Dragoste la prima degustare

   Visul fiecărei persoane este să fie fericită, să-i fie alături pe drumul vieții o familie frumoasă. Ce ne-am putea dori mai mult?
   Nu știu voi, dar eu îmi doresc să călătoresc. Să văd cât mai multe locuri frumoase. Destinații turistice, dar și locuri sălbatice, încă nedescoperite.
   La începutul întemeierii familiei, o bună bucată de vreme am fost preocupați cu planuri de construcție, cu anumite probleme, ca la început de drum. Până într-o zi, când am pornit în prima noastră călătorie ca o familie. Au trecut deja zece ani de când călătorim de două ori pe an în destinații din țară, dar și din afara țării.
   Anul acesta am ales Veneția, Italia.
   Prietena mea din copilărie s-a mutat de curând în Italia. Pentru că-mi doream să-i cunosc fetița nou născută, am hotărât să-i facem o vizită și cu ocazia aceasta să vizităm frumoasa Veneție. Bucuroși că suntem însoțiți de prietena mea și soțul ei, care știu puțină italiană, am pornit la plimbare pe străduțele întortocheate din Veneția. Am rămas surprinși să auzim în diferite grupuri vorbindu-se românește și chiar să ascultăm la acordeon o melodie lăutărească românească pe una dintre străduțele înghesuite. Bineînțeles, după ce l-am salutat pe lăutar românește, domnul a zâmbit și ne-a întrebat: „M-ați verificat, așa e?”
   După două ore de admirat suveniruri, clădiri vechi superbe, ne-a prins foamea. Și cum la noi, românii, dragostea trece prin stomac, ne așezăm la o terasă în apropiere de Piața San Marco.
   Mirosurile ademenitoare au creat o discuție amuzantă, mie îmi mirosea a pizza, fiului meu a paste, prietenei mele a desert. Cei doi bărbați erau morți de foame și tot ceea ce așteptau era un Peroni rece.
   Aventura abia începe, consultăm meniurile încercând să ghicim ingredientele. Deja ne ploua în gură când ne uitam în poze, dar italiana prietenilor noștri nu era gastronomică. Nici acum nu știu cum se numește fiecare fel pe care l-am mâncat, dar pot să spun că a fost delicios.
   Băiatul meu a comandat un platou cu diferite fructe de mare. Era imens, cred că ne-am fi săturat toți din el. Bărbații au comandat pizza, iar eu și prietena mea paste cu fructe de mare. Să-l fi văzut pe soțul meu după prima gură de pizza, care era picantă, câte beri a dat peste cap după prima îmbucătură! Normal că am făcut schimb de mâncare. La noi eu sunt cea picantă.
    Pentru că prietena mea avea poftă de desert, a comandat ceva care suna bine.
  Să-i fi văzut fața când a venit ospătarul cu un platou imens, care avea pe mijloc un desert cam cât o caisă, în schimb era „decorat” bestial.
   Fiind o porție mult prea mică pentru o adevărată româncă, „mi amica” a spus: „Ce bun a fost! N-am mâncat, dar sunt sătulă!”
   O experiență culinară plină de amuzament, voie bună și amintiri de neuitat.
   Cu dragostea care a trecut și prin stomacul nostru, satisfăcuți, pornim spre ultima noastră oprire, Piața San Marco, apoi plecăm cu vaporetto spre gară.
   Și pentru că nu te simți la Veneția dacă nu faci o prostie, frânți și cu burticuța plină, așteptăm trenul o oră stând pe jos prin gară, pentru că locuri nu sunt. Prea obosiți să ne gândim că asta e cireașa de pe tort a aventurii noastre la Veneția.
    Cu siguranță, m-am îndrăgostit de Veneția! A fost ca o dragoste la prima degustare!
Împărtășește cu noi experiența ta culinară într-un comentariu și poți câștiga de la Momondo un premiu în valoare de 1.000 euro.
   Sursă imagini: Arhivă personală, Pexels.com

8 COMMENTS

  1. Foarte frumoasă experiența aceasta în Veneția! Și eu am fost în Italia. Mâncarea este foarte bună, într-adevăr!

  2. Foarte interesant!De altfel se si spune ca toate mancarurile sunt mai bune “la mama lor”
    Acum cativa ani am vizitat Jamaica.Este o tara frumoasa cu multe locuri turistice,multa verdeata ,oameni super relaxati(pentru noi chiar enervant) si mancare specifica foarte buna si sanatoasa.Am “cules “si eu cateva retete care mi-au placut si pe care le fac si acum.
    Am mancat la micul dejun ceva ce seamana cu niste gogosele dar jamaicanii le numesc”festival”,daca se fac sarate se pot manca la micul dejun cu salate sau peste,iar daca se fac dulci se pot manca cu unt si gem sau miere(seamana la gust cu minciunelele).
    Pe langa pui cu cury,snitele sau gratar in stil jamaican,mi-a placut foarte mult mancarea de AKEE.
    Considerata o leguma akee creste in pom,seamana cu un ardei mare rosu,iar la mijloc are un sambure mare negru.Cand este copt akee se crapa,atunci se poate gati,se curata coaja se scoate samburele si se prepara doar partea alba,are gust de ciuperci.
    Cam atat ca altfel as putea sa mai scriu un articol!!! locco_smiley_1

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.