Salată de conopidă – Friptură de pui cu legume la cuptor –...

Salată de conopidă – Friptură de pui cu legume la cuptor – Orez cu lapte și caise – Meniu

by -
6
Orez cu lapte

Salată de conopidă – Friptură de pui cu legume la cuptor – Orez cu lapte și caise – Meniu

   Orez cu lapte dulce şi pufos.

1. Aperitiv: salată de conopidă

-1 conopidă potrivită se curată, se pune la fiert, se scurge,

-1 cartof se taie bucățele se zdrobește

-mixăm conopida cu cartoful, puțină sare și piper să fie ca o pastă

-amestecăm pasta cu maioneză (cu cartof) și mai adăugăm sare și piper dacă e nevoie și un cățel de usturoi mărunțit, apoi punem la rece

-servim cu pâine proaspătă sau prăjită

2. Ciorbă de conopidă cu broccoli

  • curățăm 1 căpățână de conopidă și una de broccoli și le rupem buchețele

-1 morcov îl dăm pe răzătoarea fină, îl călim puțin, adăugăm broccoli și apă și punem la fiert

-când broccoli e pe jumătate fiert adăugăm conopidă (ea fierbe mai repede), potrivim de sare, piper, curry, lemon gras, boia (opțional) și lăsăm să fiarbă bine

-când ciorba e gata adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote

-puteți servi simplă sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Friptură de pui cu legume la cuptor

-4-5 pulpe le condimentăm cu amestecul care ne place

-tăiem 1 ceapă felii mai mari +1 ardei felii +1 roșie feliată +rondele de dovlecei +1 cutie de ciuperci scurse

-punem legumele în tavă, peste ele așezăm pulpele +1 crenguță de cimbru +1 păhărel de alcool (coniac, vodka, gin) + apă cât acoperă și punem tava în cuptor

-lăsăm până e gata carnea

-dacă e necesar mai adăugăm puțină apă peste legume să nu se ardă

-dacă vă place când scoateți tava turnați mujdei de usturoi și acoperiți bine cu hârtie pergament sau folie de aluminiu și lăsați afară câteva minute

-după ce puneți usturoi nu mai băgați tava în cuptor

4. Orez cu lapte și caise (Vio)

-puneți la fiert 1 cană de orez în 1 cană de apă +2 căni de lapte

-când bobul e  fiert adăugați zahăr după gust +2 zahăr vanilinat  și mai lăsați câteva clocote

-caisele confiate le tăiați bucățele și le adăugați în orez

  • luați de pe foc, acoperiți și lăsați să stea până se răcește

-când serviți puteți pune toping de ciocolată

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.