Evernight de Claudia Gray Evernight de Claudia Gray

Titlul original: Evernight
Traducerea: Ana- Veronica Mircea
Editura: Leda
Anul apariţiei: 2012
Număr de pagini: 348
Gen: Fantasy, Paranormal Romance

Seria Evernight: 1. Evernight (2008), 2. Visătoarea – Stargazer (2008), 3. Hourglass (2010) 4. Afterlife (2011) 5. Balthazar (2012)

RECENZIE CITITOR

Prezentare carte

Bianca vrea să evadeze…
La Academia Evernight, o şcoală misterioasă, cu tradiţie de sute de ani, adăpostită într-o clădire gotică, elevii sunt ciudat de perfecţi: atrăgători, deştepţi, dar şi… primejdioşi.
Din prima clipă, Bianca realizează că locul ei nu este aici.
Iar când îl întâlneşte pe frumosul şi singuraticul Lucas, acesta o previne să aibă grijă de ea şi să se ferească de toţi ceilalţi… deşi, în final, chiar şi el poate deveni un pericol când secrete întunecate ameninţă să-i despartă. Legătura dintre cei doi este însă mult prea puternică. Bianca este gata să rişte orice pentru a fi împreună cu Lucas, chiar dacă asta înseamnă să renunţe la lucrurile în care crezuse până atunci.

“Odată ce am început să citesc Evernight, n-am mai putut-o lăsa din mână! De-abia aştept următoarea carte din serie!“ – L.J. Smith, autoarea seriei JURNALELE VAMPIRILOR

Claudia Gray ( pe numele său adevărat Amy Vincent) este o autoare de romane de dragoste fantasy pentru tineri. Este cunoscută pentru seria Evernight, devenită bestseller New York Times. A mai publicat romanul Fateful ( 2011) și scurte povestiri în colaborare cu autoare celebre precum: Cassandra Clare, Rachel Caine sau Kelley Armstrong. în prezent locuiește la Chicago.

evernight_lucas_ross_Descriere a fost tot ce mi-a trebuit să mă facă să cumpăr cartea.
Bianca Olivier este o tânără timidă, care nu se simte sigură pe ea, are probleme cu adaptarea într-un mediu nou, și o adevărată fobie față de Evernight. Clădirea aceasta i se pare înspăimântătoare.
Lucas Ross, un tanăr bine făcut, ce printr-o împrejurare destul de ciudată, face cunoştinţă cu ea înaintea începerii școlii, este singurul cu care Bianca se simte în largul ei. Aceasta nu prea se integrează, deși este acceptată într-o oarecare măsură de colegi, poate și datorită faptului că părintii sunt profesori în școală. Straniu mod de a deveni oarecum popular! Dar, ca să fim corecți, totul este straniu la Evernight: de la comportamentul elevilor până la secretele, șoaptele și foșnetele din miezul nopții.

Vine ziua când Lucas și Bianca ies în oraș. Merg la cinema, având în vedere că amândurora le plac filmele vechi, și nu prea sunt încântați când văd că-i au drept supraveghetori pe părinţii ei. E ciudat și amuzant în același timp! Apar certuri, cei doi nu prea își mai vorbesc, și asta până în seara Balului Toamnei, când îl sărută! Şi nu doar atât. Îl mușcă, îi bea sângele până când el leșină. Atunci se sperie, fiindu-i frică pentru Lucas. Dar, Bianca devenise în sfârșit vampir! Recunosc, deși eram conștientă că este o carte fantasy , până în acest moment nu am avut nici o bănuială. Este un punct în plus pentru carte.
Partea cea mai rea e că Bianca este nevoită să-i ascundă adevărul lui Lucas, deși datorită mușcăturii, între cei doi s-a creat o legătura. Bianca ar vrea să-i spună lui Lucas adevărul, dar nu poate. Asta până într-o noapte, când Lucas află că este vampir și este îngrozit de ea. Ba chiar pleacă în vacanță de iarnă fără să-și ia rămas bun.

Ce inseamnă asta, se vor mai revedea? Ia Lucas decizia de a nu mai reveni la Evernight? Revine! Sunt chiar din nou împreună. Lucas îi spune că nu poate renunta la ea, indiferent ce este. Şi Bianca îl mai mușcă o dată, de data această cu acordul lui. Ceea ce schimbă întru câtva lucrurile între ei, încep să se poarte ca doi iubiți, dar nu durează prea mult. Oare de ce mă așteptăm la așa ceva?!

Bianca, fără să vrea, le povestește părintilor ei că Lucas a mai avut un strămoș acum 150 de ani care a fost elev la Evernight pentru doar o săptămână. Şi a rămas în memorie, deoarece spărsese unul dintre vitralii. Se declanșează haosul! Lucas fuge, nu înainte de a-i spune că o iubește. Tatăl ei îi spune Biancăi că Lucas face parte din gruparea Crucea Neagră, un ordin de vanători: Vanători de vampiri!

Vampirii pornesc în urmărirea lui Lucas. Şi, nu numai atât. Bianca este ferm hotărâtă să meargă și ea, și asta după ce descoperă cadavrul unui vampir pe care se pare că Lucas l-a omorât. Ce se va întâmpla? Îl găsește pe Lucas? Îl omoară? Răspunsurile la toate aceste intrebări, și la altele, le puteți afla doar citind Evernight.

Nota 9

Recenzie cititor: autor Geo

 

Review overview
5

11 COMMENTS

  1. Geo, imi place prezentarea ta, multumesc de recomandare. Nu am citit cartea, dar cred ca e interesanta!

  2. foarte frumoasa recenzia Geo!as vrea sa nu il vaneze pe Lucas,ci Lucas sa ii vaneze pe ei!sa o lasa numai pe Bianca!

  3. Prezentarea suna destul de bine, atat de bine incat m-a convins ca trebuie sa citesc cartea. Sper s-o gasesc in format electronic sau intr-un magazin apropiat, mi-a starnit curiozitatea.

  4. Reteta pare cea cu care ne-am obisnuit deja. As vrea sa cred ca stilul difera totusi si aici va fi si elementul original. Am sa o rasfoiesc cu prima ocazie.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.