După o noapte de Linda Howard

Titlul original: After the Night
Editura: Miron
Traducere: Oana Negureanu
Anul publicării: 2012
Nr. pagini: 402

Cărţi scrise de Linda Howard

RECENZIE CITITOR
Rezumat carte

Dacă ai unsprezece ani şi îţi place un băiat mai matur, nu înseamnă că o să rămâi cu el, dar în această carte aşa se întâmplă.
Faith Devlin era o adolescentă de unsprezece ani cu o familie considerată un gunoi în orăşelul Prescott din Louisiana. Mama sa, Renee, era amanta celui mai puternic om din zonă, Guy Rouillard. Era de o frumuseţe extraordinară în ciuda săraciei lucii în care trăia împreună cu soţul şi cei cinci copii ai săi. Singura cu bun simţ din acea familie era Faith, copila care avea grijă de frăţiorul ei retardat.
Cei doi fraţi mai mari erau nişte beţivi şi scandalagii ca şi tatăl lor. Sora ei mai mare era o depravată la fel ca şi mama lor. Toţi trăiau într-o cabană pe proprietatea amantului mamei.

Într-o bună zi Guy dispare, dar dispare şi frumoasa Renee. Concluzia este că cei doi au fugit împreună, aşa că familia Devlin va fi alungată în miez de noapte de pe proprietatea lui Guy, chiar de fiul acestuia. Sunt aruncaţi pe drumuri fără să îl intereseze de soarta lor.
Grey Rouillard, băiatul lui Guy va încerca să conducă mai departe imperiul financiar lăsat de tatăl său. Alături de el va fi şi Alex, avocatul şi prietenul lor de familie. Acesta este îndrăgostit de Noell, mama lui Grey şi a Monicăi. Această femeie cu un comportament rece l-a înlăturat pe soţul ei din căminul conjugal. Acum Monica va încerca să îl ţină aproape de mama sa pe Alex, culcându-se cu el timp de şapte ani. Această legătură bolnavă are loc doar datorită asemănării lui Noell cu fiica sa.

După zece ani, în Prescott apare o tânără adultă care are de gând să rămână şi să descopere anumite lucruri. Faith va fi cea care pune oraşul pe jar, dar şi inima lui Grey. Ea reuşeşte să îşi deschidă o agenţie de voiaj, astfel că nu va mai fi o sărăntoacă alungată în miez de noapte. Asemănarea cu Renee este uimitoare, mulţi crezând că şi caracterul este acelaşi cu al mamei sale.
Tânăra noastră vrea să dezlege misterul dispariţiei lui Guy din oraş, mai ales că mama sa nu a fugit cu acesta, ea fiind la părinţii săi.

Când un detectiv apare să pună întrebări despre dispariţie va fi el însuşi dispărut, ucis se pare de cel care la ucis pe Guy. Faith va şi ea ameninţată să părăsească oraşul şi să nu se mai amestece. Mama sa cunoaşte cine este criminalul, dar de frica lui stă ascunsă, neavând curajul să îl denunţe. În timpul acestei investigaţii Grey şi Faith vor avea o legătură fierbinte, atracţia dintre ei fiind mai presus de bârfele oraşului. Cei doi vor trece prin mai multe primejdii, criminalul încercând să îşi ascundă faptele sale.
Cine poate să fie criminalul? Persoana apropiată care cunoaşte multe despre această familie, ştiind când Guy voia să îşi părăsească familia.
Oare Faith şi Grey vor reuşi să treacă peste resentimente şi să dea o şansă relaţiei lor? Oare familia lui va fi de acord cu aşa ceva? Ce se va întâmpla cu Monica, sora lui Grey?
Citind această carte veţi descoperi un ritm alert în toate, dar şi iubirea unei puştoaice de unsprezece ani…

Nota mea pentru carte este 10 din 10, una din cele mai bune cărţi ale autoarei.

elefant.roRecenzie cititor: autor Nicol

Review overview
5
***Nicoleta Zetoca (Nicol)***

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.