Impresii de la conferința #Webstockro

   Pentru unii bloggeri este deja o rutină, dar pentru noi fiecare eveniment pe care îl bifăm în calitate de bloggeri înseamnă entuziasm și o doză de informaţii. Surprizele pregătite de către organizatori ne-au dat bătăi de cap pentru că ne doream să profităm de fiecare în parte. 
   Secretul acestor conferințe este să studiezi audienţa şi să înţelegi cum se vede lumea în offline. Chiar dacă eşti un brand în online, trebuie să cobori de pe acel piedestal şi să vezi cum sunt cei care scriu articole pentru ca domnul google să le indexeze. Toţi sunt curioși să afle de la experți cum se poate crea conţinut de calitate, dar mai ales care este secretul de a face tranziţia de la free, la o sursă de venit.

     Alături de Cristina Bazavan am putut afla câte ceva de la invitații prezenți la conferință.

    Alex Gâlmeanu-Photographer
   A vorbit despre începuturile sale, dar și cum pasiunea pentru fotografie a luat avânt. A pus bazele Muzeului de fotografie și a creat o tradiție dintr-o pură întâmplare cu Poiectul Anastasia. Îi place să documenteze trecerea timpului și dacă se poate, să fie omul potrivit la locul potrivit.

    Lucian Mândruță-Jurnalist
  Carismatic, deschis și foarte natural. A făcut televiziune și s-a reinventat. Ne recomandă să scriem materiale scurte, mai puțin abstracte și cu substanță.
   Dacă apare o situație de criză trebuie să ne-o asumăm și să acționăm rapid, în felul acesta vom elimina din pierderi.
„Sunt în social media pentru că îmi place să scriu.”
„Nu scriem pentru glorie și bani”
„Sper că mai sunt și alții ca mine.”

     Matei Dima-Global Entertainment
   Cunoscut din spoturile publicitare sau de la BRomania. Deține o agenție pentru bloggeri/vloggeri în care învață pe cei interesați să își construiască propriul stil. 

    Marius Manole-Actor
   Un om talentat, deschis și dedicat meseriei. Vorbește cu patimă despre ceea ce face și este neobosit. Orice provocare îl impulsionează să continue, să transmită dragostea pentru actorie.
   După cum spunea: se poate orice dacă vrei, în afară de moarte. Teatrul este o terapie, acolo trăiește, iubește și exprimă cu ușurință ce înseamnă cu adevărat echilibrul.

   Din sesiunea dedicată blogerilor, am dorit să aflăm ce ascunde: Vali Petcu-zoso.ro, Andreea Retea-Lifestyle Blogger, Alexandru Ciucă-Superior Media, Marian Ionescu-Video Blogger și Marius Pahomi-Conversion Marketing.
   Au vorbit despre începuturi, suișuri și coborâșuri, greșeli pe care le regretă. O rețetă a succesului nu au, dar fiecare a profitat atât cât s-a putut de inspirație, un subiect bun sau de renumele dobândit. 

   La Instagram Session s-a dezbătut rolul fotografiei și impactul acesteia. De ce trebuie să mizăm pe calitate și nu pe cantitate, dar mai ales de ce este indicat să profităm de tehnologia din dotare. Un telefon performant poate realiza fotografii excelente fără a ne aglomera cu un aparat foto costisitor și incomod. Am primit de la sfaturi de la Robert Katai-Bannersnack, Alex Damian-Photographer & Blogger și Mihai Baloianu-Baloianu Visuals, iar acum deja ne gândim la unghiuri, poziționare corectă și editarea corectă înainte de a lansa o imagine în social media.

 Dacă doriți să aflați mai multe informații, puteți urmări înregistrările de pe site-ul webstock.ro: http://bit.ly/2xfNCAL

    Photo credit: Sabina Ghiormescu

7 COMMENTS

  1. Chiar ma intrebam cum a fost. Util articolul, afli mai multe despre diverse domenii din blogging.

    • Sorina, merita sa participi macar o data pe an la o conferinta care are legatura cu blogging-ul. Pe langa informatiile diversificate, iei pulsul, vezi oameni, cunosti pe cei care nu aveai cum. Chiar este altceva si personal, astept cu nerabdare. Din iulie aveam in agenda conferinta

  2. Un eveniment la care chiar mi-ar plăcea să particip 🙂 Sper că v-ați și distrat pe măsură 😀

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.