Malakai vol 2 de A.Stephanie - Editura Bookzone

Malakai vol 2, de A.Stephanie – Editura Bookzone – recenzie

Autor: A.Stephanie

Titlu: Malakai

Volumul: 2

Pagini: 222

Editura Bookzone

Toate schimbările aduc cu sine evenimente repetitive. Nici viața și deciziile lui Malakai nu fac excepție. Tulburarea de personalitate de tip borderline este diagnosticul cu care s-a născut Malakai, moștenindu-l de la mamă. O tulburare cu simptome de la depresie, la comportament impulsiv, autodistructiv, frica de abandon până la instabilitatea afectivă și emoțională, trecând de la o stare la alta. Mintea este un carusel de frici… Este un tipar pe termen lung de comportament anormal caracterizat prin relații instabile cu alte persoane, simț instabil al sinelui și emoții instabile, un comportament periculos ce duce spre auto-vătămarea, reușind să fie ținut sub control, dar poate escalada până la vătămarea altor persoane. Emoțiile lui Malakai sunt duse la extrem, nu există altă culoare în minte lui, totul este alb sau negru. Ce acum este iubire, pasiune, pasivitate, în secunda următoare toate trăirile lui iau o negativitate extremă.

,,- Bine, recunosc. Nu știu despre ce vorbesc. Nu știu ce se întâmplă cu tine, dar știu că niciodată… absolut niciodată n-o să regret timpul pe care l-am petrecut cu tine sau că te-am cunoscut. Înțelegi, Kai? Niciodată, accentuez. Poate că nu știi cum s-o scoți la capăt. Dar nu crezi că fiecare are zile în care în care nu știe cum naiba s-o mai scoată la capăt? Zile în care pur și simplu îți vine să renunți, pentru că apare cea mai simplă soluție și atât, dar atât de la îndemână? E simplu. Iei un tub de pastile și te închizi în baie…”

   Îmi place cum și ce scrie autoarea cărții Malakai, știu, e genul dramă. Dar, îmi place drama, și toate cărțile lui Stephanie sunt la fel. Nu știu, are acel ceva ce te trece printr-un carusel de emoții și trăiri. M-am atașat de această autoare și de stilul ei de scriere. Reușește să te treacă printr-un roller coaster al emoțiilor. Te ține constant într-o stare de tensiune. Pot să spun că pe parcursul lecturii îmi făceam tot felul de imagini despre cum se va termina povestea celor două personaje, îți lasă loc de imaginație, iar finalul este unul pe care unii dintre cititori nu îl agreează, din diferite motive – poate este un cititor mai emoțional, unul mai practic sau unul mai optimist. Indiferent de genul cititorului, finalul face ca povestea să rămână întipărită în memoria ta.

  Hannah nu credea nici măcar o clipă că viața ei se va schimba atât de mult și atât de dramatic. O schimbare care va fi a un bulgăre mare de emoții la nebunia care deja o înconjoară. Relația ei cu Malakai este maximul de emoții, având în vedere că viața și emoțiile ei sunt cuprinse de relația pe care o are cu părinții, divorțul acestora, o nouă școală și noi prieteni, toate acestea se supra pun la amalgamul de trăiri și sentimente ce o cuprind deja. Instabilitatea lui Malakai o face pe Hannah să se apropie mai mult de mama sa și tatăl vitreg, acesta fiind un psiholog cunoscut, cu ajutorul lui Hannah poate să-l înțeleagă mult mai bine pe Malakai, îl poate ajuta să treacă mult mai bine peste pasele lui proaste. Întoarcerea fratelui lui Malakai în viața acestuia, aduce o și mai bună contribuție la starea acestuia. Cu toate că momentele celor doi acum sunt pașnice, în clipa următoare totul erupe. O relație în care cele două personaje trec de la o stare la alta cu o rapiditate fulgerătoare. Oare cum va decurge relația lor având în vedere că nu este una normală, ci fiind împresurați de starea și dispozițiile lui Malakai.

   Pe parcursul romanului o să aveți parte de multe momente tulburătoare ale celor doi îndrăgostiți, de momente tensionate, dar și de momente drăguțe și pline de iubire. Finalul este unul pe care, pe deoparte nu l-aș fi dorit, însă a fost unul care a reușit să îmi rămână în cap pentru mulți ani de acum încolo.

,, Pentru o scurtă perioadă, m-a lăsat să cred că am reușit. Mi-a dat impresia că s-a mutat în universul meu. Acum îmi dau seama că o parte din Malakai a rămas mereu pierdută în acel univers al lui și că n-am avut nicio șansă să-l aduc înapoi. Nu când a tot continuat să piardă bucăți din el și să le mute, încetul cu încetul, dincolo.,,

Carte disponibilă pe Bookzone.ro

Recenzii cărți

Malakai vol 2 de A.Stephanie – Editura Bookzone – recenzie

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.