O seară între fete...filme

O seară între fete…filme

   Cu toţii ştim acel moment în care vin prietenii pe nepusă masă în vizită şi singurele activităţi potrivite pentru o atare situaţie ni se par a fi vizionarea unui film şi comentarea sa.  Nu uit de floricele şi de pizza. Totuşi, când acei prieteni se întâmplă a fi doar fete cărora să nu le placă filmele de groază, acţiune şi animaţie…îţi mai rămân cele de dragoste.The Kissing Booth

1.The Kissing Booth (2018)

   Filmul The Kissing Booth a apărut în anul 2018 în cinematografe avându-i în rolurile principale pe Joey King (Elle Evans), Joel Courtney(Lee Flynn), Jacob Elordi (Noah Flynn), Carson White(Brad Evans), Hilton Pelser (Barry). Acesta este adaptarea cărţii cu acelaşi nume scrisă de Beth Reekles.

   Despre ce este vorba? Personajul principal este Elle care are un foarte bun prieten, Lee Flynn. Alături de acesta şi-a petrecut copilăria, mergând la aceleaşi petreceri, făcând aceleaşi lucruri şi dansând la maşinile automate.

   Lee are un frate mai mare, Noah Flynn, care de mic era un bătăuş, neţinând cont de regulile impuse de părinţi sau de şcoală; pe scurt el este rebelul din poveste, acel băiat cu motocicletă şi geacă neagră de piele la care toate fetele visează.  Elle nu face excepţie de la această regulă, deşi în public arată mai degrabă că îl detestă, iar nu că l-ar plăcea vreun moment. Totuşi aceasta nu poate să îi spună lui Noah adevărul despre ceea ce simte pentru că e oprită de  una dintre regulile pe care ea şi Lee şi-au impus-o unul altuia încă din copilărie: nu e voie să te îndrăgosteşti de rudele celui mai bun prieten. Soluţia pentru Elle va fi organizarea unei cabine a sărutului la festivalul şcolii la care va apărea şi Noah. Ce se va întâmpla? Rămâne de văzut!

   Mi-a plăcut filmul datorită prieteniei dintre Elle şi Lee. Se sprijineau unul pe altul, făceau totul împreună, iar Noah mi-a părut mult prea arogant, având nevoie de o cabină a sărutului pentru a-şi da în vileag sentimentele faţă de protagonistă.

Genul filmului este comedie şi dragoste.

Durată: 105 minute

Director: Vince Marcello

Notă Imdb: 6,3/10

2. Midnight Sun (2018)

   Midnight Sun spune povestea lui Katie Price (Bella Thorne), o tânără de 17 ani care suferă de o boală incurabilă datorită căreia nu poate părăsi casa atâta vreme cât soarele este pe cer. Rezultatul inerent al expunerii la soare este, bineînţeles, moartea. Aceasta trăieşte alături de tatăl său (Rob Riggle), într-o casă cu geamuri fumurii, învăţând la domiciliu şi având o singură prietenă (Quinn Shephard-Morgan) care o susţine în tot ceea ce face. Vine şi ziua absolvirii, iar tatăl său îi face un cadou: chitara mamei sale.

   Katie va pleca în seara respectivă pe peronul gării să încerce chitara la care visase de când era mică şi îl întâlneşte pe vecinul său, de care era în secret îndrăgostită(Patrick Schwarzenegger-Charlie Reed). Acesta o ascultă cântând, dar atunci când se apropie pentru a face cunoştinţă ea se panichează şi fuge, uitându-şi jurnalul în gară. Charlie nu se dă bătut şi o va aştepta seara următoare pe peron. Din păcate cea care vine pentru a-l recupera este Morgan. Aceasta va aranja o întâlnire între Katie şi Charlie, iar ceea ce se va petrece trebuie vizionat.

   Nu ştiu cum fac, dar îmi ies mereu în cale  filme care au acest subiect în  centru şi nu pot decât să îl compar cu “The Fault in Our Stars ”. Deosebire de cel din  urmă, Midnight Sun nu mi-a transmis aceeaşi emoţie, lăsând în urmă o stare de confuzie. Katie este complex realizată, dar ceea ce va face mă determină să reafirm că a fi adult şi a fi adolescent nu este acelaşi lucru.

Genul filmului: dramă, dragoste.

Durată: 1h 31min

Director: Scott Speer

Notă Imdb: 6,6/10

3.Forever My Girl

   Forever My Girl îl aduce  în prim-plan pe Liam (Alex Roe), un cântăreţ de muzică country care a avut de făcut o alegere: să se căsătorească sau să devină faimos şi milionar. Din păcate, tinereţea lui şi-a spus cuvântul aşa că a bifat ultima variantă, părăsindu-şi soţia (Jessica Rothe-Josie) la altar. Din păcate el nu a ştiut că  aceasta era însărcinată la acel moment, iar ceea ce nu e spus la timp riscă să nu mai fie cunoscut vreodată. Aşa ar fi rămas, dar moartea unui bun prieten din oraşul natal îl face pe Liam să se întoarcă şi să îşi dea seama că încă o iubeşte pe Josie şi că este tatăl unei fetiţe care îl moşteneşte nu

doar genetic, dar şi ca talent. Îşi va putea recăpăta familia?

   Filmul a fost şi bun şi rău. Pe de o parte, mi-a plăcut de Josie fiindcă era curajoasă, iar actriţa şi-a jucat rolul foarte bine, captându-mi atenţia de fiecare dată. Nu mai spun de fetiţa care îi spune tatălui verde în faţă ce anume crede despre el şi ce se aşteaptă de la acesta pe viitor. Comportamentul lui Liam m-a lăsat rece deoarece era întrebat mereu de ce îşi părăsise viitoarea soţie, iar el răspundea simplu: nu ştiu.

Genul filmului: dramă, dragoste

Durată: 1h 48min

Director: Bethany Ashton Wolf

Notă Imdb: 6,6/10

Filme-Recenzii, recomandări

Recomandare

 

***Stanciu Maria Crina (Crina Stanciu)***Salut la toată lumea, mă numesc Crina și sunt la fel de obișnuită ca oricare altă fată, cu mențiunea că îmi place scrisul și cititul. Eu ador tot ceea ce iese din tipar, sunt pasionată de călătorie, de limbile străine, noi culturi. Alții descoperă lumea făcând alpinism sau scubadiving, eu o aflu la picior, cu avionul sau descrisă în paginile unei cărți de aventură, fantasy, crime, dragoste, istorie, ficțiune pentru adolescenți. Abia aștept să elucidez și mai multe mistere aici, alături de ceilalți colaboratori și de voi!

4 COMMENTS

  1. Eu sunt acea fata care prefera filmele thriller si horror :)) dar nu refuz recomandarile tale

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.