Icebreaker de Hannah Grace – Editura Litera - recenzie

Icebreaker, de Hannah Grace – Editura Litera – recenzie

Icebreaker

Autor: Hannah Grace

Editura Litera

An apariție: 2023

Număr de pagini: 435

Un nou roman fenomen BookTok!

  Știi… atunci când citești o carte și ai impresia că dacă nu o citești într-o singură ședință, atunci te vei bucura mai puțin de ea, pentru că te va părăsi senzația de noutate și atracția ei va dispărea? Așa s-a întâmplat și cu acest roman! Cartea mi-a dat o stare de bine și am fost practic agățată imediat în poveste. Am citit atât de încet pentru că știam că atunci când se va termina voi simți un gol. Standardele mele sunt mai înalte acum datorită Icebreaker.

  Nu a fost o carte tipică despre adolescenți și dramele lor. NOPE. A fost plină de suișuri și coborâșuri, dar nu poți să nu simți ce transmit aceste personaje. A avut profunzime și a fost totul pur și simplu uimitor până la nenorocitul de sfârșit.

  Nu vreau să fiu nerealistă și să pretind că se situează deasupra romanelor de dragoste obișnuite, pentru că știm cu toții că ar fi o prostie. Sunt doar uimită de cât de credibilă poate fi o relație fictivă. Citind romane de dragoste am învățat că drama, lipsa de comunicare și despărțirile în al treilea act sunt necesare pentru a face o carte captivantă. Și apoi vine Hannah Grace și spune „ține-mi berea”.

  Povestea îi prezintă pe Anastasia Allen, proaspătă bursieră la Universiatea din California intrată în echipa de patinaj artistic a universității, și pe Nathan Hawkins, capitanul echipei de hochei. Cei doi sunt extrem de diferiți, ea o fată organizată care își planifică totul în viață, el care se lasă dus de val și neprevăzut. Singurul numitor comun dintre ei este patinoarul pentru antrenamente pe care echipele lor îl împart.

  Totul ia o turnură neașteptată atunci cînd Anastasia rămâne fără partener după o accidentare, iar salvarea ei se află în persoana la care nu s-ar fi gândit niciodată – Nathan, care dă crosa de hochei pe patinele și costumele cu paiete pentru patinaj.

  Chimia dintre Anastasia și Nate este puternică. Putem spune că seamănă puțin cu seria “Off-Campus”, de Elle Kennedy.

  Relația lor nu a început perfect – au avut parte de lupte pe parcurs. Am râs împreună cu ei, am plâns împreună cu ei și am țipat furios împreună cu ei. Am simțit literalmente fiecare emoție care a trecut prin filele cărții.

  Se întâmplă multe în această carte și am impresia că tocmai am terminat de citit o serie întreagă, dar rollercoasterul de la final merită din plin totul!

Hannah Grace a creat personaje tinere si amuzante, dar care își înfruntă problemele cu maturitate – lucru mai rar întâlnit în genul romantic.“ (The Nerd Daily)

Odată ce tensiunea dintre el și ea explodează, puteți fi siguri că nu veți dori să fiți prinși citind această carte în public.“ (The Nerd Daily)

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: cartepedia şi cărtureşti, librărie.net

Recenzii cărți

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.