Experta în seducție de Saya Lopez Ortega

Experta în seducție, de Saya Lopez Ortega – Editura Trei – recenzie

Experta în seducție

Saya Lopez Ortega 

Titlul original: The Seduction Expert Top of Form

Traducerea: Daniela Purgaru

Editura: Trei

Colecţia: Eroscop

Anul apariţiei: 2020

Nr. de pagini: 208

Gen: Romance

   Experta în seducție de Saya Lopez Ortega romance.

Ea e Baroneasa.

E rece, narcisistă și vanitoasă.

E expertă în seducție.

Femeile apelează la ea ca să se ocupe de viața lor amoroasă.

Intervine când se simt pierdute și ar trebui să reușească acolo unde ele au eșuat.

Se ocupă de statutul lor de femei singure, de relațiile și despărțirile lor și, de multe ori, de afacerile personale ale partenerilor lor.

Munca e prioritatea ei: se afla fie la birou, fie între două zboruri, iar faptul că are o mașină sport care poate atinge o sută de kilometri la oră în mai puțin de șase secunde o face adesea să se simtă ca o supereroină.

Oricum, mergi pe mâna ei.

O să vezi, e mult mai bine decât să-ți petreci vacanța în St. Barts.

    Nu mi-e rușine să recunosc, îmi place literatura erotică. Sunt o fană a colecției Eroscop, de la editura Trei, și vânez cam toate cărțile lor, indiferent că e vorba de un autor debutant sau unul cunoscut și îndrăgit. Până în momentul de față, niciuna nu m-a dezamăgit. Toate poveștile aveau  ceva interesant pe lângă latura erotică. Însă, de această dată, nici nu știu precis ce să vă spun despre romanul ,,Experta în seducție”. Aș vrea să fiu diplomată și să afirm că nu există cărți cu adevărat proaste sau că nu a fost pe gustul meu, dar nici diplomația nu mă poate ajuta, pentru că îmi vine să vă rog să nu o citiți. Dar nu pot să fac asta, pentru că ar trebui să o ,,încercați” pe propria piele. Să vă faceți propria părere.

     Cartea de față mi-a atras atenția încă din prima clipă în care am zărit-o pe Libris. Coperta îmbietoare și descrierea incitantă m-au făcut să cred că lectura va fi una inedită, iar titlul mi-a amintit de un alt eroscop – Pervertirea. Educație sexuală pentru neveste, de S.L.Jennings. Însă, ce am descoperit între file, m-a bulversat și mi-a lăsat un gust amar. În plus, nu înțeleg de ce romanul a fost încadrat la categoria eroscop, nu am întâlnit nici măcar o singură scenă fierbinte. Doar a fost specificat faptul că a avut parte de sex sălbatic.

    Pur și simplu povestea m-a iritat cu adevărat din cauza parșivității personajului principal. Nu exagerez, Baroneasa mi s-a părut cel mai dezagreabil personaj pe care l-am întâlnit într-o carte. Este arogantă, grandomană, vanitoasă, lipsită de scrupule. O femeie care se bucură nespus de de contemplarea de sine și care nu ar dori să se schimbe pentru nimic în lume. Puțin îi pasă de cliente, demonstrând că nu are niciun fel de empatie pentru ele. Nu o interesează decât banii.

    Baroneasa este consultantă, mai precis, expertă în seducție. Femeile apelează la serviciile ei ca să se ocupe de viața lor amoroasă. Intervine când se simt pierdute și ar trebui să reușească acolo unde ele au eşuat. Se ocupă de statutul lor de femei singure, de relațiile și despărțirile lor și, de multe ori, de afacerile partenerilor. Se consideră o supereroină aflată în slujba femeilor. Îi place să vâneze bărbați și să-i pedepsească pentru greșelile lor.

 

,,Cu cât bărbații înşală mai mult, cu atât trebuie să plătească mai mult. Întotdeauna transform zbenguielile lor într-o sumă de bani. Nu îndreaptă suferința provocată, dar reprezintă o compensație financiară semnificativă, care le permite clientelor mele să o ia de la capăt.”

     Urmărește, șantajează, caută elemente compromițătoare și face investigații cu un scop precis. Să obțină venituri substanțiale folosindu-se de vulnerabilitatea și durerea clintelor sale.

 

,,Clientele mele cred doar ceea ce văd. Întotdeauna le ofer înregistrări video cu soții lor fàcând sex. Le stimulează clar dorința de răzbunare, lucru la care țin. Bărbații care-şi trădează soțiile trebuie pedepsiți, asta e regula mea. Clientele mele ştiu acest lucru, iar când vin la mine plătesc totodată și pentru recuperarea demnității. Mulțumită mie nu mai sunt soțiile supuse, marcate de ruşinea adulterului, ci femeile care pedepsesc și ale căror soți imploră în genunchi să fie iertați.”

     Logodnicul ei, Louis Gerald Beaumont, un om de afaceri extrem de bogat, cu un aspect de model, este practic orb și nu vede adevăratul ei caracter. Pentru el este tot ceea ce poate visa un bărbat. Frumoasă, inteligentă, carismatică. Dar pentru ea, Louis este una dintre cele mai profitabile investiții pe care le-a făcut în viața ei.

 

,,Poate că nu am sentimente pentru Louis, dar trezirea sexualității pe care mi-o provoacă nu are comparație. Probabil se datorează faptului că el deține tot ceea ce mă poate excita: avere, putere, noblețe. Atât de multe elemente care constituie ceea ce m-am străduit întotdeauna să realizez.”

     Relația lor a fost întotdeauna codificată de o multitudine de principii, printre care interdicția oficială ca el să se întâlnească cu unele persoane de care ea nu are cunoștință sau să rămână cu o femeie într-un spațiu închis și izolat. Cu cât comunică mai puțin cu femeile, cu atât mai mic este riscul ca el să plece într-o zi. De aceea, ea se ocupă de toate contactele lui sociale și totul a fost aranjat astfel încât ea să dețină controlul asupra întregii lor relații în care, până în prezent, a fost omniprezentă și a carei direcție pozitivă nu a fost nimic altceva decât rezultatul acțiunilor ei. Un cont bancar în Bahamas și o cerere în căsătorie sub cerul înstelat sunt tot ceea ce a visat.

 

,,Logodnicul meu îmi şopteşte cuvinte dulci la ureche. Mã prefac fermecată, însă în această noapte doar privirile admirative ale înaltei societăți pariziene îmi captează atenția. Sunt răzbunarea mea pentru un cerc în care am avut atât de multe probleme să mă integrez. Conștientă de entuziasmul pe care îl stârnesc, îmi arcuiesc måndră spatele la ideea că această imagine regală va rămâne pentru totdeauna gravată în memoria înaltei societăți.”

     Dar cineva încearcă să împiedice căsătoria cu Louis. Știe cam totul despre afacerea ei profitabilă și e în stare să o dea pe mâna poliției. Despre cine este vorba, vă las pe voi să aflați.

    Experta în seducție este genul de roman care îți întinde nervii la maxim și te pune pe gânduri, cu un personaj principal  ușor de detestat. O lectură inedită în felul său.

Carte disponibilă pe site-ul Libris.ro

Recenzii cărți

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

8 COMMENTS

  1. La asta nu mă așteptam .
    Dacă nu ți-a plăcut, clar nu este o carte pe gustul meu .
    Poate o voi citi la un moment dat, totuși! Depinde de stare!

    • Incearca sa iti faci o parere. Pe mine m-a dezgustat protagonista si nu am mai putut sa savurez povestea.

  2. Deci nu sunt singura căreia nu i-a plăcut cartea asta. Ca sa nu mai zic ca îmi doresc ca autoarea sa nu mai continue seria, cu atât mai puțin ca editura sa mai traducă vreo carte din seria asta. Nu am înțeles de ce a fost băgată in colecție…

    • Povestea ca povestea, dar protagonista este o adevarata baracuda. Nu mai doresc sa citesc o alta carte din serie.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.