O lume în care descoperim oraşele moarte: FRECVENŢA VECHE, REZONANŢA VECHE, CRISTALUL VECHI, CADENCE VECHE. Acţiunea din această carte se va desfăşura în Candece City, şi vom avea parte de descrierea oraşului pe care Armonicii l-au lăsat în urmă.

Oraşul de cuarţ de Jayne Castle (Amanda Quick)-Editura Orizonturi

Oraşul de cuarţ de Jayne Castle (Amanda Quick)-Editura Orizonturi

Titlul original: After Dark
Traducerea: Nicoleta Ştefănescu Popescu
Editura: Orizonturi
Anul: 2009
Număr pagini: 327

Seria Vânătorii de fantome/Harmony World

0.5 Bridal Jitters(2005) 

  1. After Dark(2000)-Oraşul de cuarţ (Editura Orizonturi)

  2. After Glow (2004)-Săptămâna pierdută (Editura Orizonturi)

  3. Ghost Hunter (2006)-Înfruntând fantomele  (Editura Orizonturi)

  4. Silver Master(2007)Piatra viselor (Editura Orizonturi)

  5. Dark Light (2008) – Pe urmele vânătorilor (Editura Orizonturi)

  6. Obsidian Prey (2009)-Comoara de ametist  (Editura Orizonturi)

  7.  Midnight Crystal (2010)

  8.  Canyons of Night (2011)

Cărţi scrise de Amanda Quick

RECENZIE CITITOR
Rezumat carte

Vreau să vin cu ceva cu totul nou. Este o serie a viitorului, seria „VÂNĂTORII DE FANTOME”.

O primă carte dintr-un lot de şase traduse la noi. Este o lume cu totul aparte, Oraşul de cuarţ, ne introduce într-o lume fascinantă a unei planete colonizată de oameni.

În urmă cu 200 de ani, era o cortină între Pământ şi Harmony, unde extratereştri s-au retras lăsând în urmă o energie puternică: oraşe vechi, puteri nebănuite, catacombe înfiorătoare, jungle subterane, ce mai o lume fantastică.

  Când cortina dintre cele două lumii se va închide, va începe o altă eră de readaptare pentru oameni. Nemaiavând piese de schimb, ei se vor readapta.

Să vedem în viitor!!!!

O lume în care descoperim oraşele moarte: FRECVENŢA VECHE, REZONANŢA VECHE, CRISTALUL VECHI, CADENCE VECHE. Acţiunea din această carte se va desfăşura în Candece City, şi vom avea parte de descrierea oraşului pe care Armonicii l-au lăsat în urmă. Sunt clădiri extraterestre cu diverse forme şi mărimi, structuri care erau dezgropate cu multă migală de echipele arheologice angajate de universitate. Se pare că aceştia trăiau mai mult în catacombe, acolo unde avem tuneluri nesfârşite, dar şi capcane parapsihice înfiorătoare. Aceste capcane se pot dezactiva de un para-rezonator puternic, cu un chilimbar la fel de puternic.

Eroina cărţii se numeşte Lydia Smith, şi facem cunoştinţă cu ea, când încearcă să îşi facă un client bogat -se pare-, Emmett London, un para vânător de chilimbar puternic. Ei descoperă împreună pe un prieten al fetei ucis chiar în locul unde lucra-Casa Shrimpton de Orori Antice.

Facem cunoştinţă de aici înainte cu Fuzz, un iepuraş de praf, animale cu ochi dubli. Deşi pot fi animale de companie drăguţe când au deschis doar ochii de zi,ei pot fi periculoşi iar când au şi ochii de noapte deschişi…. Deşi nu este mai mare că un ghem scămoşat de un gri murdar,este foarte ataşat de stăpână să.

Când Lydia, va rămâne blocată în catacombe, în urma expediţiei de para -arheolog, cel care o va salva va fii Fuzz, astfel ea va scăpa de prăjirea simţurilor, care o puteau transforma într-o legumă.

Ce pot să spun, căutarea artefactelor foarte rare, acestea fiind cele de pe pământ aduse înainte de închiderea cortinei, este în floare. Şobolani de ruine, sunt cei care fură din catacombe, şi care descoperă lucruri noi.
Persoana care a fost ucisă deţinea o „piatră a viselor” care era super scumpă, pentru aşa ceva luându-se vieţi. Emmett va încerca să descopere un atrefact rar, care a fost adus de pe pământ de către familia sa. El o va invita la cină pe Lydia şi vor servi „armonie de creveţi în trei părţi”

Nu ştiu cum să descriu ce este în această carte, totul este nou, ciudat. Vreau să descriu puterea fantomei-MDEI, care pe lângă leşin, şi paralizia temporară, care sunt efecte comune, poate să te îngheţe psihic şi te aduce într-o stare de inconştienţă permanentă. Orice tânăr de 4 ani poate rezona un bec, etc….
Oricine poate derezona o uşă, un bec, să pornească un calculator, să rezoneze o maşină. Fără cheie,-aş vrea şi eu asemenea puteri-, dar totul pe bază de chilimbar.
Sunt multe forme de putere, foarte periculoase, iar unii încearcă să o oprească din drum pe eroina noastră. Tot aici avem o formă puternică de mafie, numită Ghilda, unde totul are un preţ, regulile şi le fac ei singuri. Populaţia va fi de partea lor, ei singuri pedepsind ce cred că merită.

Lydia, este împotriva Ghildei, Emmett este un conducător puternic din oraşul Rezonace, dar care nu se deconspiră încă. Atracţia dintre cei doi este la cote maxime, rezonanţa dintre ei ne este bine cunoscută (găsirea perechii, păstrarea…).

Cei doi eroi vor încerca să descopere ce s-a întâmplat în catacombe cu Lydia, cine a fost de vină, cine este responsabil pentru dispariţia de persoane.

Ce se va întâmplă cu Emmett? Cine este vinovat de vânarea celor doi? Cine îi împedică să îşi desfăşoare activitatea? Lydia îşi va putea demonstra integritatea minţii, mai ales că a fost denigrată crud după ce a rămas blocată în catacombe?Oare va putea trece peste ghimpele împotriva Ghildei? Mai ales că îl iubeşte pe Emmett?

Oraşul de quarţ-carte foarte bună, sper să dezvălui mai multe în următorul volum, mai ales că avem altă poveste de dragoste.

Paranormal, crime, trădări, dar şi momente romantice- toate într-o succesiune ameţitoare, reprezintă reţeta sigură a captării la nivel maxim a interesului cititorilor care, neîndoios, vor aştepta cu nerăbdare continuarea acestei poveşti fantastice în următorul volum.

Nota mea pentru carte este 10.

Recenzii cărţi Amanda Quick

Verifică disponibilitatea cărţiilor apărute la Editura Orizonturi în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

7 COMMENTS

  1. Am citit si eu seria cu ani in urma si mi-a mers la suflet acest gen literar. Multumim nicol!

  2. Felicitari pentru recenzie Nicol si multumesc! Datorita recomandarii tale am achizitionat si citit aceasta minunata serie de Amanda Quick!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.