Eliberare de Imogen Kealey

Eliberare, de Imogen Kealey – Editura Litera – prezentare

Eliberare de Imogen Kealey

Titlul original: Liberation

Editura Litera

Colecția Blue Moon

An aparitie: Mai 2020

Număr pagini: 352
Colecția Blue Moon
Spioană. Eroină. Soldat.
O femeie luptă pentru libertate și pentru dragostea ei.

   Pentru Aliați, ea a fost o luptătoare neînfricată, o legendă a operațiunilor speciale, o pionieră. Pentru Gestapo, a fost o fantomă, o umbră, cea mai vânată persoană din lume.

   Dar, înainte de toate acestea, Nancy Wake este o tânără locuitoare a Marsiliei, proaspăt logodită cu iubitul ei. Apoi Franța este cucerită de naziști și, cu apetitul ei pentru pericol, Nancy se vede curând atrasă în Rezistența franceză. Supranumită Șoarecele Alb, cu o răscumpărare de 5 milioane de franci pusă de Gestapo pe numele ei, Wake reușește să nu fie prinsă, deși era în capul listei de persoane căutate de naziști. În schimb, soțul ei este arestat pentru trădare și acuzat că el ar fi Șoarecele Alb.

  Wake ajunge în Marea Britanie și, după un antrenament la Departamentul pentru Operațiuni Speciale (DOS) este parașutată în Auvergne, unde trebuie să câștige respectul unora dintre cei mai duri șefi ai Rezistenței. Acolo se luptă cu naziștii, încercând, în același timp, să-și salveze soțul.

   Imogen Kealey este pseudonimul scenaristului american Darby Kealey și al romancierei britanice Imogen Robertson, care s-au legat de dorința lor de a spune povestea lui Wake.

Carte disponibilă pe site-ul Litera.ro

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

noutăți editoriale

#noutatieditoriale #literaturapetocuri #EdituraLitera #colectiabluemoon

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.