Lansare Rockstar -Timișoara

     Joi am avut plăcerea de a fi prezentă la lansarea romanului Rockstar al autoarei Cristina Nemerovschi. Au fost prezenți cititori de toate vârstele, ceea ce demonstrează că timișorenii citesc, și mai important citesc autori români actuali, nu doar clasici.
     Pentru începutul lansării Alex Voicescu a spus câteva cuvinte iar prezentarea a fost făcută de autoarea Ioana Duda, s-au citit fragmente din Rockstar, unele fiind trăiri, altele fiind mesaje amuzante.
     Mi-a plăcut foarte mult interacțiunea cu fanii care a fost pe alocuri amuzantă, un cititor întrebând de ce a ales o imagine oarecum malefică pentru copertă, răspunsul Cristinei fiind „cum ar fi arătat Rockstar cu o copertă cu floricele roz”. Bineînțeles Alex Voicescu s-a declarat vinovat de copertă dezvăluind puțin din semnificația acesteia, la care cititorul a spus că e mai bună cartea decât coperta. Am râs cu toții.
      Un alt subiect interesant a fost introducerea fragmentelor din Păpușile la bacalaureat, ceea ce a generat o discuție de comparație între autorii clasici și cei actuali. Foarte frumoase cuvinte despre cum ar trebui introdus cititul de plăcere în viața adolescenților  fără a detrona neapărat literatura clasică.
     Despre autoare spunea Ioana că are o lumină în ochi, o privire caldă, pe care eu o confirm.
     În concluzie a fost un eveniment reușit la care mă bucur că am fost prezentă.
      Felicitări Cristina, Alex și Ioana.

 

Review overview
5
***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

16 COMMENTS

  1. Felicitari pentru lansare, si multa bafta! De asemenea, felicitari pentru interviu. locco_smiley_10

  2. Ca sa fiu sincera, mie nu imi plac deloc cartile Cristinei. Am incercat sa citesc ceva scris de dansa si nu mi-a placut. Gusturile nu se discuta, asta e. 🙂

  3. felicitari vero!felicitari cristina!sa stii narcisa ca nici eu nu am citit toate cartile cristinei,dar ce am citit mi-a placut foarte mult

  4. Felicitari pentru eveniment organizatorilor si autoarei 🙂 .
    Nu am citit nimic de aceasta autoare.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.