Fântâna Tinereții- apa vie a lui Harap-Alb

   Unu, doi, treiHai, Elena, încă puțin!, mă încurajez singură, numărând clipele până voi ajunge la birou, unde va trebui să prezint raportul de activitate a compartimentului pe care îl conduc. Pedalez în neștire, depășind șiruri nesfârșite de mașini oprite la semafoare. Să ajungi la timp la serviciu în Bucureștiul de azi e o adevărată probă de forță, timpul petrecut în trafic îți poate pune răbdarea la grea încercare. Eu am ales bicicleta, o semicursieră ușoară, ce se încadrează perfect în peisajul urban.

   Ajung la destinație cu câteva minute înainte de timpul estimat. Îmi trag sufletul sub castanul din fața clădirii, așezată pe covorul multicolor de frunze. Beau pe nerăsuflate o jumătate de sticlă de apă de izvor, cea de care nu mă despart niciodată. Simt cum îmi pune în mișcare fiecare celulă și cum primesc energia de care am nevoie. Dacă Harap-Alb a fost înviat cu apă vie, sigur a fost adusă de La Fântâna vieții.

   Apa este o resursă vitală. S-a descoperit că omul ar putea trăi câteva zile fără mâncare, însă fără apă, s-ar deshidrata și ar muri. Multe dintre durerile de cap sunt cauzate de faptul că nu bem suficientă apă. Aceeași cauză este vinovată și pentru problemele la rinichi, pielea uscată, apariția ridurilor, a celulitei, ca să enumăr doar câteva efecte.

  Până să înțeleg beneficiile acestui lichid vital, nu prea aveam tangențe cu apa. Beam doar când îmi era sete și nu înțelegeam cum în alții încap și 2 litri pe zi.

  Nimeni nu a reușit să mă convingă, singură am conștientizat importanța hidratării. De atunci, nu plec niciodată fără sticla de apă la mine. Comand mai multe baxuri cu sticle PET de 0,5 litri de la Fântâna și pun porția zilnică în geantă.

 

   Patru, cinci, șase… minute până la ședință. Mă schimb repede în compleul elegant, ce-mi pune silueta în valoare. Acum trei luni, când am fost promovată, sediul firmei mi-a devenit o a doua casă. De atunci, sunt prima care intră dimineața și cea care stinge lumina. Sunt o femeie puternică, de carieră, care are grijă de sănătatea corpului și propriul echilibru psihic. Secretul meu? Hidratarea. Chiar dacă nu mai sunt o novice, mereu mă confrunt cu senzația de gură uscată, atunci când trebuie să vorbesc în cadrul unei ședințe. Apa de izvor de La Fântâna, provenită din adâncurile munților Serbiei, din regiunea Mitrovo Polje, aflată departe de poluarea urbană, apă cu gust de sănătate, mă salvează de fiecare dată.

  Șapte, opt, nouă… colegi deja veniți în sala de ședințe își fac ordine preocupați printre hârtii, oarecum plictisiți la gândul că vor petrece cel puțin o oră pe scaun. În dreptul fiecăruia am avut grijă să se afle câte două sticle cu apă de 0,5 litri, aceeași pe care o beau și eu: una plată și cealaltă carbogazoasă, și un pahar, așezate elegant, sugerând discret standardele înalte care se impun, dar și grija față de sănătatea angajaților. Dacă ești hidratat, te poți concentra și dai maximum de randament.

   Zece, unsprezece, doisprezece… sticle goale de reciclat, după ședința care a durat mai puțin de o oră. Îmi acord un moment de respiro în birou și îmi fac planuri pentru excursia din weekend. Ultima dată când am urcat pe munte, am trăit sentimentul invincibilității. Cocoțată pe o stâncă, am privit cum pădurea toată îmi stătea la picioare și-am știut din acel moment că nu există Nu pot, ci doar Nu vreau.

   Treisprezece, paisprezece, cincisprezece… picături de apă carbogazoasă adăugate în masca de față fac minuni pentru piele. Tenul devine hidratat și suplu, iar cearcănele dispar. Am acceptat invitația la cină venită din partea fostului coleg de facultate; cine știe, poate voi avea și eu o viață personală, până la urmă. Mă privesc zâmbind în oglindă și-mi place cum arăt; de când mă hidratez corespunzător, parcă am renăscut, numai că nu din propria cenușă. Doar am băut apă de la Fântâna Tinereții.

Ce rol are apa în viaţa voastră? Aţi încercat apa de izvor ,,La Fântana”?

Articol scris pentru competiţia SuperBlog 2017. Proba 13

 Sursa foto: La Fântana, Panoramio

11 COMMENTS

  1. Nu am încercat încă apa de izvor ,,La Fântâna”, dar după ce am citit acest articol nu voi mai ezita 😀

  2. Ar fi bine să conștientizăm cu toții importanța apei pentru sănătate. Foarte frumos articolul! Felicitări!
    Da, am încercat apa de izvor „La Fântână” și chiar am rămas fidelă acestei ape.

    • Eu folosesc dispenserul La Fantana. Imi place ca nu e nevoie sa schimb eu bidoanele, ci le primesc acasa.

  3. Mulțumim pentru articol. Știam că hidratarea este importantă, dar nu și că lipsa ei are atâtea consecințe.

  4. Apa este esentiala pentru o buna functionare a organismului. Respect cu sfintenie regulile si port in rucsac o sticla de apa.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.