Văduva de safir - Dinah Jefferies
Literaturapetocuri.ro Noutăţi Editoriale Editura Nemira

Văduva de safir, de Dinah Jefferies – editura Nemira

Văduva de safir

The Sapphire Trader’s Secret

Dinah Jefferies

Editura Nemira

Număr pagini: 424

Publicat – 8 iulie 2019

   Văduva de safir noutăţi editoriale.

   De la autoarea bestsellerurilor Soția plantatorului de ceai și Fiica negustorului de mătase.

   Ceylon, 1935. Louisa Reeve, fiica unui negustor de bijuterii britanic, și soțul ei, Elliot, un afacerist șarmant și aventuros, par să fie cuplul perfect. Doar că le lipsește ceea ce își doresc, de fapt, cel mai mult: un copil.

   Louisa e din ce în ce mai deprimată, Elliot devine tot mai absent, petrecând tot mai mult timp pe plantația de scorțișoară din apropiere. Apoi el moare în mod misterios, iar ea e singura preocupată de aflarea adevărului. Așa că merge la plantație și este fermecată peste puterea ei de înțelegere de dealurile nesfârșite și parfumate.

Însă nimic nu e ceea ce pare, iar pe Louisa o așteaptă vești care-i vor schimba viața.

„Totul, de la peisaje la mirosuri și atmosferă, este minunat redat. Dinah Jefferies este desăvârșită aici.“
Lucinda Riley

   Dinah Jefferies s-a născut în Malaysia, dar s-a mutat în Anglia când avea nouă ani. De-a lungul anilor, a călătorit mult și a rămas foarte atașată de Asia de Sud. Pe vremuri, a trăit într-o comunitate mică, alături de o trupă rock și a lucrat ca artist.

   În 2014 i-a apărut la Penguin primul roman, The Separation. Soția plantatorului de ceai este al doilea volum pe care l-a publicat și are în pregătire o a treia carte. În prezent locuiește în Gloucestershire împreună cu soțul.

   “Soţia plantatorului de ceai” o carte complexă, frumoasă, cu o acţiune bogată, cu personaje interesante şi cu multe secrete. Ceylonul este locul în care se plasează majoritatea acţiunii romanului, fiind o ţară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian. Renumit pentru ceai, cafea, orez, cacao şi multe alte culturi, Ceylonul este prezentat într-un mod aparte pe tot parcursul cărţii. Autoarea Dinah Jefferies oferă şi informaţii despre florile şi animalele care cresc în aceasta ţară insulară, dar şi despre Colombo, capitala Sir Lankăi.

   Fiica negustorului de mătase: O carte excepțională, o dramă de familie, ororile unui război parcă fără capăt. Victimele colaterale și nevoia de putere care a frământat Indochina ani de zile mi-au lăsat un gust amar. Sylvie, o ființă pur și simplu bolnavă mintal, o Nicole mult prea naivă în încercarea sa repetată de a-și crede sora că îi vrea binele. Un tată vicios, doi iubiți, alegeri greșite, multă suferință în acele greșeli. Ce mi-a plăcut la micuța metisse? Puterea de supraviețuire.

   Înainte de ploi – Dinah Jefferies – Un amestec luxuriant şi îmbătător de culoare şi gusturi din India – 1930, Rajputana, India.

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii Cărţi Editura Nemira

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.