Litera lanseaza colectia Clasici moderni, impreuna cu ziarul Libertatea

Litera lanseaza colectia Clasici moderni, impreuna cu ziarul Libertatea

by -
6

litera-lanseaza-colectia-clasici-moderni-impreuna-cu-ziarul-libertateaJoi, 27 noiembrie, Editura Litera lanseaza colectia Clasici moderni, impreuna cu ziarul Libertatea . Primele patru volume ale colectiei, Prea multa fericire de Alice Munro , Maestrul si Margareta de Mihail Bulgakov, Portretul lui Dorian Grey de Oscar Wilde si Olive Kitteridge de Elizabeth Shouth, vor aparea saptamanal la toate chioscurile de ziare, la pretul de 11,99 lei.

Clasici Moderni

Colectia Clasici moderni aduna laolalta scriitori moderni ale caror opere au devenit deja repere clasice, dar si autori contemporani a caror valoare literara le prefigureaza statutul de „clasici.“  Cele mai importante, mai provocatoare, mai emotionante, mai revolutionare opere din ultimii 125 de ani – carti care vor continua sa fie citite de la o generatie la alta.

 Prea multa fericire de Alice Munro, castigatoarea Premiului Nobel pentru Literatura in 2013, este prima carte din colectie. Cu o voce narativa unica, Alice Munro se strecoara in labirintul intunecos al sufletului uman, dezvaluind secrete si incordari interioare indescifrabile din exterior. Eroii celor zece povestiri indura pierderi, socuri, dezamagiri, revelatii neplacute despre propriul caracter si totusi merg mai departe, pentru ca acesta este sensul vietii. Undeva, prin intunericul in care inainteaza, ei simt stralucirea intensa a fericirii, fie ca este vorba despre fericirea trecuta, despre cea care ar fi putut fi sau despre cea care ii asteapta.

 Despre capodopera lui Mihail Bulgakov, a doua carte din colectie, Serghei Ermolinski afirma: „Diabolica papusa ruseasca, cu numeroase fatete care se imbina perfect, Maestrul si Margareta nu inceteaza sa-i sfideze si sa-i incante pe critici. […] Scoateti primul capac al papusii si va veti trezi cu 2 000 de ani in urma, din Moscova la Ierusalim.“

 Portretul lui Dorian Grey de Oscar Wilde este cea de-a treia carte din colectie. „Fireste, o mare opera de arta raspunde multor intrebari, dar ridica in mod inevitabil tot atat de multe. De aceea [Portretul lui Dorian Gray] ramane o opera clasica, o carte la care se intoarce fiecare generatie.“ Washington Post

 Olive Kitteridge de Elisabeth Strout este o carte despre pierdere, despre neputinta de a stabili sau a reinnoda legaturile sufletesti cu cei apropiati, dar si despre speranta si reinnoire. Ceea ce insenineaza existenta dureros de confuza, uneori lipsita de sens a personajelor sunt clipele fugare in care acestia inteleg ca viata vibreaza totusi de frumusete si ca  merita a fi traita. Cartea a obtinut Premiul Pulitzer pentru fictiune in 2009.

Sursa comunicatedepresa.ro

6 COMMENTS

  1. Nu recomand Prea multa fericire de Alice Munro…Poate o sa-mi atrag critici dar sincer mi se pare o pierdere de timp…Mi-am cumparat-o si m-am chinuit s-o termin in jur de 2 saptamani,desi are doar 300 pag.
    Orice altceva de Alice Munro,insa aceasta cu siguranta NU.

  2. „Portretul lui Dorian Grey” ma tenteaza cel mai mult. De ceva vreme, doresc sa-l citesc si sa-l am in biblioteca, iar aceasta colectie este binevenita. 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.