La prima vedere de Danielle Steel

Titlul original: First Sight

Un roman despre iubire, putere, curaj, durere.

Povestea unui designer Timmie O’Neill, o femeie talentata cu un suflet extraordinar, dar care a avut o viata grea. Copil fiind a crescut prin orfelinate, iar ca adult viata i-a dat si aici o lovitura. La varsta de patru ani, fiul ei moare, si imediat dupa aceea sotul divorteaza. Singurul ei refugiu il gaseste in munca ei, devenind obsedata de cariera. Isi dedica viata si timpul modei si ajunge sa creeze un imperiu. Devine cea mai puternica casa de moda si cea mai bine platita. Creatiile ei ajung in toata lumea, iar Timmie ajunge sa calatoareasca in toate orasele mari prezentandu-si colectiile. Pe plan financiar este o femeie puternica, ca om de afaceri este de neinvins. In viata sentimentala nu mai crede si nici nu mai este dispusa sa incerce. Are 48 de ani si nu mai crede in dragoste fulgeratoare. Iubirea ei este moda. Dar undeva in sufletul ei tanjeste dupa o iubire profunda, chiar daca nu vrea sa recunoasca. Iat-o acum la 48 de ani, ca are o casa de mod apreciata si 23 de ani de succes. Este la Paris pentru a prezenta un spectacol de pret-a-porter.


Dar nu se simte foarte bine, apendicele ei sta sa explodeze si un prieten o pune in legatura cu un doctor pe care il cunoaste pentru a avea o interventie chirurgicala. Cand este dusa cu ambulanta catre clinica, i se declanseaza amintiri din timpul copilariei. In fata ochilor ei se deruleaza perioada in care avea cinci ani si a ramas orfana. Parintii ei murind intr-un accident de masina. La saisprezece ani a inceput sa lucreze ca si chelnerita, iar pe ascuns crea haine. Toate aceste amintiri se derulau parca s-ar fi intamplat in prezent si nu in trecut. Acum in prezent ajuta un orfelinat infiintat de calugarite donand 1 milion de dolari, vizitandu-i si fiind prezenta in viata acelor suflete. Ramane sub impresia amintirilor si cand ajunge la clinica- si pentru prima data isi povesteste viata doctorului Jean-Charles. Acesta o asculta si chiar o intelege deoarece si el trece printr-o perioada grea. Este prins intr-o casnicie lipsita de iubire. Prietenia lor este in crestere spunandu-si lucruri nestiute de nimeni de fiecare data cand se intalnesc. Interesant este ca aceasta prietenie se dezvolta in ceva mai mult. Sunt atrasi unul de celalalt, simt ca oarecum sunt suflete pereche, dar fiecare este prins in propria lui plasa a vietii. El intr-o casatorie din care probabil va fi greu sa scape existand multe implicatii, ea care isi ascunde ranile sufletului si nu stie daca este inca dispusa sa isi riste inima. Si totusi calea destinului lor se intersecteaza dar va trebui sa profite de aceasta sansa sau o va pierde.


Vor fi vreodata impreuna? Vor reusi sa-si vindece ranile sufletului? Ce le rezerva soarta?

Cartea „La prima vedere”-Danielle Steel, va aparea in Colectia “Carti Romantice” si poate fi achizitionata impreuna cu revista Libertatea pentru femei din data de 27.06.2014.

6 COMMENTS

  1. Ce frumoasă e prezentarea!Si gur o cumpăr vineri, deja i-am spus doamnei de la chioşc să-mi ţină cartea de vineri şi cea de sâmbătă! locco_smiley_9 Sigur iarăşi mi-o ia bunicul pentru a o citi el prima dată! :)))

  2. Mersi, prietene!
    Nicol, nici eu nu sunt pasionata de Danielle Stell, dar trebuie sa fac prezentare sa va formati o idee despre ce este vorba in carte. Sunt cititori carora le place genul.
    Ioana, ma repet ai bunic de nota 10.

  3. Am sa cumpar cartea doar atunci cand o voi gasi pe la anticariate.Nu pot spune ca nu-mi place Steel..imi place sensibilitatea ei,modul cum te face sa traiesti povestea personajelor,dar sta slab la capitolul actiune.Si cine a citit cartile ei, sigur s-a confruntat cu ..repetitia.Ar tendinta sa repete cand si cand aceeasi chestie…sa fie sigura ca cititorul a inteles locco_smiley_38

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.