Frumoasa si bestia de Amanda Quick-Editura Litera

Frumoasa şi bestia de Amanda Quick-Editura Litera

Titlul original: Ravished

Număr de pagini: 329

Editura: Litera

Traducere: Alina Rogojan

Anul apariţiei: 2013

RECENZIE CITITOR

Rezumat carte

Carti scrise de Amanda Quick

Era o scenă parcă desprinsă dintr-un coşmar. Gideon Westbrook, viconte de St. Justin, se opri în prag şi îşi aruncă privirea în mica şi vesela anticameră a iadului.Erau oase peste tot.[…].În mijlocul acestei dezordini teribile se afla o siluetă zveltă cu şorţ pătat.”

Gideon Westbrook o vizitează pe domnişoara Harriet Pomeroy, paleontolog amator şi fiica defunctului preot, ca urmare a ajutorului cerut printr-o scrisoare, pentru prinderea unor „infractori periculoşi” care îşi adăposteau bunurile furate în peşterile satului.

Fiind proprietar al satului, Harriet se gândeşte că Gideon, este persoana potrivită la care trebuie să apeleze pentru a o ajuta să-i alunge pe acei infractori din peşterile satului, loc unde ea îsi derulează activitatea de paleontolog.
A doua zi, cei doi intră în peştera pe care Harriet o descrie ca fiind adăpost pentru lucrurile furate de infractori.Punctul culminant al întâlnirii îl reprezintă sărutul dintre cei doi, dându-se astfel startul poveştii lor de dragoste.

După acest episod, Gideon, poreclit „Bestia de la Blackthorne Hall” hotărăşte să-şi prelungească şederea în Upper Biddleton.

Întânirea de la balul de a doua zi, dar şi din peşteră îi apropie pe cei doi. Gideon, iritat de puţina importanţă pe care Harriet o acordă reputaţiei sale, îi explică consecinţele pierderii acesteia: proastele etichete puse de societate şi desconsiderarea venită din partea familiei, „ştii cum e când toată lumea se grăbeşte să creadă tot ce-i mai rău despre tine?[…].Ştii cum e când propriul tău tată îţi pune la îndoială onoarea?

Trei nopţi mai târziu, Harriet zăreşte pe fereastra camerei, un om care intra în peşteră.Decide să meargă după el şi astfel descoperă că individul era Crane, administratorul proprietăţilor lui Gideon.Acesta o ia ostatică, salvarea venind odată cu apariţia lui Gideon.Vicontele o salvează, însă cei doi vor rămâne blocaţi în peşteră până a doua zi dimineaţă.

Valul de pasiune şi atracţie îi „doboară” pe cei doi, totul consumându-se în răcoarea ascuţită a peşterii.
„- Cred cu adevărat că tu eşti soarta mea, şopti vicontele.”

A doua zi dimineaţă, gândindu-se la reputaţia lui Harriet şi la zvonurile ce vor fi lansate, Gideon îi cere lui Lady Effie, mătuşa lui Harriet, mâna nepoatei sale.
Îmbolnăvirea bruscă a tatălui său îl face pe Gideon să amâne anunţarea logodnei.Între timp, Harriet este dusă la Londra de către mătuşa ei, tânăra înştiinţându-l pe viconte de acest lucru.
Gideon pleacă pe urmele viitoarei sale soţii, întâlnindu-se cu aceasta la un bal.Acolo apare şi reverendul Clive Rushton, tatăl lui Deirdre, fata de a cărei moarte este acuzat vicontele.

Plimbările prin parc şi micile discuţii aprinse în public dintre cei doi, continuă şirul acţiunilor pline de pasiune şi mister al poveştii.

Indiferent ce ţi-ar spune alţii, nu ţi-aş face rău niciodată.”

Harriet este implicată încă o dată într-un caz de răpire.Prietenii săi, lordul Applegate şi lady Youngstreet se gândesc să o salveze din mâinile „Bestiei de la Blackthorne Hall”, fugind la Gretna Green.Lordul Applegate îi promite că o va lua de soţie, însă planul este dejucat imediat ce Gideon porneşte pe urmele lor.

După ce totul se încheie cu bine, Gideon o prezintă pe Harriet părinţilor săi, contele şi contesa de Hardcastle.La această reuniune, Harriet descoperă că şi contele a fost cândva colecţionar de fosile la fel ca ea.

Harriet vizitează muzeul domnului Humboldt, unde se întâlneşte cu Bryce Morland.Acesta începe să o hărţuiască pe tânăra devenită vicontesă de St. Justin, spunându-i că îi va face acelaşi lucru pe care i-l făcuse fostei logodnice a vicontelui, care după scurt timp s-a sinucis.Lovindu-l în cap, Harriet fuge acasă şi îi povesteşte totul soţului ei.

Acesta nu stă pe gânduri, îl caută pe Morland şi îl provoacă la duel.
Gideon, nu aş putea suporta dacă ai păţi ceva.Te iubesc.” Harriet încearcă să împiedice duelul, de teama de a nu îl pierde pe Gideon.Le scrie socriilor ei, contele şi contesa de Hardcastle, însă aceştia întârzie să apară.

Totul se rezolvă de la sine deoarece, Bryce Morland, laş din fire, fuge pe continent, iar duelul se anulează.După un timp, sosesc şi părinţii lui Gideon, speriaţi de biletul primit de la Harriet.
Vicontele îi reproşează soţiei sale faptul că i-a anunţat pe părinţii lui cu privire la duelul ce urma să aibă loc.Printre alte discuţii, Harriet reuşeşte să-l convingă pe Gideon că părinţilor lui le pasă de el, o dovadă fiind faptul că au venit la reşedinţa lor.

După mai multe discuţii purtate în bibliotecă, Gideon şi contele de Hardcastle refac legătura de familie ruptă de multă vreme.Contesa de Hardcastle nu uită să îl mulţumească lui Harriet pentru faptul că îl schimbase în bine pe Gideon. „Credinţa şi încrederea ta în el l-au schimbat.”

Harriet organizează o serată în casa socriilor ei.În timpul petrecerii, domnul Humboldt, proprietarul muzeului de fosile, încearcă să fure bijuteriile vicontesei. Însă este prins la timp de Gideon.
A doua zi dimineaţă, la micul dejun, Harriet este înştiinţată printr-o scrisoare că la Upper Biddleton, o persoană misterioasă face săpături în peştera unde ea a găsit câteva fragmente de oase.Decide să pornească imediat spre casă, astfel că Harriet şi Gideon ajung la miezul nopţii la Upper Biddleton.

De fiecare dată când mă uit la tine îmi dau seama cât sunt de norocos.” (Gideon)

Dimineaţă devreme, Harriet merge la peştera unde fusese anunţată că intră persoane interesate de fosile.Acolo îl găseşte pe reverendul Clive Rushton, tatăl fostei logodnice a lui Gideon.Acesta, orbit de furie, o ameninţă cu un pistol pe Harriet, dezvăluindu-i cum a omorât-o pe fiica lui, dar şi pe fratele lui Gideon.Vicontele apare şi o salvează ca de fiecare dată.

Gideon îi rânji, cu ochii încinşi de dragoste. Harriet, te iubesc

Două luni mai târziu, Harriet născuse un băieţel ce avea să moştenească temperamentul, masivitatea şi ochii căprui-aurii ai tatălui său.

„- Mă tem că noi doi am reuşit împreună să creăm adevărata Bestie de la Blackthorne Hall, milord.[…]
-Ai să-l îmblânzeşti, iubita mea.Tu ai un talent deosebit în privinţa bestiilor.”

Recenzie cititor: autor Anca-Ioana Rîpan

Colecţia Cărţi Romantice

Recenzii cărţi Amanda Quick

Verifică disponibilitatea cărţiilor apărute în Colecția Cărţi Romantice (Editura Lira/Litera) în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

22 COMMENTS

 1. Cartea mi-a placut f. mult. Am citit-o in editia veche si cu ceva vreme in urma, dar mi-a ramas in minte. Buna si recenzia ta ,Anca, si nu pot sa spun decat ca ai talent!

  • Şi mie mi-a plăcut!Ehh, Iasmy, eşti drăguţă!Mulţumesc, dar citind recenziile existente deja pe blog, făcute de
   tine sau de multe alte fete, îmi dau seama că eu mai am de muncit!Te pup :*

 2. Si mie mi-a placut! recomand acesta carte 🙂
  Frumoasa recenzie, 10 pumcte pentru ea
  Anca, astept si alte recenzii 😆

 3. Am citit „Fascinatie” (Frumoasa si bestia)cu multi ani in urma.La momentul respectiv povestea mi s-a parut exprem de captivanta si din prisma aventurii – cercetarea cavernelor,descoperirea oaselor, ,atractiei eroinei pentru paleotologiei.
  Multumesc Anca pentru ca mi-ai reamintit de unele momente din carte.Felicitari pentru recenzie!!!

  • Mulţumesc, Alina!Şi mie mi-a plăcut cartea, deşi am citit-o cu un an sau doi în urmă!

 4. imi cer scuze , mananc litere la greu , se observa ca tin post , asa ca-mi cer scuze
  sunteti o tentatie imensa, nu ma pot abtine sa nu intru sa citesc ce mai postati pe aici 🙂 off

 5. Foarte frumoasă povestea, mulțumesc că mi-ai readus aminte de ea. Felicitări pentru recenzie

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.