Dragoste, răzbunare, suspans, intrigi, secrete

Înger de pază de Alina Cosma-Editura Primus-recenzie

Înger de pază de Alina Cosma-Editura Primus-recenzie

Editura: Primus

Anul apariţiei: 2018

Număr pagini: 223

Gen: romantic suspans

 „Se spune că dragostea face minuni. Oare în cazul ei va funcționa?”

  O tânără trăiește o dramă tulburătoare: tatăl o părăsește la cinci ani, mama moare răpusă de cancer, iar ea ajunge într-un scaun cu rotile în urma unui accident. Dar mila și compasiunea sunt ultimele sentimente pe care și le dorește. 
Remus, unul dintre mo
ștenitorii fabricii Ortan, își dorește o viață fără complicații, o logodnă fără compromisuri. Totul se schimbă atunci când află că vărul său duce fabrica la faliment. Singura care se dovedește de încredere este ea…
Anii trec… Ea revine dornică de răzbunare. Pentru a-
și atinge țelul va trebui să-l rănească pe cel căruia îi datora totul. 
Răpire, traumă, durere, neputin
ță sunt cuvinte care caracterizează existența ei. Ce ar putea să-i vindece rănile sufletești? Poate… dragostea lui?

„Își pierduse libertatea, siguranța, încrederea în sine! Își pierduse controlul asupra propriului trup. Căci controlul asupra vieții sale și-l pierduse în clipa când el, crezând că o va ajuta, o încredințase în mâinile tatălui său! Va trebui să învețe să le câștige pe amândouă!”

    Dragoste, răzbunare, suspans, intrigi, secrete. Romantism, ba chiar și un strop de erotism. Toate acestea le găsiți în “Înger de pază”. Autoarea Alina Cosma scrie un roman surprinzător despre lumea periculos de seducătoare a afacerilor, uneltirilor și sexului. O poveste care ne arată cât de fragilă este granița dintre dragoste și răzbunare. O carte alertă, cu o mare încărcătură psihologică, care ține cititorul cu sufletul la gură până la ultimele pagini.

  Trăiesc la maxim poveștile de dragoste, visez alături de personajele fantasy, dar thrillerul e marea mea dragoste. Tocmai de aceea am așteptat cu mare nerăbdare apariția cărții “Înger de pază” al autoarei Alina Cosma. Cine mă cunoaște, știe că apreciez atât maniera ei de scriere – un stil simplu și delicat, fără descrieri ample, cu foarte mult dialog, cât și faptul că abordează fără teamă orice gen literar. I-am citit toate cărțile, atât cele de dragoste ( Darul vieții; O singură minune), fantasy ( seria Tărâmul Mistic), cât și cele de epocă/ historical romance (seria Ducele de Castle), așa că eram curioasă să văd dacă mă poate surprinde plăcut, cu un alt gen, cu o altă abordare. Iar acum, după ce am terminat de citit cartea de față, pot spune că am sesizat o frumoasă evoluție a stilului. Cu toate că “Ducele de Castle. Fiica regelui”(un historical romance în care aventura, dragostea și umorul se îmbină armonios), rămâne cea mai bună carte scrisă de ea, am remarcat că genul romantic suspans i se potrivește mănușă.

   Ce anume am apreciat la romanul de față? Combinarea de suspans, mister, romantism; dozarea suspansului; cum se suprapun mai multe evenimente și formează un fel de reacție în lanț; caracterul ironic al protagonistei. În plus, spre deosebire de celelalte romane ale sale, Alina Cosma ne oferă mai multe detalii despre frământările sufletești ale celor doi protagoniști, Selena și Remus, profunzimea sentimentelor lor, lupta interioară. Ne ajută să înțelegem mai bine ce anume i-a determinat să devină dușmani. Dușmani îndrăgostiți.

  Acțiunea romanului se desfășoară pe mai multe planuri, în care urmărim faptele și reacțiile personajelor principale și secundare. De această dată, ni se oferă mai multe povești de dragoste, mai multe povești de viață, evenimente marcante din viața celor care au un rol tangențial cu Selena și Remus. Asistăm la traumaticele evenimente prin care trece Sabina, colega de muncă a Selenei. Urmărim fazele incipiente ale noii relații dintre Adela, studentă la medicină și verișoara lui Remus, și Romeo, un geniu în informatică, dar și un Don Juan, cel mai bun prieten al lui Remus. Și vedem toate planurile machiavelice puse la cale de … Ups! Era să vă spun! Mai bine citiți cartea și veți afla…

  Selena Filip, personajul central al cărții, are o poveste de viață care ar emoționa pe oricine. Tatăl a părăsit-o pe când aceasta avea doar cinci ani, mama i-a murit răpusă de cancer, iar ea este imobilizată în scaunul cu rotile, paralizată de la brâu în jos, din cauza unui accident. Cu toate că este absolventă de științe economice, handicapul ei îi dezgustă pe mulți, motiv pentru care reușește cu mare greutate să se angajeze la o firmă care îl are ca acționar principal pe Remus Orban. Acesta nu a angajat-o din milă sau compasiune, ci pentru că i-a plăcut caracterul ei de luptătoare și s-a hotărât să îi testeze cunoștințele.

“- Cine e Remus?

  – Remus Ortan, cel care te-a angajat! Am crezut că vă cunoașteți! zise femeia ursuză.

  – Oh, da! zise tânăra sătulă de aroganța femeii. Știe câte kilograme am împreună cu scaun cu tot! amintindu-și cum o trecuse pragul. Sper că nu m-a angajat de clovn! comentă pentru sine, împingându-și scaunul cu rotile în urma tinerei.”

   Din păcate, tânăra nici nu își dă seama în ce cuib de viespi a nimerit. În primul rând, faptul că a ajuns în scurt timp contabil șef, stârnește rumoare în rândul conducerii.

“- Nu e fata aceea invalidă? interveni o femeie trecută de cincizeci de ani.

  – Ba da, mătușă Stela, răspunse Remus. Dar la această masă stau mai mulți care suferă de o invaliditate mentală, și au chiar funcții de conducere!”

  În plus, din prima clipă atrage antipatia Nataliei, fiica celuilalt acționar al firmei și iubita lui Remus. Aceasta este o ființă rece, acaparatoare, interesată de bani, care știe să sucească mintea oricărui bărbat. Relația dintre ea și Remus ține de mai bine de cinci ani și se așteaptă ca bărbatul să o ceară în căsătorie cât de curând. Dar oare Remus știe că în spatele frumuseții ei desăvârșite, stă o personalitate impulsivă, irațională, isterică? Sau pentru el contează doar că e bună la pat?

  “Este convinsă că nu există femeie pe suprafața pământului care să i-l ia. Ea este cea mai frumoasă și cea mai deșteaptă! Iar Remus nu s-ar putea uita la alta! Adevărul este că Remus are prea mult bun simț.”

  Apoi, cu toarte că a reușit să își facă destul de repede două prietene, Sabina și Adela, va ajunge în situația să fie ea cea care le îmbărbătează pe ele. Se va trezi în ipostaza de a fi confidenta Sabinei, atunci când aceasta îi destăinuie că a fost violată de șeful ei, Dorian Orban, verișorul lui Remus. Din păcate, nu l-a putut denunța că a agresat-o pentru că o avea la mână cu o greșeală pe care  tânăra a făcut-o în trecut. Oare despre ce să fie vorba?

Terifiantul moment al violului, fiind narat chiar din perspectiva Sabinei, face ca totul să fie și mai tulburător.

“Îi acoperi gura într-un sărut posesiv, însă ea îl mușcă. În clipa următoare se găsi pe jos, cu o durere intensă în mandibulă și privirea încețoșată.

– Curvă ordinară! strigă el masându-și buza care sângera.

Încercă să se ridice, dar încă nu-și revenise de la lovitura pe care o primise. Dorian o prinse de ceafă cu brutalitate și ridicând-o, o îmbrânci spre canapeaua din imitație de piele. Se prăbuși cu respirația tăiată, scâncind. O prinse de umeri și întorcând-o cu fața la el, îi prinse cămașa și o sfârtecă, nasturii sărind în toate direcțiile.“

   Dar adevăratele necazuri abia acum încep. Selena descoperă că cineva delapidează banii firmei. Sumele din sistem nu corespundeau cu registrele. Apar tranzacții cu sume de bani fără acoperire. La aflarea veștii că în firmă au loc scurgeri de bani, Remus îi cere tinerei să îl ajute să afle vinovatul. Totodată, e conștient de faptul că, în cazul în care se va afla că ea a găsit scurgerea de bani, va fi în pericol și că cei vinovați vor încerca să îi facă rău.

  În scurt timp, Selena descoperă cine se face vinovat de delapidare, îi mărturisește totul lui Remus, și speră ca lucrurile să revină la normal. Însă e nu știe că cineva din umbră o urmărește. Iar acel cineva îi va pune viața în primejdie. Oare cine va încerca să o omoare pe Selena? Cine este Sonia, noua acționară a firmei, și ce legătură există între ea și Selena? Ce are de gând să facă cu fabrica? Cine i-a răpit pe Sonia și Remus? Se va despărți Remus de Natalia? Ce șanse mai există ca Remus și Selena să rămână împreună?

   Sunt nevoită să mă opresc aici și sper din tot sufletul că ceea ce v-am povestit până acum v-a stârnit interesul! Eu nu v-am povestit decât ce se întâmplă în primă parte a cărții. Nu vă rămâne decât să descoperiți singuri ce se întâmplă mai departe.

“Selena își va aminti toată viața că ești fiul celei care i-a distrus familia și o parte din viață! Și să nu ai impresia că pasiunea dăinuie veșnic într-un cuplu!“

“O târî până la un cârlig atârnat într-un lanț din tavan, apoi, legându-i articulațiile mâinilor cu o bucată de sfoară, o agăță de cârlig, ridicând-o cu ușurință. Cel cu pumnalul se apropie rânjind.

– Ce târfuliță apetisantă avem!

 O prinse de sâni, apoi se aplecă.

– Ia mâinile de pe ea! strigă Remus înainte de a mai primi un bocanc în abdomen.”

Țipătul ei provocă o isterie generală de râsete și țipete care o imitau. Pielea centurii lovi fără milă coapsele, provocând un nou țipăt. Pielea centurii lovi fără milă coapsele, provocând un nou țipăt. Râsetele și batjocurile nu încetau. Loviturile continuară, biciuind fără milă spatele, fesele, coborând pe coapse. Era leșinată, când individul care o tortura se oprise să își tragă răsuflarea și să-și frece palmele. În unele locuri pielea ei plesnise și sângera.”

Cartea „Înger de pază” de Alina Cosma poate fi achiziționată de la autoare
             Recenzii Cărţi Alina Cosma

 

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

17 COMMENTS

  1. Daa,felicitari pentru ispititoarea recenzie!Eu am citit cartea imediat de la aparitie si am fost fermecata de stilul simplu,deloc pretentios al autoarei!Actiunea cartii o citesti pe nerasuflate.Pst.sunt calma,stiu finalul!

  2. Frumoasa recenzia, Alina! pare interesanta cartea. Sper insa finalul sa fie unul frumos nu trist 🙂

  3. Thrillerul este marea ta pasiune, stiam… Si ma regasesc intru totul. Felicitari pentru recenzia prezentata, ca de obicei, cu pasiune!

  4. Frumoasa recenzie Alina!Am citit numai primele doua carti ale autoarei.Trebuie s-o trec pe lista.
    Felicitari Alina!Felicitari Alina Cosma!

  5. Felicitări Alina, o recenzie foarte frumoasă! Îmi place cum ai construit-o, ai introdus detalii cât să tentezi cititorul. Știu că genul romantic suspans e printre preferatele tale, și se vede că ti-a plăcut cartea. Nu am citit nici una din cărțile autoarei, dar cred că aceasta mi-ar plăcea și mie, mai ales că are happy-end.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.