Frumoasele adormite

Frumoasele adormite – Stephen King – Owen King – Armada-Nemira

Frumoasele adormite

Stephen King – Owen King

Titlu original: Sleeping beauties

Traducător: Ruxandra Toma

Colecţia: Armada

Editura: Armada

Data apariţiei: 15 nov. 2018

Bestseller New York Times

    Despre cartea Frumoasele adormite – Stephen King – Owen King> Într-o colaborare spectaculoasă, Stephen King și fiul său, Owen King, pornesc de la o premisă originală și incendiară: ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea femeile?

   Într-un viitor deloc îndepărtat, după ce adorm, femeile sunt acoperite de coconi asemenea fluturilor, iar dacă cineva îndrăznește să le tulbure somnul le va transforma în creaturi incredibil de agresive. Una singură, Evie Black, e imună la blestem.

  Abandonați și lăsați pradă instinctelor primare, bărbații se împart în facțiuni: unii vor s-o salveze pe Evie, iar alții nu vor decât să mențină haosul. Într-o lume a bărbaților, totul se reduce la agresivitate foarte rapid.

   „Un carusel violent, distopic, care te va îngrozi și te va prinde de la prima pagină.“ People

  „Încă un thriller blockbuster, în care Mr. Mercedes se întâlnește cu Închisoarea îngerilor, bărbați brutali, femei care s-au săturat de starea de fapt, alcool, sărăcie rurală. O plăcere vinovată, murdară de sânge.“
Kirkus Reviews

Sursa Nemira

  Mr. Mercedes: ,,Povestea criminalului este una dintre părțile cele mai interesante ale romanului, dacă mă întrebați pe mine. Cumva, Stephen King știe să îmbrace grotescul în ceva interesant; deși ne dezgustă, vrem să aflăm cât mai multe. Tipic King-ian, nu?

După romanul „Mr. Mercedes”, s-a realizat un serial, dar cartea este mult mai bună. Deși la început m-am bucurat să constat că actorii au fost aleși exact cum mi-i imaginam, în comparație cu romanul, serialul pare plictisitor și plin de violență. Corect, nici cartea nu este o poezie cu floricele pe câmpii, dar impactul este mai puternic atunci când vezi scenele decât atunci când citești despre ele. Probabil pentru o viziune cinematografică, scrisoarea a fost înlocuită, în serial, cu un filmuleț grotesc.

   În anumite privințe, diferă mult de carte, iar profilul lui Mr. Mercedes chiar se schimbă un pic.”-Sorina – Literatura pe tocuri

Recenzii cărţi Stephen King

Frumoasele adormite – Stephen King – Owen King – Armada

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.