Cum se scrie un best seller – Tehnica americana de scriere creativă cu ajutorul careia poţi transforma o idee într-un roman de succes de Monica Ramirez

   Bănuiesc că tuturor ni s-a întâmplat să începem să citim o carte, a cărei idee principală să ne fi atras foarte mult la început, dar să renunțăm destul de repede datorită stilului neatrăgător și în special a greșelilor datorate nerespectării celor câteva reguli de bază. Chiar dacă porniți de la o idee bună, care ar putea deveni o poveste foarte atractivă, de cele mai multe ori vă lipsesc cunoștințele de bază, tehnica și iscusința pentru a transforma acea idee într-un roman de succes.

   Dacă citiți această carte și respectați regulile de bază, veți descoperi uneltele de care aveți nevoie pentru a scrie cartea mult visată. Ceea ce nu înseamnă că trebuie să vă îngrădiți imaginația și talentul. Există impresia greșită că dacă se respectă câteva reguli de bază, talentul este ucis din fașă. Și, culmea, această concepție greșită se adresează în mod exclusiv scriitorilor. În orice altă formă de exprimare artistică, fie că este vorba despre dans, muzică, pictură, sculptură, nimeni nu pune la îndoială faptul că talentul este total insuficient fără o bază foarte solidă, fără studii de specialitate. O apariție pe scenă a unei persoane care mustește de talent, dar care nu a luat niciodată lecții de balet, neavând astfel o fundație pe care să poată lucra, s-ar transforma în mod sigur într-un moment penibil. De ce cred unii, oare, că nu se întâmplă la fel și în ceea ce privește arta de-a scrie o carte? Indiferent cât talent are un scriitor, indiferent cât de minunată ar putea fi ideea unui roman, dacă acel scriitor nu știe să creeze pe marginea unor reguli de bază, poate avea surpriza ca cititorul să-i abandoneze cartea după doar câteva pagini, catalogând-o drept prost scrisă.

   De cele mai multe ori, cititorul nu știe cum se scrie un roman, însă știe foarte bine cum să recunoască un roman bun. Știe să facă imediat diferența între un scriitor talentat care respectă regulile de bază, creând astfel în mod profesionist, și un scriitor la fel de talentat, dar care scrie la voia întâmplării într-o voce cu iz de amator.

8 COMMENTS

    • abia astept sa o citesc. :))) poate zace in mine vreun talent nedescoperit.

  1. Daca vreodata o sa imi treaca prin capsor si sa vina muza inspirationala sa scriu o carte, cred ca voi citi mai intai cartea Monicai sa stiu cum sa abordez problema. Evident, am nevoie si de talent pe care, inca, il astept 🙂 Lasand gluma deoparte -este o carte utila pentru cei care au talent scriitoricesc, cred ca i-ar ajuta foarte mult.

    • Tu ai harul, iar cartea ar putea doar sa iti confirme ca ceea ce faci este foarte bine

  2. O carte cu un ubiect dierit, dar din care cei care vor ca in viitor sa-si puna imaginatia pe foaie ar trebui sa se apuce mai intai de citit cartea scisa de Monica.

    • Da, orice sfat este bun, important este sa te intereseze calitatea, nu cantitatea. A scrie este usor, dar nu toti cei care publica scot materiale de calitate. Aici este diferenta pe care o face de multe ori editura, insa chiar si ea la un moment dat ajunge sa se piarda in mirajul..subiectivitatii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.