Sandwich cu șuncă de Praga și cașcaval la cuptor, Supă de spanac...

Sandwich cu șuncă de Praga și cașcaval la cuptor, Supă de spanac cu lapte

by -
1
Şnitele cu cartofi scăzuți și salată de varză

Sandwich cu șuncă de Praga și cașcaval la cuptor, Supă de spanac cu lapte, Şnițele cu cartofi scăzuți și salată de varză, Tartă cu smochine și telemea

1.Aperitiv: Sandwich cu șuncă de Praga și cașcaval la cuptor (Iliuţa)

-8 felii de pâine toast se ung cu câte o lingură de smântână și se dau la cuptor pentru 10 minute;
-200 g șuncă de Praga și un ardei se taie feliuțe se așează pe feliile de pâine;

-adăugăm 100 g cașcaval răzuit și lăsăm pentru încă 5 minute la cuptor;
-sunt delicioase!

2. Supă de spanac cu lapte (Iliuţa):

-3 cartofi tocați cubulețe se fierb în 1.5 l supă de legume și 500 ml lapte;
-lăsăm pentru 15 minute să se răcorească și mixăm;
-adăugăm piper alb, boia dulce și 3 căței de usturoi răzuiți;
-punem supa la foc mic, în momentul în care începe să fiarbă adăugăm 500 g spanac proaspăt și lăsăm pentru 2-3 minute la fiert;
-la final adăugăm 100 ml smântână de gătit;
-se servește cu crutoane.

3.Şnițele cu cartofi scăzuți și salată de varză (Vero):

Șnițele:

-se bate carnea de porc, se condimentează după gust;
-eu folosesc un mix făcut de mine: boia, vegeta, sare și piper;
-se tăvălește carnea în faină, apoi în ou și pe pun bucățile în ulei încins;
-se scot apoi pe hârtie de bucătărie;
-tapetăm bine sa scoatem surplusul de grăsime.

Cartofi scăzuți:

-se curăţă 6 sau 7 cartofi și se taie în 4;
-într-o cratiță se pun 2 linguri de ulei, când e încins se trage de pe foc, se pune o lingură de boia, se adaugă cartofii;
-se pune apă cât să treacă peste ei;
-se pune înapoi pe foc și adăugăm puţină vegeta și piper;
-se fierb până scade apa la jumătate și se pune la alegere verdeață (leuștean, pătrunjel sau mărar);
-se lasă acoperiți 5 minute apoi se pot servi.

Salată de varză:

-se taie mărunt varza, se freacă cu o lingură de sare, adăugăm piper, ulei de măsline și oțet.

4. Tartă cu smochine și telemea (Iliuţa):

-aluatul îl facem din 300 g făină de grâu, 120 g unt de 80 % grăsime, 150 g telemea sărată, 2 ouă și 2 linguri de apă;
-aluatul obținut se frământă până devine nisipos la atingere;
-îl lăsăm pentru 30 minute la frigider;
-la final îl punem într-o tavă de tartă și îl mai lăsăm pentru încă 30 minute la frigider;
-150 g telemea dulce sfărâmată se adaugă peste aluat;
-9 -10 smochine tăiate în două fiecare, se așează peste stratul de telemea;
-adăugăm pe fiecare smochină cremă de oțet balsamic;
-tarta o dăm la cuptor pentru 25 minute la 180 grade în cuptorul încălzit în prealabil;
-la final adăugăm nuca măcinată grosier și o mai lăsăm pentru aproximativ 5 minute până se rumenește.

Poftă bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.