Femeia în chimono alb de Ana Johns

Femeia în chimono alb, de Ana Johns – Colecția Blue Moon – Litera

Femeia în chimono alb

The Woman in the White Kimono

Ana Johns

Colecția Blue Moon

Editura Litera

     Femeia cu chimono alb, romanul de debut al Anei Johns, a fost tradus deja în 17 limbi și a ajuns pe lista bestsellerurilor Globe and Mail și Toronto Star din Canada, precum și în selecția de cărți recomandate de BBC Radio 2.

  Oceane și decenii între ele, două femei sunt legate în mod inexplicabil de secretele dintre ele.

   Japonia, 1957. Căsătoria aranjată de familie pentru Naoko Nakamura, în vârstă de șaptesprezece ani, cu fiul partenerului de afaceri al tatălui său, ar asigura statutul familiei sale în comunitatea japoneză tradițională. Dar Naoko iubește un alt bărbat – un marinar american, un gaijin – dacă se căsătorește cu el ar aduce mare rușine întregii familii. Când se află că Naoko poartă copilul marinarului, este aruncată în dizgrație și obligată să facă alegeri de neimaginat, cu consecințe care se vor răsfrânge de-a lungul generațiilor.

   America, astăzi. Tori Kovac, care are grijă de tatăl ei ce este pe moarte, găsește o scrisoare care conține o revelație șocantă – una care pune în discuție tot ce a înțeles despre el, familia ei și ea însăși. Plecând să descopere adevărul din spatele scrisorii, călătoria lui Tori o conduce la jumătatea lumii către un sat îndepărtat din Japonia, unde trebuie să se confrunte cu demonii din trecut pentru a deschide un drum spre mântuire.

   În proză uluitoare și inspirată de povești adevărate dintr-o epocă devastatoare și puțin cunoscută din istoria japoneză și americană, The Woman in the White Kimono înfățișează portretul crunt al unei femei sfâșiate între cultură și inima ei și a altei femei într-o călătorie spre a descoperi adevăratul familiei.

   Deși trăiesc la zeci de ani distanță și sunt despărțite de un ocean cât o jumătate de lume, soarta a două femei este strâns legată de secretele pe care le împărtășesc. Cu accente de Romeo și Julieta și Madame Butterfly, cele două istorii sunt întrețesute: o reporteriță din secolul XXI investighează cea mai personală poveste cu putință – aflarea adevărului despre femeia cu care tatăl ei a avut o relație interzisă cu mai bine de 50 de ani în urmă. Iar secretele tatălui, când ies la iveală, arată tot atât de multe despre el, cât și despre femeia și copilul pe care i-a lăsat în urmă.

  „O poveste atât de frumoasă, intensă și plină de viață despre Japonia nu s-a mai scris de la Memoriile unei gheișe.“ The Bookseller

„Un roman memorabil, a cărui scriitură îți merge la suflet.“ Publishers Weekly

  „Ficțiune istorică bazată pe o cercetare bine pusă la punct, parțial inspirată din experiența militară a tatălui autoarei, care scoate la lumină o perioadă întunecată din istoria Japoniei…“ Booklist

Editura Litera

Noutăți editoriale

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.