Recomandări săptămânaleinainte-de-ispita

Înainte de ispită de Peter Robinson

O poveste captivantă care aminteşte nu numai de Hollywoodul de odinioară, dar şi de epoca de aur a romanelor britanice în tradiţia Agathei Christie şi a lui Daphne du Maurier. —  Wall Street Journal

GRACE FOX ŞI-A OTRĂVIT SOŢUL ÎN IANUARIE 1953.
A FOST JUDECATĂ PENTRU CRIMĂ ŞI APOI SPÂNZURATĂ.
DAR A FOST CU ADEVĂRAT VINOVATĂ?

Întrerupându-şi o carieră de succes la Hollywood, unde ani la rând a scris muzică pentru filme de Oscar, Chris Lowndry se întoarce în Yorkshire-ul natal pentru a locui în conacul izolat Kilnsgate şi a-şi găsi liniştea după moartea prematură a soţiei sale. Tot ce vrea acum e să-şi compună sonata pentru pian. Dar curând află de tulburătoarea istorie a conacului şi e sedus de povestea tragică a lui Grace Fox, petrecută în urmă cu şaizeci de ani. Şi cu cât descoperă mai multe despre viaţa acesteia, cu atât devine mai obsedat să aducă la lumină adevărul despre acea misterioasă noapte de ianuarie şi să demonstreze nevinovăţia lui Grace.
O explorare fascinantă şi plină de suspans a culpabilităţii, a limitelor responsabilităţii personale, a sacrificiului de sine şi a mântuirii, culminând cu o uluitoare şi cutremurătoare revelaţie!
…o intrigă labirintică şi personaje excelent construite…” — Observer
…un mister nuanţat, obsedant…” — Daily Express
Una dintre cele mai talentate voci din literatura poliţistă contemporană.” — Publishers Weekly
Peter Robinson îşi merită pe deplin locul în liga, dacă nu chiar în fruntea ligii celor mai mari scriitori britanici de romane poliţiste.” — The TimesPrintul-visurilor

Prinţul viselor de Lisa Kleypas

citește recenzia

Cea mai bună autoare de Romance… SEATTLE TIMES

Într-o bună zi chiar o să te sărut, îi spuse el, dar acea zi nu e astăzi.
Cel mai periculos și mai dorit bărbat din Anglia, Nikolas, o vrea cu tot dinadinsul pe Emma Stokehurst, dar frumoasa, încăpățînata, domnișoară e deja promisă altuia. Cu toate astea, prințul în exil ar face orice ca să-i cîștige mîna, dar nu s-ar mulțumi numai cu trupul ei, ci i-ar dori iubirea, ca să umple cu ea golul din inima sa.
Un erou romantic, întunecat și periculos…te-as-recunoaste-dintr-o-mie
E o adevărată plăcere să citești acest volum…

Te-aş recunoaşte dintr-o mie de Laura Lippman

Eliza Benedict duce o viață senină într-o casă din suburbii, alături de soţul ei şi de cei doi copii. Dar o scrisoare îi spulberă liniștea: „Ţi-am văzut fotografia într-o revistă. Sigur, între timp te-ai maturizat. Dar te-aş recunoaşte dintr-o mie.”
Un bărbat și un secret nemărturisit din trecut reapar în viața ei și îi amenință existența confortabilă. Dar Eliza ar face orice să-și apere liniștea și familia – chiar dacă aceasta înseamnă să retrăiască evenimentele unei veri terifiante și să scoată la iveală adevărul înfricoşător pe care l-a ţinut ascuns atâta timp..

Printre tonuri cenuşii de Ruta Sepetys

citește recenziacoperta_Printre-tonuri-cenusii_EPICA

Glasul unei fete rupe tăcerea istoriei.

V-ați întrebat vreodată cât valorează o viață de om? În dimineața aceea, viața fratelui meu a valorat cât un ceas de buzunar.
Lituania, iunie 1941: Lina, o adolescentă de cincisprezece ani, fiică de rector universitar, se pregătește să urmeze din toamnă cursurile Școlii de Arte din Vilnius, și așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară de dinainte. Dar, într-o noapte, bubuituri amenințătoare se aud la ușă, iar din acel moment viața ei și a familiei ei se schimbă pentru totdeauna. Poliția secretă sovietică, NKVD, îi arestează pe Lina, pe mama ei și pe frățiorul ei mai mic. Cei trei sunt evacuați din căminul lor și târâți în vagoane de transportat vite, descoperind curând că destinația lor era Siberia. Despărțită de tată, Lina încearcă să strecoare indicii în desenele ei, pe care reușește să le expedieze în secret, din mână în mână, sperând să ajungă în lagărul unde este el încarcerat. În această sfâșietoare și tragică poveste, Lina se luptă cu disperare pentru viața ei și a celor apropiați, cu singura armă de care dispune: iubirea. Dar oare iubirea este de ajuns ca s-o țină în viață?

ROMAN NOMINALIZAT LA CARNEGIE MEDAL. În curând pe marile ecrane.

Născuţi morţi de Martin AmisNăscuţi morţi de Martin Amis

„Nu caut înadins sordidul”, declara Martin Amis. Existenţa modernă „este pur şi simplu sordidă”, urîtă, ameninţătoare, o lume muribundă, în care dragostea însăşi îşi aşteaptă condamnarea la moarte. Este reacţia pe care o provoacă aventurile eroilor romanului „Născuţi morţi” (1975). Şase prieteni se pregătesc pentru un weekend mai puţin obişnuit la vila Appleseed Rectory, situată într-un colţ de răi bucolic, tipic englezesc. Nimic însă nu prevesteşte ceea ce se va întîmplă cu adevărat o dată cu venirea amicilor americani şi a unei „prietene comune” londoneze, şi o dată cu apariţia unui personaj invizibil, pe nume „Johnny”, care-şi face cunoscută prezenţa prin ameninţări epistolare. Ceea ce se dorea un schimb „paşnic” de experienţe erotice şi psihedelice se transformă într-o orgie de proporţii, cu urmări neprevăzute pentru mulţi dintre ei. Există vreo rază de speranţa? E o întrebare pe care şi-o pun atît personajele, cît şi cititorii cînd, spre sfîrşitul cărţii, încep să simtă privirea scăpărătoare a misteriosului şi maleficului Johnny, chintesenţa răului universal.Vrajit

Vrăjit de Jill Barnett

citește recenzia

„”Un roman de dragoste scris cu mult umor,minunat şi absolut fascinant.” TODAY

Nu scăpaţi acest roman – o lectură captivantă şi ţineţi-o minte pe Jill Barnett – o nouă mare stea a genului.” ROMANTIC TIMES

Cinci stele de aur!O lectură delicios de hazlie cu dialoguri extraordinar de spirituale.” SUNDAY TIMES

Prinţul din negură de Carlos Ruiz Zafon

Suntem în anul 1943, iar Europa este bîntuită de fantoma războiului. Familia Carver se hotărăşte să se instaleze într-un orăşel de pe coasta Atlanticului. printul-din-neguraO pisică neagră şi un orologiu ce măsoară timpul în mod bizar sînt doar primele semne ale unei enigme ce se va adînci cu fiecare pas. Noua locuinţă ascunde o taină inimagi­nabilă. Lucruri stranii încep să se petreacă, iar în aer pare că pluteşte încă spiritul lui Jacob, fiul foştilor proprietari, despre care se crede că a murit înecat. Cu ajutorul prietenului lor Roland, Max şi Alicia Carver încearcă să desluşească împreju­rările acestei morţi misterioase. Statui fermecate, vise ciudate, apariţii înfricoşătoare, o colecţie de filme neobişnuite şi un vapor misterios îi vor conduce pe tineri către un personaj cu puteri supranaturale: Prinţul din negură, o creatură diabolică, întoarsă din trecut pentru a lichidăao datorie mai veche.

Efectele pe care le obţine Zafon înlănţuind trecutul şi prezentul, realul şi fantasticul au ceva din atmosfera misterioasă a sălii de cinematograf.” (The Guardian)

Prinţul din negură este o extraordinară poveste soft-horror, care arată cum hotărîrile părinţilor pot influenţa imaginaţia copiilor.” (Publishers Weekly)

Frumoasa şi bestia de Amanda Quick frumoasa si bestia

citește recenzia

Fără îndoială, domnişoara Harriet Pomeroy, paleontolog amator, are nevoie de un bărbat adevărat, puternic şi inteligent, care să o ajute să alunge banda de tâlhari care şi-a găsit adăpost în peşterile de la malul marii pe care ea îndrăgeşte atât de mult să le exploreze. Nerăbdătoare să-şi continue cercetările, îi cere ajutorul lui Gideon Westbrook, viconte de St. Justin, fiul proprietarului domeniului. Nu ştie însă că l-a convocat pe diavolul însuşi.
Poreclit „Bestia de la Blackthorne Hall“ pentru chipul brăzdat de cicatrice şi trecutul scandalos, Gideon e un uriaş posac şi ameninţător care detestă convenţiile sociale. Cu toate acestea, Harriet intuieşte în sufletul lui o durere cumplită, pe care ar da orice s-o aline, şi o pasiune mistuitoare căreia tânjeşte să-i răspundă. Însă impetuoasa tânără este prea inocentă să-şi dea seama că a început să se joace cu focul…
Prinsă în vraja Bestiei, Harriet trebuie să găsească o modalitate de a-i câştiga dragostea în timp ce învinge, unul după altul, obstacolele puse în calea relaţiei lor de un personaj malefic.

Povara trecutului  de Elizabeth Thorntonuntitled

citește recenzia

Cunoscuta scriitoare scoţiană Elizabeth Thornton şi-a dobîndit celebritatea prin bestsellerurile Numai în visele ei, Străini în zori, Nu iubeşti decît de două ori, Paznicul miresei, Seducţie, ce se remarcă printr-un stil plăcut şi, în acelaşi timp, palpitant.
Romanul Povara trecutului se înscrie perfect în seria cărţilor în care dragostea se împleteşte cu crima şi misterul. Cititorul este introdus în atmosfera deosebită, plină de fast, din perioada regenţei prinţului de Wales, cînd Anglia se afla într-o perioadă extrem de dificilă: războiul cu Franţa lui Napoleon.

Împărăteasa de John Burnham Schwartzimparateasa

În anul 1959, Haruko, o tânără de familie bună, se mărită cu Prinţul Moştenitor al Japoniei, moştenitorul Tronului Crizantemei. Este prima femeie de sorginte nearistocrată care va intra în monarhia misterioasă, aproape ermetic închisă şi cea mai veche din lume. Tratată cu cruzime şi suspiciune de către Împărăteasă şi cerberii acesteia, Haruko este controlată fără încetare. Singurul interes pe care îl reprezintă Haruko pentru Curtea Imperială este capacitatea ei de a produce un moştenitor. După ce, în cele din urmă, reuşeşte să dea naştere unui fiu, ea suferă o depresie nervoasă şi îşi pierde vocea. Totuşi, hotărâtă să nu se lase dominată de birocraţii imperiali, Haruko perseverează. Peste treizeci de ani, în postura de Împărăteasă, ea va juca un rol crucial în a o determina pe o altă tânără – o stea în ascensiune în Ministerul de Externe – să accepte cererea în căsătorie a fiului ei, Prinţul Moştenitor. Consecinţele se vor dovedi tragice şi dramatice.

scris-pe-trup

Scris pe trup de Janette Witerson

Cărţile scriitoarei britanice Jeanette Winterson sunt publicate în peste treizeci şi cinci de ţări.
Un roman frumos ca o scrisoare de dragoste, în care protagoniştii se caută, se găsesc într-o noapte ploioasă, se iubesc nebuneşte şi în cele din urmă rătăcesc iremediabil drumul unul spre celălalt. Pe ea o cheamã Louise. Are par prerafaelit şi pielea albă că laptele. Dar persoană pe care o iubeşte şi care-i aşterne pe hârtie povestea n-are nici nume, nici chip, nici sex. În fond dragostea nu cunoaşte astfel de îngrădiri. E, aşa cum descoperă protagoniştii, un drog care se consumă febril, cu disperare, şi care lasă urme vizibile şi invizibile scrise pe trup..

Îmblânzirea de Jude DeverauxImblanzirea

citește recenzia

Liana Neville şi-a jurat să-l cucerească pe magnificul şi sălbatecul cavaler Rogan Peregrine, obsedat doar de nimicirea duşmanilor care-i luaseră castelele şi pămînturile şi-i omorisera fraţii.

Trădat în dragoste, încrîncenat şi plin de ura, în viaţă lui nu era loc pentru tandreţe.
Dar ea a început un dulce asediu, şi încet, l-a făcut să cunoască pasiunea și iubirea adevarată.

 

4 COMMENTS

  1. mersi iasmy,multe le am dar inca n-am ajuns sa le citesc,cea de peter robinson o voi cauta,ca mai am de acelasi auti o carte si-mi place cum scrie.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.