Recomandare de carte

Recomandare de carte

Recomandare de cartecercul-nebunilor

Cercul nebunilor de John Cowper Powys

Romanele lui John Cowper Powys sunt singurele din literatura engleză capabile să rivalizeze cu scrierile lui Tolstoi sau Dostoievski.“ (George Steiner)

Un vechi blestem apasă asupra familiei Ashover: toţi vlăstarii ei vor fi protagoniştii unor iubiri interzise, din care se vor naşte monştri. Rook, fiul cel mare, este victima unor puternice impulsuri autodistructive, iar Lexie, fratele său, încearcă să-şi controleze trupul cu ajutorul minţii, sfidând moartea. Dar cine va duce numele mai departe? O poveste a predestinării şi în acelaşi timp a iubirilor interzise, Cercul nebunilor se înscrie, prin personajele pline de dramatism şi prin erotismul luxuriant, în linia marilor romane La răscruce de vânturi şi Amantul doamnei Chatterley.

Cumpără carteaoscar-si-tanti-roz

Oscar şi Tanti Roz de Eric Emmanuel Schmitt

Cel mai citit roman al lui Eric-Emmanuel Schmitt, adaptat de autor atât pentru scenă, cât şi pentru marele ecran.

Oscar are zece ani şi trăieşte într-un spital. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul, bolnav de leucemie, ştie că va muri, iar războiul lui împotriva tuturor izbucneşte inocent, pătimaş şi deznădăjduit. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă, în care nici binele, nici răul nu sunt absolute şi nimic nu e aşa cum pare la prima vedere. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur. Cu Tanti Roz pe post de ghid într-o viaţă trăită fast-forward, Oscar parcurge, printre râsete şi lacrimi, itinerarul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane îmbogăţite de imaginaţia lui, care umple spaţiile albe şi îmbracă realitatea în vesmântul miracolului. Astfel, băiatul ajunge să-şi trăiască adolescenţa alături de prieteni, să se îndrăgostească la tinereţe, să se căsătorească la maturitate cu prima iubire, să o piardă şi, în cele din urmă, să regăsească dragostea la apusul unei vieţi ca o lumânare care arde la ambele capete.

Cumpără cartea doamna-din-vest

Doamna din Vest de Linda Howard
recenzie carte

Victoria Haverly era o nobilă fiică a Sudului, vândută spre căsătorie unui necruţător fermier din Vest. Numai onoarea şi mândria ar putea-o ajuta să suporte rolul dureros de soţie doar cu numele. Totuşi onoarea nu îi putea atenua dorinţa interzisă pentru tânărul Jake Roper. Privirea acestui bărbat dur era rece ca gheaţă, dar tandreţea pe care nu o putea ascunde promitea să-i dezvăluie Victoriei minunatele mistere ale iubirii. Jake blestemă dorinţa chinuitoare pe care o simţea pentru frumoasa femeie, căci nu vroia să stea nimic între el şi ambiţia de a intra în posesia fermei Regatul Sarratt, imperiu care era moştenirea şi obsesia sa. Într-un ţinut răvăşit de război, ei se lupta pentru dreptul lui Jake dobândit prin naştere şi se lasă cuprinşi de dragoste, care era speranţa, visul şi destinul lor.

Cumpără cartea Clientul de John Grisham

Clientul de John Grisham

Mark Sway, eroul acestei cărţi, un puşti de unsprezece ani, este martorul unei sinucideri şi cu acest prilej află un secret ucigător. Urmărit de Mafie, F.B.I. şi procuratură îşi angajează cu un dolar o avocată şi încearcă să-şi salveze viaţa. Mark, un puşti obişnuit altminteri, devine astfel un personaj irezistibil, memorabil, care ştie să se folosească de ceea ce a văzut la televizor în filmele cu Mafia. Cărţii nu-i lipseşte umorul, o subtilă analiză psihologică, tot ceea ce este modern şi place cititorului contemporan.

Cumpără cartea

Accidentul de Nicholas SparksAccidentul de Nicholas Sparks
recenzie carte

În ziua când soţia lui moare într-un tragic accident de maşină, viaţa lui Miles Ryan pare să ia sfârşit. Deşi are grijă în continuare de fiul său îşi îndeplineşte obligaţiile de ajutor de şerif în New Bern, California de Nord, nimic nu mai este la fel. Până când o cunoaşte pe Sarah Andrews care, la rândul ei, încearcă să-şi refacă viaţa distrusă de o căsnicie nereuşită. Încet-încet, trecutul începe să fie uitat. Dar cei doi descoperă că îi leagă ceva mai puternic decât dragostea – o taină cumplită, care-i face să pună la îndoială toate lucrurile în care crezuseră până atunci.

Cumpără cartea

Nestemate visătoare de Theodore SturgeonNestemate visătoare

Deşi mai puţin cunoscut decât Isaac Asimov, Arthur C. Clarke sau Robert A. Heinlein, Theodore Sturgeon (1918-1985) este un scriitor mult mai important pentru dezvoltarea literaturii S.F. A fost distins cu premiile Hugo, Nebula, Internaţional Fantasy Awards şi World Fantasy Life Achievement Award. Romanul Nestemate visătoare ni-l înfăţişează pe Horty Bluett, un băieţel de opt ani, care nu a avut niciodată parte de iubire. Părinţii lui adoptivi sunt violenţi, colegii de clasă – plini de răutate. Fuge de acasă şi este primit de un circ itinerant, unde, printre mâncători de flăcări, pitici şi ciudăţenii ale naturii, îşi găseşte locul. Dar nu şi liniştea: când directorul caravanei află că lui Horty i-au crescut la loc cele trei degete retezate într-un accident, viaţa băiatului este din nou în pericol.

Vrăjioare la ananghie de Brittany Gragotelesvrajitoare-la-ananghie
recenzie carte

Toate fetele vor să fie ca ea. Toţi băieţii şi-o doresc de iubită. Hadley Bishop este o adolescentă ucigător de frumoasă, dependentă de pantofii cu toc şi cumpărături, majoretă desăvârşită, dar şi cea mai populară fată din elitistul liceu Astor. Pare că este sortită să aibă succes în tot ce face. Hadley are însă şi un secret: este urmaşa celei mai puternice vrăjitoare a tuturor timpurilor, Bridget Bishop, prima persoană executată în faimosul „Proces al vrăjitoarelor din Salem”, desfăşurat în Massachusetts, în 1692. Atunci când mama sa este răpită şi ucisă de acelaşi sabat care, cu ani în urmă, a eliminat-o şi pe ilustra ei înaintaşă, Hadley jură să scape o dată pentru totdeauna de forţele întunericului.

Cumpără carteabarbatul fara chip

Bărbatul fără chip de Laureen Prescot

La 30 de ani, Vivian Orloff nu ştia încă ce putea face cu viaţa ei. Dependentă foarte mult de mama ei, care a avut-o la 16 ani, Vivian nu-l suportă pe Jeff Hunter, soţul acesteia, şi face tot posibilul ca să-l îndepărteze. Jeff fusese prima ei dragoste, marea iubire a adolescenţei, omul care i-a dezvăluit lumea pasiunilor, dar nu-l detestă din gelozie. Vivian ştie că Jeff n-o va face fericită pe mama ei. Şi când îl întâlneşte pe Roger Lambert, un pictor care trăieşte într-o casă plutitoare, simte în sfârşit că se înfiripă şi se aprinde scânteia dragostei. Dar, într-o zi, Roger dispare…

Printesa Statornica de Philippa GregoryPrintesa Statornica de Philippa Gregory

Autoarea bestsellerurilor Surorile Boleyn şi Moştenirea Boleyn

E cunoscută drept soţia stearpă a unui rege puternic, dar în spatele acestei imagini se ascunde o poveste seducătoare. Katherine de Aragon este Infanta Spaniei, născută din stirpe de războinici, din părinţi cu sânge nobil. La nici patru ani ea e făgăduită unui Prinţ de Wales, lui Arthur, şi crescută ca viitoare Regina a Angliei. Nu are nici o fărâmă de îndoială că soarta o va aduce la curtea unei ţări de la capătul lumii, o ţară rece şi uitată de Dumnezeu. Arthur este încă un copil când se întâlnesc; obiceiurile noii ei lumi sunt aspre, mâncarea e ciudată, ca şi oamenii, care o privesc cu răceală. Încet-încet îşi uită însă temerile, viaţa devine mai uşoară; dar Arthur moare de timpuriu şi Katherine e din nou în voia sorţii. Visul ei de a conduce un regat se întunecă din nou. Salvarea va veni însă de la Henric, răsfăţatul şi mai tînărul frate al lui Arthur, cu care Katherine se va căsători. Curtea regală se împotriveşte, părinţii îi sunt prea puţin de ajutor. Katherine nu-şi dezminte însă stirpea războinică: va face orice să-şi împlinească visul, va minţi dacă va fi nevoie şi va muri minţind, dar va fi soţia viitorului Henric al VIII-lea şi Regina Angliei.

Istoria Katherinei de Aragon a fost ignorată de istorici, dar cine a fost un timp îndelungat soţia lui Henric al VIII-lea? Cine i-a arătat acestuia tainele conducerii unui regat? Destinul ei m-a fascinat… Intenţionat am sfârşit romanul într-o perioada fastă a vieţii reginei, în plin moment de glorie.” (Philippa Gregory)

Prinţesa statornică este fascinantul portret al unei femei mândre, inteligente, pline de pasiune, un portret care are tot timpul în fundal frământările politice ale unei epoci celebre.” (Library Journal)

„Povestea Philippei Gregory e la fel de ambiţioasă precum personajul ei principal.” (Entertainment Weekly)

Cumpără carteaRecviem de Jack Ross

Recviem de Jack Ross

Deborah Jones, reporter de la ziarul Miami Herald, e hotărâtă să descopere adevărul despre cazul lui William Craig, un veteran de război pe care îl aşteaptă execuţia pentru că l-a ucis pe fiul unui senator celebru care i-a violat nepoata. Deborah vrea să afle adevărul despre acest caz, nu numai pentru că îl admira pe bătrânul veteran, ci pentru că ea însăşi a fost victima unui viol. Pentru a-l salva de la execuţie, ea are de înfruntat mogulii de presă, corupţia la cel mai înalt nivel, şantajul şi mafia care îl protejează pe tatăl playboy-ului violator. Iar în acest caz, legea şi statutul de ziarist nu o mai pot ajuta, iar până la execuţie mai sunt doar 5 săptămâni.  

5 COMMENTS

  1. Din pacate am citit doar 2 carti din lista : Vrajitoare la anaghie si Barbatul fara chip.Ma tenteaza Recviem de Jack Ross. Multumesc pentru recomandari!

  2. Multumesc pentru recomandari Iasmy! Am citit deja Clientul de John Grisham, un autor care imi place foarte mult si Doamna din Vest de Linda Howard, o autoare favorita a mea! Am deja Vrajitoare la ananghie, care va urma curand la citit, dar am retinut si celelalte recomandari!

  3. Eu am citit Doamna din vest de Linda Howard; Accidentul de Nicholas Sparks si curand urmeaza Vrajitoare la ananghie de Tiffany Geragotelis.
    Mersi yasmy! 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.