Petale senzuale. Muguri de Eros – Editura Petale Scrise
Petale senzuale. Muguri de Eros – Editura Petale Scrise
Petale senzuale. Muguri de Eros
Nr de pagini: 160
Gen: povestiri, antologie, erotic
Petale senzuale. Muguri de Eros – o antologie de povestiri erotice menită să îți trezească simțurile și să îți dea fiori de plăcere.
Atunci când primăvara întâlnește erotismul, rezultatul este un vârtej de senzualitate ce îți face inima să bată în ritmul dorințelor ascunse.
Nu îmi este rușine să recunosc că sunt o romantică incurabilă și că îmi place literatura erotică. Nu pot spune că sunt o mare fană, dar savurez cu plăcere poveștile romantice erotice, mai ales dacă, pe lângă latura carnală, are și o intrigă condusă cu abilitate sau dacă prezintă dinamica complicată a unei relații. De asemenea, prefer ca descrierile erotice să fie făcute într-un limbaj soft, cuvinte rafinate, incitante, scenele să fie încărcate de senzualitate. Vreau ca pe lângă tensiunea sexuală să simt și ceva emoție. Și mă bucur că povestirile din cadrul antologiei de față, ,,Petale senzuale. Muguri de Eros”, s-au potrivit ca o mănușă așteptărilor mele.
Această carte oferă o varietate de intrigi diferite, dar și o perspectivă excelentă asupra modului în care scrie fiecare autoare, asta în cazul în care doriți să căutați și alte lucrări ale lor sau să urmăriți progresul lor în viitor.
Din punctul meu de vedere, autoarele de la Editura Petale Scrise au făcut o treabă bună. Având în vedere că mare parte dintre ele nu au mai scris până acum texte erotice, fiind mai degrabă autoare de fantasy, consider că s-au descurcat destul de bine. Mi-au plăcut toate povestirile, pentru că au explorat natura dorinței, tabuului și senzualității feminine.
Textele sunt bine scrise, foarte sexy și totuși romantice, și toate personajele sunt surprinzător de bine dezvoltate pentru niște povestiri scurte. Interesant e că există o temă comună sau, mai bine spus, un anumit cadru al desfășurării scenelor: sexul în aer liber, într-o gradină botanică sau seră. De la întâlniri pe nevăzute, îndrăgostiți pentru prima dată, până la cupluri dornice de jocuri erotice, în fiecare povestire am găsit acest punct comun. Iar poezia introductivă, ,,Muguri de Eros”, scrisă de Cătălina Pană, reușește să surprindă cu succes atmosfera acestei antologii.
Sunt o cititoare care apreciază combinația de erotism, suspans și umor, iar povestirea ,,Blind Date”, de Nadia A. Linette, mi-a oferit toate aceste ingrediente. M-am bucurat atât de scena fierbinte petrecută în grădină botanică, cât și de comicul de situație, înțepăturile ironice fiind la loc de cinste. M-am distrat comios văzând cum un blind date se transformă în intrare prin efracție, ca să nu mai vorbesc despre ascunderea și ,,furtul” unei bucăți de piatră de forma unui penis.
,,La un moment dat, aud parcă paşi în apropiere și îmi retrag mâna, dar penisul statuii se desprinde de abdomenul posesorului și pică în iarbă. Intru în panică. Privesc în jur. Văd un tânăr apropiindu-se şi doar atunci îmi dau seama că plouă de-a binelea. Dacă e el, cel cu care trebuia să mă întâlnesc? Şi mă vede așa? Cu bucata aia picată la picioarele mele? Trebuie să fug, să scap… Dar ce fac cu penisul statuii? Mă aplec şi îl iau în grabă, apoi îl bag în poşetă. Voi explica la poartă ce s-a întâmplat şi voi returna bucățica preţioasă…”
În ,,Taina Ariadnei”, de Ioana Mihaela Curaleț, un supraveghetor își găsește iubirea, pe femeia visurilor sale, în timpul unei expoziții de artă dintr-o grădină botanică. Povestirea nu mi s-a părut a fi erotică, ci mai degrabă romantică și senzuală, fiind asezonată cu descrieri și detalii legate de mitologie și pictură. Am rămas plăcut surprinsă de întorsătura de situație de la final.
,,Encore une fois”, povestirea scrisă de Morgan Hexner, ne introduce în lumea modei, ne dezvăluie gândurile protagonistei despre masculii din preajma ei și ne oferă un scurt moment senzual, totul fiind prezentat într-o manieră ironică.
,,Nu mă puteam abține să nu îl provoc puțin. Era în natura mea. Aşa cum ştiam de dinainte să îl privesc că avea o erecţie cât Casa Poporului, sau cum puteam să îi miros prin toţi porii dorința explozivă de a domina, de a strânge, de a muşca şi a gusta trupul unei femei, aşa ştiam că nu mă pot controla din a-l stârni, încă o dată. Cel puțin nu când se afla atât de aproape de mine. Și nici nu îl simpatizam măcar. Deh, dezavantajele de a-mi curge sânge de sirenă prin vene.”
,,Goliți de prejudecăți“ de Mihaela Anghel, prezintă jocul sexual, extrem de îndrăzneț, al unui cuplu, spectacol ce se desfășoară într-o grădină botanică. Mi-a plăcut scriitura, pasajele picante și dezinvoltura protagonistei. Pentru o autoare de ficțiune istorică și fantasy, zic că Mihaela a reușit să descrie senzual scena din grădină.
Elena Druță m-a suprins plăcut cu ,,Fervoare”, o povestire romantică, scrisă într-o manieră rafinată, despre o tânără dezamăgită în dragoste, care nu se simte apreciată nici măcar de familie și care are parte de un moment plin de tandrețe și senzualitate, exact când se așteapta mai puțin.
Povestirea Andradei Rezmuveș, ,,Picături de pasiune”, este un vârtej de emoții, gânduri, trăiri și sentimente, care și-au găsit ecou în sufletul meu. O povestire realistă despre pierdere și regăsire, despre dragoste, trădare și speranță, din care nu lipsesc momentele încărcate de senzualitate. Un adevărat festin literar!
,,În ciuda gândurilor de mai devreme, îmi permit să râd. Nu pentru că sunt fericită că această necunoscută încearcă să îmi fure încă un bărbat, care nici măcar nu îmi aparţine, ci pentru că el va trăi ceea ce am trăit şi eu. Va simţi ce înseamnă să fii trădat din dragoste şi cât de tare doare acest lucru. Sper ca inima să i se frângă în milioane de bucăți, iar atunci să îşi amintească de mine. Proasta care l-a iubit mai mult decât orice pe lume. Şi sper ca eu să fiu suficient de puternică încât să îl refuz.”
,,Tot ce contează”, de Delia Moretti, este o povestire plină de candoare, despre iubire tăinuită și prietenie, presărată cu emoții și tensiuni. Nu pot spune că am găsit ceva clar erotic, dar m-am bucurat de scenele romantice.
Fiind o fană împătimită a operelor lui J.R.R. Tolkien, am savurat din plin povestirea ,,Calea spre Valinor“, scrisă de Cătălina Pană. Și de această dată, autoarea mi-a demonstrat că are o imaginație debordantă, caută să prezinte niște subiecte inedite (la orice m-aș fi așteptat dar nu la chat-ul forumului cu tematică LOTR), iar scriitura ei este cât se poate de amuzantă și ironică. Întorsătura de situație de la final m-a făcut să râd în hohote.
,,Da, ați ghicit, nu ştiu cum o cheamă, nici cum arată. Iată-mă, așadar, la un blind-date aproape mortal cu regina elfă a lui Tolkien. Nu râdeți! Eu sunt Legolas! Asemănarea este incredibilă, vă jur!”
,,Grădina regelui”, de Aurelia Chircu, este o povestire historical romance destul de inedită și originală, cu o intrigă întortocheată, din care nu lipsesc aventurile amoroase, trădările și intrigile vieții pariziene ale secolului al XVIII-lea. Mi-a plăcut foarte mult latura savuroasă, iar întorsătura de situație de la final m-a lăsat mască. Chiar nu m-am așteptat la așa ceva!
Nu știu care sunt preferințele voastre în materie de lectură, dar pe mine mă atrage combinația de romantism, erotic și umor, iar Maria Philip mi le-a oferit pe toate în ,,Surpriza din dulap”. O povestire incitantă, un stil de scriere dezinhibat, lejer și plin de haz și un subiect delicious. Mai precis, ne este prezentat un moment de indiscreție, întrerupt de un nenorocit de șoarece. Dintre toate povestirile aceasta mi-a plăcut cel mai mult, am terminat lectura cu zâmbetul pe buze.
,,- Rosemary se ascundea în dulap când a fost aproape prinsă că spiona. Servitoarea i-o sugea lui Vlad, când şoarecele cu pricina a atentat la virginitatea fetei. Ai înțeles? Se poate o comedie mai bine regizată ca una adevărată?!”
Întotdeauna spun că avem nevoie doar de o perioadă scurtă de timp pentru a ne îndrăgosti de scrisul cuiva, așa că antologiile sunt modalitatea perfectă de a face asta. Așadar, vă îndemn să faceți cunoștință cu autoarele de la Editura Petale Scrise și să vă bucurați de câteva momente senzuale.
Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia şi cărtureşti
Mulțumesc pentru recenzie!
Mulțumim pentru cuvintele frumoase, Alina!
Mulțumim, Literatura pe tocuri! ❤