Lansarea numărului special al revistei de cultură contemporană TIMPUL, prefațată de o
dezbatere din seria TIMPUL 140: Timp și istorie în publicistica românească

Marți, 15 martie 2016, ora 12:00, în sala Benjamin Fondane a Institutului Francez Iași, Asociația revistei „Timpul” vă invită să participați la evenimentul de lansare a numărului special al revistei TIMPUL (203-204/ februarie-martie 2016) și la dezbaterea Timp și istorie în publicistica românească. Vor participa: George Onofrei, Mihaela Mocanu, Cătălin Mihuleac, Lavinia Maria Prutenu și George Bondor. Dezbaterea va fi moderată de Daniel Șandru.

Pe 15 martie 1876 era fondată revista TIMPUL. 140 de ani mai târziu, la Institutul Francez din Iași, TIMPUL vă invită la sărbătoare prin lansarea numărului special al revistei, apărut în ediție de lux (203-204/ februarie-martie 2016). Discuția despre conținutul revistei, despre momentul aniversar și semnificația lui actuală va fi prefațată de prima dezbatere din seria TIMPUL 140.   

Făcând parte din seria dezbaterilor de idei pe care Institutul Francez Iași și revista TIMPUL le realizează pe parcursul acestui an, dar și din seria colocviilor TIMPUL 140 prilejuite de momentul aniversar al revistei noastre, dezbaterea despre timp și istorie în publicistica românească își propune să pună în evidență și totodată să chestioneze câteva probleme de mare actualitate: locul publicisticii în cultura română și mecanismele prin care publicistica a contribuit la constituirea unei identități culturale, maniera în care publicistica reușește – atât în trecut, cât și azi – să îi confere culturii o direcție, un stil și o forma mentis, raportul dintre fugitiv și peren în publicistica și în cultura română, gradul de dependență a jurnalisticii culturale de momentul istoric, de asumarea unei ideologii și de modele culturale ale prezentului și, nu în ultimul rând, raportul instabil dintre cultură, publicistică și putere.
Dezbaterea Timp și istorie în publicistica românească va avea loc marți, 15 martie, ora 12:00, în sala Benjamin Fondane a Institutului Francez Iași, cu susținere oferită de Institutul Cultural Român. Vor participa: George Onofrei, Mihaela Mocanu, Cătălin Mihuleac, Lavinia Maria Prutenu și George Bondor. Evenimentul va fi moderat de Daniel Șandru, directorul revistei TIMPUL.

Participarea la eveniment este liberă.

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.