Castelul de Violet Winspear

Titlul original: Le sortilege marin
Editura Alcris, Colectia Romantic

Nr. pagini: 167

RECENZIE CITITOR
Rezumat carte

Violet Winspear (28 aprilie 1928 – ianuarie 1989) a fost o scriitoare britanică cu peste 70 de romane de dragoste scrise pentru Mills & Boon (1961-1987).
În 1973, ea a devenit un autor de lansare pentru noul Mills & Boon – Harlequin, şi prezintă în linie romane din categoria dragoste. A fost aleasă să fie un autor de lansare pentru că, împreună cu Anne Mather și Anne Hampson au fost cele mai populare și prolifice autore britanice de Mills și Boon.
Violet Winspear nu s-a căsătorit, nu a avut copii, dar l-a încurajat şi inspirat pe nepotul ei Jonathan Winpeare să scrie.

Castelul este o carte uşoară, relaxantă, plăcută, care se citeşte repede (şi din cauza subiectului, şi din cauza numărului mic de pagini), atunci când nu ai ceva mai bun de citit sau care să te solicite mai mult..
Din punctul meu de vedere, cartea m-a dus un pic cu gândul la “Frumoasa şi Bestia” – asta din cauza pesonajelor.
Ea, Ynis Rainford – o fată simplă, săracă, nu foarte frumoasă (fizic), dar cinstită, sinceră şi inocentă.
El, Ward Saint-Clair – un bărbat impunător, dur, neînduplecat, brunet, care a uitat să zâmbească din cauza unui tragic accident auto în urma căruia mâna dreaptă i-a fost amputată.
Dar să încep cu începutul…
E frig, afară e urât, iar Ynis îşi ia inima în dinţi şi pleacă din mănăstirea în care crescuse să-şi înceapă viaţa pe cont propriu.

Prima oprire este la castelul Farmecul Mării, un castel impozant situat pe coasta sălbatică a sudului Angliei, între landă şi mare, pentru a discuta cu stăpânul acestuia (Ward).
Vrea să stea de vorbă cu el pentru a cere îndurare/ iertare în numele tatălui ei (singura rudă pe care o mai avea), care era în puşcărie din cauza unei escrocherii, iar Ward nu-l iertase.
Acesta nici nu vrea să audă de aşa ceva, urmează o ceartă între cei doi, Ynis simţindu-se umilită, iar Ward o dă afară din castel.
Ea plecă mai deznădăjduită ca niciodată, dezamăgită de viitorul sumbru ce o aştepta şi cu speranţele spulberate…
Pe întuneric, vânt şi ploaie, mergând dezolată pe marginea drumului, o loveşte o maşină, iar şoferul o lasă inconştientă şi-şi vede în continuare de drum.

Se trezeşte într-o casă străină, într-o cameră frumoasă, dar pe care n-o recunoaşte şi cu mintea complet în ceaţă: nu-şi aminteşte nimic.
Infirmiera care avea grijă de ea îi spune cum o cheamă, faptul că a avut un accident şi momentan e amnezică, că e logodită şi va urma nunta…
Numai că, ea nu-şi aminteşte absolut nimic: cine e, de unde e, în ce împrejurări a avut loc accidentul, cine e logodnicul ei, se iubesc, de ce acesta îi inspiră mai degrabă teamă decât iubire?
Multe frământări şi griji are Ynis, cu atât mai mult când în toiul pregătirilor de nuntă cu un logodnic care-i e mai ceva ca un străin, la castel îşi face apariţia Stella – o frumoasă actriţa de la Londra – marea iubire a vieţii lui Ward..
Ce se va întâmpla între Ynis şi Ward? Cum se vor desfăşura lucrurile la castel?  Ce s-a întâmplat cu adevărat cu Ward de a devenit aşa ascuns şi misterios? Cum era viaţa lui înainte de accident?
Va putea Ynis să concureze cu Stella? O mai iubeşte Ward încă pe aceasta? …..rămâne de văzut!
Ce semnifică titlul: Castelul?

Recenzie cititor: autor Denisa

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.