O lume de basm cu Univers Enciclopedic

 A fost odată ca niciodată

              O carte tare frumoasă, care ne prezintă Povești nemuritoare, îndrăgite de copiii din întreaga lume.

   Astăzi îmbrac hainele Cenușăresei și pătrund într-o lume fermecată alături de prinți și prințese reale. Piticii noștri. Lumea magică în care pășim ne poartă în caleașca dovleac până la palatul minunat al viselor. Mergem la bal preschimbați în personaje magice . Cu mic cu mare dansăm până la miezul nopții când pierd pantoful de cleștar , așteptând momentul când prințul vine pe un cal alb, ca mai apoi să rostim cuvintele „ … și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. „

   Dar povestea noastră de seară zboară prin tornadă alături de Doroteea spre o lume necunoscută. Vrăjitorul din Oz o poate duce pe Doroteea și pe cățelul ei Toto înapoi spre casă. Nu înainte de a o pune să o distrugă pe Vrăjitoarea cea Rea, iar Vrăjitoarea cea bună îi va da pantofii roșii a Vrăjitoarei rele, iar Vrăjitorul din Oz  îi va cere mătura altei vrăjitoare și ajunge acasă după mai multe aventuri alături de Sperietoarea de ciori, Omul de tinichea și de Leu.

   O poveste  cu farmece și cu blesteme în care Prințul Broscoi trebuie să fie salvat de o prințesă adevărată, o poveste drăguță la care toți copilașii pătrund în palatul minunat alături de o prințesă răsfățată, așteptând sărutul prințesei pentru ca broscoiul să se transforme în prinț.

  Înainte de culcare ne putem urca pe un covor fermecat alături de Aladin, găsind lampa fermecată și cerând lucruri magicei Duhului lămpii fermecate sau Duhului inelului. Cucerind inima prințesei și scăpând de vrăjitorul cel rău.

   Ca prin vis putem asculta vocea suavă cu care Mica sirenă îl cucerește pe prințul pe care l-a salvat din valurile mării agitate. Căutând o modalitate de a reuși să -și transforme coada de sirenă în două picioare, aproape că e învinsă de Vrăjitoarea Mărilor. În final iubirea trebuie să fie întotdeauna învingătoare.

  Și dacă tot plutim într-o lume a apelor  facem cunoștință cu o Scoică fermecată,  care-l ajută pe Yoshi să o salveze pe fiica Dragonului Mării. Prințesa Hana este blestemată de un șarpe captiv în acoperișul casei Dragonului Mării . Scoica fermecată șoptea lucruri necunoscute, iar Yoshi știe că prințesa Hana se gândește la el.

Și toate aceste frumoase povești sunt nemuritoare și vor trăi alături de noi, așa cum au trăit alături de părinții noștri și așa cum  vor trăi de prinții și prințesele noastre, până la adânci bătrâneți.

 …………………………………………………

Lilia, prințesa elfilor, de Stefanie Dahle

   Este un basm frumos, modern care-și păstrează autenticitatea visurilor de poveste. Toată lumea trăiește  în armonie în Castelul Nuferilor și în împrejurimi. Lilia este prințesa elfilor și este prietenă cu toate vietățile pădurii: Chiț ( chițcan de pădure) ;Bubu( gândăcelul); nimfa Fea…..

   Când Lilia nu mai are miere de nufăr pentru prăjiturile care trebuiau făcute fuge la Lacul Fermecat și vede că nuferii nu au florile deschise. Fea plânge că e blestemată, ea nu poate ajunge la petrecere dacă nuferii nu au florile deschise, iar să se deschidă, Fea, trebuie să cânte. Fluierul ei e distrus. Ce face Lilia pentru a rezolva problema?

O poveste magică, numai bună pentru serile de lectură în familie.

Calitatea cărților de povești este minunată. Ilustrațiile sunt superbe, iar poveștile sunt perfecte pentru sufletul de copil, indiferent de vârstă.

 

Cărtile pot fi comandate aici

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.