Legături fatale de Alina Cosma

Legături fatale, de Alina Cosma – Editura Petale Scrise – recenzie

Legături fatale

Alina Cosma

Editura Petale Scrise – 2019

Număr pagini:  297

Gen: thriller- romance, dramă, polițist, ficțiune

   Legături fatale de Alina Cosma un thriller interesant.

  “Soarta nemiloasă îi desparte pe Patricia și Filip, dar dragostea lor dăinuie peste decenii.

   În prezent, Diana, o tânără masterandă în IT, și Marius, polițist sub acoperire care și-a dedicat întreaga viață pentru a-și răzbuna eroul, bunicul ucis cu sânge rece, se întâlnesc și încearcă să rezolve misterele familiilor lor. Însă un criminal în serie îi vânează din umbră.

Ce poți face când cel care ar trebui să te protejeze este diavolul în persoană?

   „Legături fatale” – un thriller polițist unde o dragoste proaspăt înfiripată trebuie să înfrunte un asasin cumplit, care nu are milă nici măcar de copiii din familia sa, și un destin ce are tendința să se repete”

   Am fost intrigată când Alina Cosma mi-a spus de noul proiect, un thriller scris în colaborare cu Marius Andrei și am fost bucuroasă că am primit-o chiar de ziua mea.

  Romanul începe cu câteva rânduri despre un asasinat. Cine? De ce? Cum? Veți afla citind cartea.

  Acțiunea continuă după 10 ani.

   Diana Bogdan tocmai află că este înscrisă la masterat, de bunicul ei, la Cluj și că tatăl ei își dăduse deja acordul. Nu este încântată, sperase să se întoarcă la Turda, ura orașul mare, mai ales că acolo locuiau bunicul și unchiul ei. Pe unchiul Liviu îl cunoscuse când murise mama ei și comportarea lui libidinoasă și agresivă o marcase. Pe bunicul ei, Avram Rădulescu, îl văzuse când ajunsese la Cluj, era dur, agresiv și o învinuia de moartea mamei sale.

  Mama și fratele ei muriseră într-un accident de mașina, doar pe ea reușise s-o împingă pe geam, de acolo și cicatricile fizice vizibile spre deosebire de cele psihice.

  Acum bunicul și unchiul ei o terorizau de-a dreptul și tatăl ei nu-i era de nici un folos.

   Era un om bun, poate prea bun, neputând să vadă răutatea celorlalți, sau poate înfricoșat.

  Acesta este și motivul pentru care nu comunică prea mult și nici nu-i spune Dianei că încearcă să-și refacă viața.

   Și el și Diana se menajează unul pe celălalt, nici ea nu-i spune nimic despre comportarea unchiului și bunicului cu ea.

  Singurul care o ajută de la început, deși cu oarecare reținere, este juristul firmei Marius Dragomir.

   La început, sincer, m-a enervat Diana, mi se părea prea slabă, prea “bleagă”, prea  fără voință, comparativ cu fetele din ziua de azi. Dar pe măsură ce parcurgeam romanul mi-am dat seama de ce este așa.

   Diana este lovită, speriată, aproape ucisă și totuși se ambiționează să afle ce se întâmplă și să lupte efectiv cu unchiul și bunicul ei.

  Marius, juristul firmei, de fapt ofițer sub acoperire, este cel de la care află povestea familiei ei și a familiei lui, pentru că și el are niște “polițe” de plătit și niște persoane de răzbunat.

   Este greu pentru că au de-a face nu numai cu niște oameni duri, lacomi, cruzi, dar și psihopați, oameni cărora le place să ucidă pe oricine le stă în cale, și cred că li se permite totul.

   În căutările lor și greutățile pe care le întâmpina dau și peste niște filmulețe pe internet, cu femei ucise cu bestialitate, pe viu, și altele cu vânzări de femei.

  Cine sunt vinovații? Care este povestea din trecutul lor? De ce bunicul și unchiul ei i-au hăituit și ucis familia? Cine și de ce vrea s-o ucidă și pe ea? Cum se termină totul? Care este povestea ei cu Marius?

Veți află totul citind cartea. Merită!!!

Romanul este scris într-un stil alert, interesant, incitant, plin de adrenalină.

   Povestea frumos construită și cursivă te face cu atât mai atentă și interesată de final, iar dezvăluirile sunt șocante.

   Este relevant cum trecutul poate influența atât de mult viitorul, cum fapte și întâmplări vechi reverberează în prezent, cum lăcomia, ura, nebunia, poate distruge vieți și destine.

Autori români

Recenzii cărţi thriller

Recenzii cărţi Alina Cosma

Carte o găsiţi pe site-ul Editura Petale Scrise

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

11 COMMENTS

  1. Felicitări pentru recenzie, Arci! Chiar acum citesc cartea. Foarte tulburătoare anumite pasaje.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.