Jocul destinului de Nora Roberts

Titlul in engleza : Three  Fates

Numar pagini: 504

Editura Orizonturi

Traducere: Mihnea Columbeanu

Voi incerca sa fac o recenzie, la o autoare preferata de mine.Nici de data aceasta nu m-a dezamagit. In aceata carte Nora Roberts ne arata cum trei parce/ursitoare detin controlul vietii si a mortii pe pamant,dar omul este cel care isi aranjeaza firul vietii atat cat este el.

Vreau sa va spun despre una dintre eroine, Rebecca, cum o sfatuieste parcele in vis:,,-Prima parca care tine un fus,a vorbit.Eu depan firul,dar tu faci din el ce doresti.A doua parca tinea o panglica de argint pentru masurat si a spus:,,Eu marchez lungimea,dar timpul tu il folosesti”,iar a trea,cu foarfecele ei de argint,mi-a spus asa:,,Eu tai firul,caci nimic nu poate dura vesnic.Nu irosi ceea ce primesti”.

Am vrut sa pun acest citat care sta la baza cartii,dar si a vietii in general in opinia autoarei.

Cele trei parce care sunt de fapt trei statuiete de argint turnate pe muntele Olimp,reprezentand cele trei ursitoare: Clotho,care toarce firul vietii, Lachesis,care il masoara, si Atropus,care il taie si ii pune capat.

Aceasta imbinare de mitologie care o are autoarea,da unele raspunsuri vietii. La fel cand ne nastem,cat traim si cand murim,totul are ceva bine stabilit dinainte,ca o tapiserie care isi tese incet modelul- asa suntem noi firele ei.

Subiectul cartii noastre ne dezvaluie tragediile prin care trec,dar si crimele care se comit,pentru a putea reuni cele trei parce impreuna.

Actiunea incepe cu 90de ani in urma,cand Henry W.WYLEY are dobandita prima parca si impreuna cu sotia se indreapta spre Europa pentru descoperirea celor 2 parcii. Tragedia se intampla in apropierea tarmului Irlandei,cand vasul de croaziera Luisitania este torpilat de catre nemtii si in 20 de minute se va scufunda ucigand peste 1000 de oameni.

In acest interval de timp, Felix Greenfild, un hot, fura parca de la Henry si o pune la el in buzunar. In timpul cand va incerca sa scape de pe vas el ajuta pe Steven Edward Cunningham al Treilea si pe mama acestuia sa se salveze de la inec.Aceste toate fapte au o stransa legatura cu urmasii lor,de parca ursitoarea a harazit totul dinainte.

Cand stra-stra nepotul lui Felix,Malachi Sullivan arata parca care se credea pe fundul oceanului, lui Anita Gaye,aceasta o fura si o duce la New Iork.Aceasta vaduva bogata,care s-a casatorit pentru bani,si cu cineva mult mai in varsta,are ambitii si orgolii mult prea mari care o vor duce la pierzanie in final.

Cand stra,stra-nepoate lui Henry,Tia March ajunge in Irlanda, Malachi o abordeaza cu scopul de a descoperi ceva care sa il duca la cele doua parce nedescoperite,intre ei se tese o poveste de dragoste cu suisuri si coborasuri. Ea era ipohondra,alergica la orice,timida cu straini,aceste fapt datorandu-se mamei sale care tot timpul era bolnava inchipuita. Ei vor incerca sa recupereze prima parca.

A doua parca va aduce impreuna pe o fiica rebela a unor oameni bogati,dar prin razvratirea ei ajunge sa danseze la bara in Cehia-Cleo Toliver care detine fara sa isi dea seama ceva foarte valoros,pentru care fuge prin toata Europa cu Gideon Sullivan,dupa care vor pleca in America pt.a reusi sa aduca parcele impreuna.

A treia parca ii va reuni pe stra,stra-nepoata lui Felix, Rebecca,cu stranepotul baietelului salvat pe vasu naufragiat,cu Jack Burdett,cel care detine o importanta afacere cu sisteme de siguranta,dar detine si a treia parca.

 Recenzie cititor: Nicol

12 COMMENTS

  1. Felicitări nicol. Eu am citit cartea acum vreo 2 ani cred, mi s-a părut deosebita. Nota 10

    • INTRADEVAR O ACTIUNE FOARTE COMPLEXA,ASA CUM NE-A INVATAT ACEASTA AUTOARE.Si cand ma gandesc ca am tot ocolit cartea din cauza coperti! 🙁

  2. In ceea ce ma priveste, „Jocul destinului” face parte din categoria „carti preferate”.Inca de la inceput m-a captivat ,cu acele evenimente din 1915.Mi-a placut sa vad cum s-au descalcit itele,cum s-au intalnit urmasii…ca sa o citez pe Nora Roberts :acum cercul este complet.Dintre cele 3 cupluri,cel mai mult mi-a placut de Cleo si Gideon.Ca s-a adus in prim-plan si Irlanda,asta stie toata lumea ca m-a bucurat.Actiune complexa,mai multe povesti de dragoste,ceva legende …olimpice – toate sunt ingredientele unei carti de nota 20.Cat despre recenzie,Nicoleta te felicit! Nota 10 pentru tine.

  3. M-ati facut curioasa , clar o trec si aceasta carte pe lista cartilor in curs de achizitie
    Imi place tare mult cum scrie Nora Roberts, este un scriitor destul de complex, iti ofera tot ce-ti trebuie pentru o lectura placuta , este foarte documentata , deci serioasa si ofera si romantism , exact zaharul dintr-o cana cu cafea 😉
    Felicitari, Nicol. Pentru recenzie acord nota 10

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.