Fără scăpare de Judith McNaught

Titlul original: Double Standards/Double Exposure
Editura Miron
Traducere: Cornelia Cerneţchi Pascu
Anul apariţiei: 2016
Nr. pagini: 223

Seria Foster Saga: 1. Double Exposure (1995) (in A Gift of Love)-Fără scăpare, 2. Remember When (1996)-Aminteşte-ţi când …

Cărţi scrise de Judith McNaught

Niciodată n-a mai existat o autoare atţt de clar destinată celebrității ca Judith McNaught. Are atingerea magică a unui iluzionist.“ Romantic Times
Judith McNaught se numără printre cei mai buni autori ai acestui deceniu… Vă face să râdeți, să plângeți și să vă îndrăgostiți iarăși.“ New York Times

Judith McNaught este autoarea mea preferată şi fără să vreau mă întorc la titlurile acesteia cu plăcere. Deşi Fără scăpare nu este o carte perfectă, ea transmite acea emoţie specifică pentru că relaxează, încântă şi pe alocuri stârneşte zâmbete. Paralela trecut-prezent, destinul personajelor, dragostea pentru familie, devotamentul, o transformă într-o lectură uşoară, ideală pentru orice stare. Aş fi visat să fie dezvoltată, să mă pot bucura de sutele de pagini aşa cum eram obişnuită, să fie un echilibru, dar probabil că autoarea a dorit altceva şi într-un final nu i-a reuşit.

Corey şi Diana Foster, sunt surori vitrege, dar şi femei de succes. Împreună au reuşit să ducă mai departe tradiţia familiei şi au pus bazele revistei-Beautiful Living. Diana este preocupată de gestionarea afacerilor, iar Corey este fotograful profesionist care se ocupă de imaginea lor. Atunci când se iveşte ocazia să fotografieze Nunta perfectă pentru ele pare să fie oportunitatea ideală, dar pentru Corey va fi ceva mai mult. Va pune în evidenţă talentul său şi destinul îi va dărui o surpriză de proporţii.
Nunta era organizată în Newport, Rhode Island, „pe peluza casei unchiului miresei… o fermecătoare „vilişoară” cu patruzeci şi cinci de camere, construită în 1895, cu tot cu fresce pe tavan, o ipsosărie fabuloasă… şi fără îndoială, sute de alte mici bijuterii arhitecturale”.
Asemenea provocare era benefică pentru afacerea firmei Foster Enterprises căreia mereu i se dedicaseră trup şi suflet, iar prin efortul lor vor arăta că sunt profesioniste. Împreună cu mama şi bunica lor vor transforma nunta într-un eveniment deosebit.

Pentru a înţelege prezentul, trebuie să ne întoarcem în trecut:

La treisprezece ani Corey a cunoscut-o pe sora sa Diana, părinţii lor s-au căsătorit şi fiecare a primit ce şi-a dorit: un loc într-o familie unită, fericită. S-au înţeles din prima clipă foarte bine, de parcă ar fi fost dintotdeauna cele mai bune prietene. Un an mai târziu Corey îl întâlneşte pe Spencer Addison, băiatul din vecini, dar şi cel de care se va îndrăgosti nebuneşte.
„Stăpânindu-şi un chicotit surprins la vederea expresiei fascinate a lui Corey, Diana o întrebă:
– Vrei să-l cunoşti?
– Aş prefera să-l iau de bărbat.
-Mai întâi trebuie să îl cunoşti, replică Diana cu tipicul eu spirit practic şi respect faţă de protocol. Pe urmă, poţi să-l ceri şi-n căsătorie. Haide, până nu pleacă….”
Pasiunea pentru fotografie a dus-o cât mai aproape de Spencer, toţi cei din jur vedeau cât de mult o atrăgea, iar pe măsură ce creştea dragostea ei părea să fie la fel de puternică. Spencer era conştient de prezenţa puştoaicei, mereu politicoasă, adorabilă, un fel de propria lui umbră. În camera ei se afla un adevărat altar închinat băiatului care îi furase sufletul, albume întregi, fotografii pe perete, dar la un moment dat când au crescut, Corey a dorit să îi arate lui Spencer că este altfel, doar se transformare într-o adolescentă atractivă. Trebuia să se convingă dacă şi el simte ceva pentru ea, numai că se va produce o ruptură.

După ani de incertitudine, Corey şi Spencer se vor revedea la organizarea nunţii perfecte, el în calitate de unchi al miresei, iar ea în calitate de fotograf profesionist. Acum au posibilitatea de a discuta, dar şi de a înţelege cu adevărat ce s-a întâmplat la momentul respectiv. Amândoi au întrebări şi chiar dacă aparent fiecare a îngropat trecutul, toate acestea vor ieşi la iveală. Dacă va fi în favoarea lor, rămâne să descoperiţi.

„La treizeci şi patru de ani, îmbrăcat cu pantaloni gri simpli şi o cămaşă albă cu mânecile suflecate, Spencer încă mai reuşea să arate la fel de atrăgător şi sexy ca la douăzeci şi trei de ani.”

Dacă vă doriţi o pauză între lecturi, atunci Fără scăpare ar putea să vă descreţească fruntea, singura condiţie este să nu fiţi pretenţioşi.

Editura Miron

Cartea Fără scăpare de Judith McNaught este oferită spre recenzie de către Editura Miron. Cartea poate fi comandată de pe site-ul Editurii Miron. Apariţiile de carte şi promoţiile editurii pot fi urmărite pe site, dar şi pe pagina oficială de facebook.

Autor: Mili

13 COMMENTS

  1. felicitari mili!mi-a placut si mie cartea,de fapt imi place autoarea foarte mult;si da si eu as fi vrut mai multe pagini

  2. Nu am citit pana acum nicio carte a acestei autoare insa am vreo doua pe lista. Bine, de fapt 3 acum, dupa ce am citit si aceasta recenzie. Singura problema e timpul. Off!
    Felicitari Mili!

  3. Ador cartile contemporane ale autoarei. Cu cele historical am eu de furca, din cauza personajelor masculine mult prea arogante si razunatoare! Chiar daca „Fara scapare” pare o carticica mai usurica, mi-a facut mare placere sa o devorez ! Multumim Mili!

  4. Va multumesc pentru aprecieri. Sincer, mi-a fost greu sa prezint aceasta carte, desi este usoara. Aveam alte asteptari de la ea si mi-a fost teama sa nu ii stric acel farmec. Daca veti indrazni sa o cititi, o puteti face foarte frumos la o cafea sau un ceai dimineata. Nici nu stiti cand trece timpul.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.