărează puțin și se lasă să se scurgă apoi se dau prin mașina de tocat carne
  • 1-2 cartofi cruzi se dau pe răzătoarea fină și se storc bine
  • punem în castron ciupercile+cartofii+1-2 ouă+2-3 linguri făină + condimente (sare, piper, curry, boia)+pesmet cât e necesar și amestecăm bine
  • dacă vă place puteți adăuga verdeață pătrunjel sau mărar tăiat fff mărunt
  • se coc în ulei și se servesc pe platou cu felii de roșii sau cu murătură

2. Ciorbă de curcan:

  • carnea în lucru de curcan o tăiem bucăţele mici
  • 2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim cu puţin ulei, adăugăm bucăţelele de carne şi mai călim puţin apoi adăugăm apa si punem la fiert
  • potrivim de sare, piper multicolor, vegeta, curry, chimen praf şi lăsăm să fiarbă
  • când e gata dregem cu smântâna frecată cu gălbenuş de ou

3. Friptură împletită (Iliuța)

  • Mușchiulețul de porc se taie în două bucăți egale pe lugime, mai puțin capătul, îl condimentăm după gust, eu folosesc piper, cimbru, rozmarin, busuioc și sare.
  • Cârnatul îl tăiem în două bucăți egale, puțin mai lungi decât mușchiulețul de porc.
  • Împletim fiecare fâșie de carne cu un cârnat și punem căței de usturoi între acestea.
  • Friptura astfel obținută o tapetăm cu unt și verdeață, o punem în tavă cu puțină apă ( să acopere jumătate din înălțimea acesteia) și o lăsăm în cuptorul preîncălzit aproximativ 90 minute.
  • Este fragedă, gustoasă, un deliciu.

4. Prăjitură cu nucă (Zebra):

  • foile:1/2 kg făină+150 gr untură (unt, margarină)+10 gr drojdie (un cub mic) muiată cu puţin lapte călduţ+3 gălbenuşuri de ou+3 linguri de zahăr+1 vârf de cuţit de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie+coaja rasă de la o lămăie = le frământăm cu puţină apă
  • împărţim aluatul în 4 părţi egale şi lăsăm să stea puţin până facem “crema”
  • “crema”:amestecăm 300 gr nucă măcinată+300 gr zahăr+2-3 plicuri de zahăr vaniliat
  • un gem aromat preferabil de caise
  • foile le întindem şi le punem crude
  • montăm prăjitura în tava unsă şi tapetată  astfel:foaie+gem+”crema”+foaie+gem+”crema”+foaie+gem+”crema”+foaie
  • punem prăjitura la copt
  • o tăiem rece în tavă şi presărăm cu zahăr praf
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

  • Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de curcan – Friptură împletită – Prăjitură cu nucă
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.