John Lescroart

John Lescroart – Listă cărţi

   John Lescroart s-a născut pe 14 ianuarie 1948 în Houston, Statele Unite. Este romancier și scriitor american de romane thriller, mystery și suspans. Lescroart a absolvit Universitatea Berkeley din California și a obținut licența în limba engleză cu diplomă de onoare, în 1970. De-a lungul anilor, el a fost și cântăreț-compozitor-chitarist și a interpretat piese sub numele Johnny Capo. Primul roman al lui Lescroart, „Sunburn” (1981), a câștigat premiul Joseph Henry Jackson, acordat de Fundația San Francisco, pentru cel mai bun roman, încă nepublicat, de către un autor din California. Romanul său „Vinovat” (1997) a fost o alegere Readers Digest Select Edition. Volumele sale s-au vândut în peste 10 milioane de exemplare, au fost traduse în 22 de limbi în mai mult de 75 de țări, iar 18 dintre cărțile sale au fost pe lista bestseller-urilor din New York Times.

Seria Auguste Lupa

Son of Holmes (Donald I. Fine, 1986)

Rasputin’s Revenge (Donald I. Fine, 1987)

Seria Dismas Hardy

Dead Irish (Donald I. Fine, 1989)

The Vig (Donald I. Fine, 1990)

Hard Evidence (Donald I. Fine, 1993)

The 13th Juror (Donald I. Fine, 1994) – Al Treisprezecelea Jurat (ed Rao-2010)

The Mercy Rule (Delacorte, 1998)

Nothing But the Truth (Delacorte, 1999)

The Hearing (Dutton, 1999) – Audierea(ed Rao-2006)

The Oath (Dutton, 2002) – Juramantul (ed Rao-2010)

The First Law (Dutton, 2003)

The Second Chair (Dutton, 2004)

The Motive (Dutton, 2004)

Betrayal (Dutton, 2007)

A Plague of Secrets (Dutton, 2009) – Povara Secretelor (Editura Acuma-Reflex 2015)

The Ophelia Cut (Atria Books 2013) – Slabiciunea Ofeliei (Editura Acuma-Reflex 2016)

The Keeper (Atria, 2014) –Gardianul (Editura Acuma –Reflex 2016)

„Poison” (Atria, 2018)

Seria Rebecca Hardy

The Fall (Atria, 2015)

Seria Abe Glitsky

A Certain Justice (Donald I. Fine, 1995) – Justitie Exemplara (ed Rao-2005)

Guilt (Delacorte, 1996) – Vinovatia (ed Rao-2006)

Damage (Dutton, 2011)

Seria Wyatt Hunt

The Hunt Club (Dutton, 2005)

Treasure Hunt (Dutton, 2010)

The Hunter (Dutton, 2012)

Seria Gina Roake

The Suspect (Dutton, 2007)

Roman

Fatal (Atria, 2017)

Povara secretelor

    Crime, șantaj, minciuni, ambiții politice și secrete adânc îngropate – un nou caz al avocatului Dismas Hardy, care se luptă să-și salveze clienta de la ani grei de închisoare. Misiune mai mult decât dificilă, având în vedere că locotenentul Abe Glitsky, șeful departamentului de omucideri, este aproape în totalitate distras de accidentul băiatului său și, fără supravegherea lui, detectivii săi cad pradă mașinațiunilor politice.

   Când managerul unei cafenele populare din San Francisco este ucis, polițiștii descoperă că acesta avea o plantație de marijuana în podul casei și o listă de clienți cu nume sonore dintre oficialitățile orașului. Salariul exorbitant primit de manager îndreaptă atenția polițiștilor spre frumoasa și bogata proprietară a cafenelei, Maya Townshend, nepoata primarului, iar un procuror dornic de afirmare vede în acest caz o rampă de lansare în carieră.

   Dismas Hardy are de luptat nu numai cu obtuzitatea unor polițiști zeloși, cu îndârjirea oarbă a unui procuror și cu ostilitatea unui judecător, dar chiar și cu propria lui clientă, care preferă să fie condamnată decât să dezvăluie cumplitul secret care o apasă.

Slăbiciunea Ofeliei – Editura Reflex 2016

   O tânăra foarte frumoasă, o crimă, implicații politice, un traficant de carne vie, un tată justițiar, un final imprevizibil – sunt doar câteva din ingredientele care au făcut din „Slăbiciunea Ofeliei” un bestseller.

   Brittany – frumoasa fiica a lui Moses McGuire și nepoata avocatului Dismas Hardy – își schimbă cu prea multă ușurință iubiții, spre disperarea tatălui său. Unul dintre ultimii ei iubiți, Rick Jessup, nu acceptă însă despărțirea și își arată adevărată față. Insistențele lui sunt înlocuite cu violență și culminează cu violarea lui Brittany.

   După ce Rick este găsit mort, Moses devine principalul suspect, iar Hardy trebuie să-și apere vechiul prieten cu orice preț. O potențială condamnare a lui Moses riscă să scoată la iveală vechi secrete, a căror dezvăluire ar distruge cariera lui Hardy și pe cea a prietenului său, locotenentul Abe Glitsky. Dovezile împotriva lui Moses McGuire – martori, pete de sânge, ADN – nu îi fac deloc lui Hardy sarcina mai ușoară, iar acesta se gândește că singura lor șansă este să strecoare îndoială în mintea juraților. Oare crima nu are legătură cu trecutul nu tocmai curat al lui Rick? Sau cu relația lui Rick cu consilierul șef al orașului San Francisco și cu un traficant de carne vie? Sau cu relația lui Brittany cu un bărbat aflat în programul pentru protecția martorilor?

Liste cărţi

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

 

5 COMMENTS

    • Cosmin e cel care a scris „Gardianul” la care i-am facut recenzie recent,si am mai facut mai demult la una.Scrie thrillere juridice

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.