Aqua Villa, atingerea exotică a deltei

Jurnal de călător: Aqua Villa, Delta Dunării

Chemarea „orașului apelor”

   Venim dinspre câmpiile străjuite de munți bătrâni și înțelepți, porniți în credința lor să demonstreze că sunt în stare să ia în stăpânire ce vor și când vor și să țină piept vitregiilor vremii și vremurilor.

   În față, măreața Dunăre! Ochiul preia aproape dureros această patimă albastră,care aleargă confuză – un covor ce se pliază în punctul de întâlnire a două lumi. De la Tulcea, luăm nava pasager spre Deltă, spre locul acela mirific despre care vorbea agenta de turism. O fată tânără, frumoasă în felul ei, cu o stofă pentru această meserie citită în ochii negri, zâmbetul studiat și distincția explicațiilor: „Pensiunea Aqua Villa de 4 margarete nu reprezintă doar o locație excelentă de cazare în Delta Dunării, ci îți oferă toate ingredientele unei vacanțe de vis, indiferent de ce îți dorești. Primăvara, se inundă, devenind o veritabilă locuință lacustră ce ar putea să inspire și pe cei mai netalentați dintre poeți, este aproape de sălbăticie, dar nu în inima ei, din respect pentru natură. Curtea interioară cuprinde aproape 3000 de metri pătrați, iar intimitatea este și ea respectată: pensiunea deține 3 corpuri de clădire, cu dispunerea camerelor pe două niveluri, 3, 2 la parter și una la mansardă. Cele șase camere sunt modern utilate…”.

  Ajungem la Pensiunea Aqua Villa, din comuna Maliuc, mila 26. Zgomotul bărcii noastre trezește păsările amorțite de somn. Lângă noi, un iaht elegant își leagănă luxul în așteptare. Dintre sălcii, se ridică semeț 3 acoperișuri din stuf. O piscină limpede ca lacrima unui copil își alintă trupul lichid. Știu că am făcut alegerea potrivită. Pensiunea cu nume atât de sugestiv se dovedește locația perfectă pentru vacanța noastră de lux, doar una este pensiune Delta Dunării Aqua Villa.

   Privesc apusul pentru prima dată din Deltă. Nu realizez unde se termină cerul și începe nemurirea. Întinși în șalupă ce ne-a fost pusă la dispoziție de gazdele noastre, ne ținem de mână și acultăm cântecul naturii sălbatice. Am ales un traseu mai scurt, de 4 ore, dintre cele 8 trasee disponibile. De la pensiune trecut prin Canalul Mila 22 – Canalul Sontea lata – Lacul Baclanești – Canalul Olguța – Sat Mila 23. Suntem în drumul de întoarcere la pesiune, iar gândul ne zboară deja la peștele gătit acolo.

O plimbare cu iahtul, cu parfum de vedetă

   Luxul se pare că și-a găsit locul în Deltă. Avem la dispoziție 24 de ore și un iaht de vis cu 3 dormitoare și un schipper gata să ne satisfacă orice dorință. În față, apele ni se deschid ca un covor roșu cu sclipiri de diamant, nuferii albi croindu-ne drum spre visare. În lateral, pădurile pline de viață sălbatică se țin lanț. Șampania are gustul fructelor de aici și ne dorim ca totul să nu se mai termine. Ne-am putea obișnui cu o asemenea viață!

Aqua Villa, atingerea exotică a deltei

   La Aqu Villa timpul pare că stă ascuns și îți oferă posibilitatea de a te simți răsfățat, relaxat, fericit. Aici, acum, sub soarele lumii noi și între ape veșnic neadormite, timpul este unul bun. Gazdele îți pun la dispoziție absolut tot ce ți-ai putea dori: cazare luxoasă, mâncare savuroasă, instrumente de pescuit, plimbări cu șalupa sau cu iahtul, petreceri grozave și, poate ce este cel mai important, o prietenie sinceră, care te va determina să revii iar și iar și iar…

 

Sursa foto: Aqua Villa

6 COMMENTS

  1. Nu am fost niciodată în Deltă, dar după ce am citit acest articol cred că va trebui să-mi programez o vacanță pe acolo 🙂 Am noroc că nu e atât de departe 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.