Meniu:(Toast cu ananas, perişoare cu sos, prăjitură Rafaelo)

1.Aperitiv: Toast cu ananas (Vero)

-pâine toast, brânză topită sau unt (după preferinţe), şuncă presată feliată, ananas rondele (compot), felii de brânză topită (pentru sandwiciuri)
-prăjim feliile de pâine, le ungem cu brânză topită sau unt
-pe fiecare felie unsă punem o felie de şuncă, o rondea de ananas şi o felie de brânză topită
-aşezăm toate bucăţile de pâine într-o tavă şi le dăm la cuptor să se rumenească
-este deosebită combinaţia de dulce-sărat

2.Ciorbă de perişoare:

-călim legumele dorite tăiate cât mai mărunt în puţin ulei
-puteţi pune orice combinaţie de legume vă place
-adăugăm apă şi condimente (sare,piper,cury,chimen praf)
-pentru că nu pot folosi ceapă, eu pun câteva frunze de oregano, cimbru şi salvie şi puţin praf de coriandru şi ghimbir
-când legumele sunt fierte pe jumătate adăugăm perişoare făcute cât mai mici (le pun cu linguriţa mică) şi lăsăm să fiarbă
-perisoarele-_carne măcinată, piper multicolor, puţină sare, ou, eventual dacă carnea e mai umedă 1-2 linguri de făină, amestecăm bine şi punem cu linguriţa
-când perişoarele sunt fierte punem amestecul de verdeaţă, lăsăm să dea câteva clocote şi dregem cu smântână

3.Perişoare cu sos:

-pregătim carnea că pentru perişoare, doar că le facem puţin mai mari
-punem să fiarbă apă în cratiţă cu condimente, adăugăm pe rând perişoarele
-pregătim într-un bol 1-2 linguri de făină (sau amidon) amestecate cu smântână
-când perişoarele sunt fierte adăugăm amestecul (făină+smântână) în cratiţă şi mărar tăiat mărunt şi lăsăm să dea câteva clocote
-se poate servi cu mămăligă, piure de cartofi, orez sau paste fierte

4.Prăjitură Rafaelo:

-se face un blat de pişcot din 8-10 ouă pe care îl tăiem în două
-o parte se sfărâma bucăţele
-fierbem 250 gr lapte cu 100 gr ciocolată până se topeşte, se lasă să se răcească apoi turnam peste blatul sfărâmat
-adăugăm 100 gr nuca de cocos şi zahăr praf după gust şi se amestecă toate până se omogenizează
-batem 2 plicuri de frişcă (cum scrie la indicaţii), jumătate amestecăm cu prima compoziţie
-punem blatul peste el cremă, deasupra frişca rămasă şi radem ciocolată
-e la fel de bună şi cu ciocolată neagră şi cu albă

Poftă Bună!chef

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Urasc ananasul, deci iese reteta din peisaj :)) , ciorba de perisoare o ador locco_smiley_37 iar prajitura rafaelo am facut-o si acasa si mi-a iesit foarte buna. Cred ca o sa mai incerc. 🙂 Felicitari, Arci! locco_smiley_10

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.