Jurnalul unei iubiri-de Johanna LindseyJurnalul unei iubiri de Johanna Lindsey

Titlul original: The Present
Seria Malory-Anderson Family: 1. Iubeşti doar o dată (Love Only Once-1985), 2. Pasiune şi tandreţe (Tender Rebel-1985), 3. Jocul seducţiei (Gentle Rogue-1990) 4. Suflet vrăjit (The Magic Of You-1993), 5. Spune-mi că mă iubeşti (Say You Love Me-1996), 6. Jurnalul unei iubiri (The Present-1998) 7.A Loving Scoundrel-2004, 8.Captive Of My Desires-2006, 9.No Choice But Seduction-2008, 10.That Perfect Someone-2010, 11.Stormy Persuasion-2014.
Cotaţie Goodreads: 3.88

DETALII CARTE

În volumul 6 al seriei Malory-Anderson aflăm povestea unor personaje pe care nu le-am întâlnit până acum în cele cinci volume de dinainte. Povestea de dragoste dintre Christopher Malory şi Anastasia ţiganca rusoaică. Cine sunt ei? Sunt bunicii lui Jason Malory şi ai fraţilor lui.
În fiecare an familia Malory îşi petrece Crăciunul la Haveston, “cartierul general”, acolo unde s-au născut, şi acolo de unde Jason Malory nu a plecat. El fiind fratele mai mare, a avut grijă de toţi, este capul familiei şi a rămas stăpânul moşiei.
Vin sărbătorile şi familia începe să se strângă. Când sunt aproape toţi veniţi, lui Jason îi fuge privirea pe o măsuţă unde se află un obiect necunoscut lui. Un jurnal misterios. Toţi sunt curioşi, nimeni nu ştie de unde a venit, cine l-a adus, şi al cui este jurnalul buclucaş. Se strâng în jurul lui, cu căţel, purcel, şi curiozitatea îi îndeamnă să descopere ce se află între coperţile misterioase.
Citind încep să descopere adevărul despre bunicii lor. Se pare că poveştile scandaloase sunt un fel de moştenire pentru familia Malory.

Jurnalul este citit şi intrăm în atmosfera poveştii lui Christopher Malory şi Anastasia.
Anastasia este logodită cu un ţigan nemilos, şi dacă nu reuşeşte să găsească un bărbat cu care să se căsătorească înainte ca bunica ei să moară (nu mai avea multe zile), va fi condamnată la o viaţă plină de brutalitate.
Christopher Malory îşi face apariţia, atunci când ţiganii îşi făcuse tabăra pe pământurile lui, şi este hotărât să-i alunge. Dar, atunci o vede pe frumoasa Anastasia. O dorinţa nebună pune stăpânire pe el şi îi propune să îi fie amantă şi să o ducă la Londra. Anastasia nu vrea să-i fie amantă, ea îşi doreşte căsătoria. Exclus din partea lui Christopher să se căsătorească cu o femeie inferioară clasei lui sociale.
Deşi refuzat, el este orbit de pasiune şi nu poate să stea departe de frumoasa ţigancă.
Într-o seară merge în tabăra de ţigani, după ce s-a îmbătat bine, să o convingă pe Anastasia să-i fie amantă. Este atât de beat, încât nu îşi aminteşte nimic a doua zi dimineaţă, şi se trezeşte gol în pat alături de Anastasia. Nu ar fi nimic, doar asta îşi dorise. Numai că, se trezeşte şi căsătorit cu frumoasa ţigancă. Soţ şi soţie!
Devine furios când realizează că a fost păcălit, folosit, şi nici nu vrea să stea la discuţie. Dar ce naiba ar putea să mai facă? Anastasia îi oferă răspunsul: divorţul. Fiecare îşi va vedea de viaţa lui. Divorţ? În familie de nobili? Exclus!
Din acest moment începe o adevărată poveste cu năbădăi între un conte şi o ţigancă.
Va fi capabil Christopher să ridice şi să ţină alături de el o femeie care îi este inferioară din punct de vedere social?

Jurnalul se pare că avea un rost şi nu fusese pus aiurea pe măsuţa din salon.
Obiectivul major al acestui jurnal este acela de-a o face pe Molly să se căsătorească cu Jason Malory. Erau împreună de atâţia ani, Derek era copilul ei, aceşti doi oameni se iubeau nebuneşte, dar Molly refuza să se căsătorească cu Jason, pe motiv că este o servitoare. Ea nu este de viţă nobilă şi nu vrea să-i facă de râs pe Jason şi pe fiul ei Derek, deşi acestora prea puţin le pasă de bârfe.
Cum a apărut jurnalul misterios? În posesia cui a fost până atunci? De ce a apărut tocmai acum? Aflarea adevăratei poveşti a bunicilor va reuşi să schimbe ceva?

Cartea: Jurnalul unui iubiri de Johanna Lindsey, apare în colecţia “Iubiri de poveste“-Libertatea, în data de 25.07.2015.

Autor: Iasmy

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.