Dublura de Sophie Hannah, B.A.Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown - Editura Trei - recenzie

Dublura, de Sophie Hannah, B.A.Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown – Editura Trei – recenzie

Titlu: Dublura

Autori: Sophie Hannah, B.A.Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown

Editura: Trei

Număr de pagini: 368

An apariție: 2021

  Trebuie să recunosc că a fost o carte interesantă. Deși am crezut la început că având la mijloc adolescente va fi plictisitoare și va aborda un anumit stil care mie nu prea-mi place, cu cât a trecut timpul cu atât m-a prins mai tare în plasa ei.

   Patru adolescente într-o școală, o amenințare la adresa lor, patru mame diferite care vor să facă tot posibilul să-și protejeze fiicele. O mulțime de secrete ies la suprafață, Academia de arte la care studiază fetele nu este ceea ce pare a fi.

  Neînțelegerile apar atât în grupul fetelor, cât și în grupul mamelor, apar tot soiul de acuzații și de presupuneri. Fetele par să reușească să-și repare problemele mult mai repede decât mamele, ceea ce mi s-a părut cât se poate de logic, mamele au dus neînțelegerile la un alt nivel.

  Am început să fiu foarte curioasă pe parcursul lecturii, m-am tot gândit la ceea ce se întâmpla și am presupus, la un anumit moment, că mi-am dat seama despre ce este vorba. Nu are rost să spun cât de tare m-am înșelat și cât de departe eram cu gândurile.

  Foarte bine construită povestea, fiecare mamă încearcă din răsputeri să-și protejeze fiica, mai rămâne de văzut ce preț sunt dispuse să plătească pentru asta. Fetele își doresc fiecare altceva, în funcție de personalitate, dar mamele nu înțeleg mereu acest lucru.

„Încerc din răsputeri să nu reacționez prea violent la ce se întâmplă între fete, dar Ruby trăiește totul foarte intens și lumea o judecă greșit. Nu vrea decât să fie plăcută, să fie prețuită, iar oamenii sunt în stare să devină îngrozitori, de parcă ea ar fi un soi de personaj negativ, când nu este decât un simplu om. E doar o fată. Fetița mea.

  Și ăsta e momentul când spaima mea e depășită de furie.„

   Am zis despre poveste că se învârte în jurul discuțiilor inutile ale unor fete care se ceartă pentru cele mai minore probleme, iar mamele lor reacționează aproape stupid, intervenit în certurile și discuțiile unor adolescente. Dar imediat ce m-am convins că așa merge cartea, am descoperit faptul că în realitate povestea ascunde crime odioase, secrete îngrozitoare și sângeroase. Așa a început să-mi placă și să vreau să citesc mai departe. M-a ținut cu sufletul la gură și am căutat să văd unde merge firul.

  Și mai interesant este că această carte a fost scrisă de patru autoare diferite, toate scriitoare de thriller și de mister. Am crezut că voi simți diferența de stil, dar nu a fost cazul, deci asta a însemnat că toată povestea a fost foarte bine închegată și asta pentru mine a fost o reușită importantă.

  Nu mai spun că spre sfârșit, când am început să înțeleg adevărul despre poveste și mai ales despre ce se întâmplase cu adevărat, a început să-mi placă și mai mult. În primul rând că nu m-am așteptat, în al doilea rând că mi s-a părut foarte bine ascuns adevărul, în așa fel încât să-ți permită trecerea printr-o poveste total diferită și în al treilea rând pentru că finalul a rămas deschis, astfel încât sunt sigură că va veni și un volum doi, cu mai multe explicații și mai multe nebunii.

Există peste tot în jurul nostru crime odioase și infracțiuni grave, pe care cândva nu le-aș fi crezut posibile. De exemplu: poți fi tatăl îndurerat al unei adolescente care s-a sinucis și tot și se spune că sunt anumite lucruri pe care n-ar trebui să le pronunți despre sinucidere, pentru că sunt lipsite de sensibilitate.„

Carte disponibilă pe site-ul editura Trei

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Dublura de Sophie Hannah, B.A.Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown – Editura Trei – recenzie

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.