Avem de-a face cu Ghildele, bresle foarte puternice, care au avut un rol important la începuturile colonizării.

Piatra viselor de Jayne Ann Krentz(Amanda Quick)-Editura Orizonturi

Piatra viselor de Jayne Ann Krentz(Amanda Quick)-Editura Orizonturi

Titlul original: Silver Master

Editura Orizonturi
Anul: 2009
Traducerea: Maria Dumitrescu
Nr. pagini: 369

Seria Vânătorii de fantome/Harmony World

0.5 Bridal Jitters(2005) 

 1. After Dark(2000)-Oraşul de cuarţ (Editura Orizonturi)

 2. After Glow (2004)-Săptămâna pierdută (Editura Orizonturi)

 3. Ghost Hunter (2006)-Înfruntând fantomele  (Editura Orizonturi)

 4. Silver Master(2007)-Piatra viselor (Editura Orizonturi)

 5. Dark Light (2008) – Pe urmele vânătorilor (Editura Orizonturi)

 6. Obsidian Prey (2009)-Comoara de ametist  (Editura Orizonturi)

 7.  Midnight Crystal (2010)

 8.  Canyons of Night (2011)

Cărţi scrise de Amanda Quick

 RECENZIE CITITOR

Rezumat carte

Această carte mi s-a părut una din cele mai bune din această serie. Eroina și eroul nostru trec prin situații riscante, dar și prin situații cu mult umor.

Știți că ne aflăm pe Planeta Armonia, unde pământenii au venit trecând printr-o perdea de energie numită Cortină. Când, fără veste, Cortina s-a închis, oamenii au rămas să supraviețuiască și să-și adapteze stilul de viață noilor condiții.

În Armonia, lucrurile erau un pic deosebite, mai ales după căderea întunericului! Puteai să dai peste periculoși și seducători vânători de fantome, dar și peste cele mai neobișnuite animale de casă, simpaticii iepurași de praf!

Între abilitățile populației își face loc o gamă largă de puteri paranormale, ce cresc progresiv, pe măsura trecerii timpului.

Avem de-a face cu o rețea de catacombe în toate orașele, care este reminiscența extratereștrilor, care au părăsit planeta cu mult timp înaintea sosirii oamenilor. Totodată, avem și unele arme letale rămase în urma lor, mingile de foc volatile, o energie verde, acidă, cunoscută în mod tehnic ca manifestări MEDI. Mingile de foc de un verde sinistru erau denumite fantome, deoarece se înălțau, stranii si imprevizibile printre tunele, asemenea celor mai multor apariții spectrale.

Avem de-a face cu Ghildele, bresle foarte puternice, care au avut un rol important la începuturile colonizării. În cadrul lor s-au înființat corporații care fac afaceri perfect legale si profitabile. Subordonații lor sunt vânătorii de fantome, aceștia asigurând protecția echipelor de cercetare – atât private, cât și a instituțiilor – care doresc să analizeze rămășitele extraterestre din catacombe.

Acum avem de a face cu o ea, pețitoare de profesie, care prin darul ei special poate citi undele psi ale oamenilor, și poate găsi perechea potrivită fiecăruia. Când în biroul unde lucrează aceasta intră ,,perechea perfectă pentru ea”, avem parte de momente inedite de urmărit! Cine nu ar vrea să știe cu siguranță că și-a găsit perechea potrivită?

Când David Oaches pășește în biroul Celindei Ingram, într-o problemă a Ghildei, se schimbă treaba!

“Porni de-a lungul holului spre biroul ei şi deschise uşa. Valurile viguroase, subtile, de putere psi o izbiră de-a dreptul, prin scuturile de apărare, prinzând-o cu garda complet lăsată. Prin corp îi pulsau emoţia şi anticiparea…Urma să fie cel mai interesant, cel mai tulburător bărbat pe care îl intâlnise vreodată, alesul care îi putea face să rezoneze toate simţurile.”

Eroina noastră a avut parte de o experiență neplăcută cu un mare șef din Ghilda din Frecvența, orașul de unde venea ea. Landry era un psihopat, care vroia să se căsătorească cu o mireasă anume, pentru a-l ajuta în carieră. Când pețitoarea cea mai la modă – adică Celinda – refuză să îl consilieze, acesta o va răpi, droga, și îi va înscena o relație cu el, punând-o într-o situație compromițătoare. Pentru a-și salva familia și pe ea de scandal, Celinda pleacă în Cadence City, unde se angajează la o altă firmă de consiliere matrimonială.

Facem cunoștință cu iepurașul ei de praf, Araminta, care a dorit un atractiv obiect roşu dintr-un magazin, pe post de jucărie, iar Celinda i-l cumpără! De aici încep toate necazurile: respectiva “jucărie” era o extrem de valoroasă relicvă extraterestră din chihlimbar rubiniu, ce fusese furată din trezoreria Ghildei. Când Davis solicită relicva, Araminta fuge cu ea și o ascunde, astfel că cei doi eroi ai noștri trebuie să aștepte să apară relicva. Davis, la râdul său, are și el un iepuraș de praf, pe Max. Cei doi formează un cuplu de iepurași foarte periculoși, dar și foarte hilari. Lui Max îi place băutura, iar Aramintei îi place să mănânce din farfuria altuia.

Când încă o persoană – un medic – este interesată de relicvă, viața lor este pusă în pericol. Medicul avea la rândul lui o relicvă de acest gen și îi știa secretul: cu ajutorul ei putea să citeasca, să mânuiască și să imobilizeze o persoană și gândurile acesteia! Împreună, cele două relicve erau foarte periculoase – ajunse pe mâna cui nu trebuia – dar puteau fi și un remediu important în lumea medicală.

Acum să vorbim puțin și de domnul ,,perechea potrivită”, care fusese pe punctul de a se căsători odată, dar, datorită talentului său extrem de rar, mânuirea fantomei de argint, și a abilității sale de a deveni invizibil, și-a speriat logodnica, iar aceasta l-a părăsit.

Așadar, avem de- a face cu detectivul Davis, pețitoarea Celinda, cu o mulțime de nunți ale unor personaje pe care le știm din celelalte volume, dar avem de-a face și cu criminali care nu se dau în lături de la nimic pentru a obține ce vor.

Celinda îi va salva viața lui Davis când acesta a luptat cu cinci vânători periculoși odată, folosindu-se de talentul său de a deveni invizibil, dar consumându-se până aproape de a fi omorât.

Rămane de văzut dacă relicva – piatra viselor – își va găsi locul acolo unde este mai bine.
Oare Davis se va mai încumeta la o căsătorie sau nu?

Oare Celinda va trece peste faptul că în timpul somnului dispar părți din corpul lui Davis?!

O carte de nota 10!

Recenzie cititor: autor Nicol

Recenzii cărţi Amanda Quick

Verifică disponibilitatea cărţiilor apărute la Editura Orizonturi în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

6 COMMENTS

 1. Felicitari pentru recenzie! Aceasta serie este pe lista mea de lectura. Multumesc pentru ca mi-ai adus-o in atentie!

 2. O SERIE PE CARE O RECOMAND SI EU ! Ma atrage tare mult genul paranormal& romance. Multa nicol!

 3. Felicitari pentru recenzie! Eu nu sunt si nu cred ca voi fi vreodata fana cartilor romantice. Pur si simplu acest gen nu ma atrage.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.