O pasiune imposibilă – Elizabeth Hoyt – Colecția Iubiri de poveste

O pasiune imposibilă – Elizabeth Hoyt – Colecția Iubiri de poveste

O pasiune imposibilă - Elizabeth Hoyt - Colecția Iubiri de poveste

O pasiune imposibilă de Elizabeth Hoyt

O pasiune imposibilă – Elizabeth Hoyt 

Titlul în engleză: Scandalous Desires

Număr pagini: 275

Editura Alma/Litera

Traducere: Monica Furnaris

Anul apariției 2014

Seria Maiden Lane 1. Dorinte ascunse, 2. Placeri vinovate, 3. O pasiune imposibila,  4. Fantoma din St. Giles, 5. Lordul intunericului, 6. Ducele noptii, 7. Dragul meu necunoscut, 8. Bravul meu căpitan 9. Cel mai tandru libertin (Sweetest Scoundrel), 10. Ducele pacatului (Duke of sin), 11. Ducele placerilor (Duke of Pleasure), 12. Dorinte nobile (Duke of Desire)

 Din Dorințe ascunse am aflat despre suferința lui Silence și cum reușise din cauza unor aparențe să i se destrame căsnicia, fericirea, iar în Plăceri vinovate am regăsit dragostea pe care o avea pentru Mary Darling și cum aflase că Mickey O’Connor era tatăl fetiței. 

În această carte vor ieși la iveală alte detalii despre fericirea lui Temperance și de Lady Hero, amândouă căsătorite și mulțumite de ceea ce aveau. Winter în continuare este sufocat de responsabilități și e la fel de devotat sarcinilor sale, dar și alături de Silence, sora lui preferată.

Fantoma din St. Giles își face simtită prezența în numeroase locații, de data aceasta salvându-l pe Mickey din ghearele morții. Surpriza va fi la final, atunci autoarea a dat lovitura de grație cu dezvăluirea secretului despre identitatea acestui om tot timpul la locul potrivit.

O pasiune imposibilă - Elizabeth Hoyt - Colecția Iubiri de povesteSilence Hollingbrook  își riscase reputația pentru a-l salva pe soțul ei William de la închisoare. Aflase că Mickey O’Connor Cuceritorul furase încărcătura vasului pe care îl conducea soțul ei, iar acum William trebuia să suporte consecințele, altfel va plăti. Silence nu putea îndura să îl vadă distrus și decide să meargă la pirat și să poarte o discuție civilizată. Mickey a fost surprins de îndrăzneala ei și a fost de acord spre stupoarea tuturor. Singura condiție a fost să petreacă noaptea cu el, iar la plecare să meargă cu părul despletit, desfăcută la corset. Aceste mici detalii ar fi trebuit să nu conteze pentru soțul ei pentru că o iubea și ar fi crezut-o când îi va spune adevărul., William însă a crezut în aparențe și nici măcar n-a vrut să audă când Silence i-a povestit că nici măcar n-a atins-o piratul. Suferise enorm în urma acestui incident, dar găsirea la ușă a lui Mary Darling înlocuise toată frustarea și dragostea ei se revărsase asupra fetiței. A ajutat-o să treacă chiar și peste moartea lui William, acum avea alt scop în viață, dar totul i se dă peste cap când piratul ajunge din nou în viața ei, de data aceasta cu alte pretenții.

Mickey O’Connor CuceritorulO pasiune imposibilă - Elizabeth Hoyt - Colecția Iubiri de poveste e infiorător cu ținuța lui, părul negru, ochii pătrunzători. Am fost surprinsă de metoda aleasă de a distruge reputația unei ființe dulci, inofensive. Și totuși a fost o lecție pe care a plătit-o doar Silence. Într-un fel a ales să se revanșeze și să o dea pe fiica lui, Mary Darling la singura persoană onorabilă care știa că ar fi iubit-o. A urmărit-o pe Silence și a dorit-o în tăcere, a continuat să fie o viseze și să aștepte clipa în care ar fi putut să o privească, să îi simtă parfumul.

Londra, Anglia, aprilie 1738

Silence Hollingbrook se află din nou în fața lui Mickey O’Connor Cuceritorul, cel mai renumit hoț de docuri de pe Tamisa. De data aceasta o căuta pe Mary Darling, fetița de care avea grijă și care o iubea ca pe fiica ei. Primise un bilețel care o îndreptase către el. Situația o intrigă, dar dragostea pentru fetiță o îndemna să facă orice pentru a o avea. Mickey O’Connor nu pare să îi împărtășească opinia și îi confirmă ceea ce știa, Mary Darling era fiica lui și era în pericol. Dușmanul său de moarte, Charlie Grady, cunoscut ca și Vicarul de la Whitechapel aflase că fiica lui locuia cu Silence la orfelinat și plănuia să o omoare pentru a se răzbuna. În mod normal nu i-ar fi păsat, dar fetița nu avea vreo vină. Planul său bine stabilit o aduce pe Silence într-o nouă confruntare, așa cum își dorise de fapt. Această femeie reușise să îl atragă cu îndrăzneala și firea ei sinceră.

Mickey O’Connor Cuceritorul era precum un lup deghizat într-o făptură umană. Devenise faimos și toti îl știau de rege al piraților. De la vârsta de cinciprezece ani reușise să îi surprindă și să se facă temut. Acum stătea într-un palat, pompos decorat pentru a se desfăta cu tot ceea ce îi lipsise în trecut. Îi spune lui Silence că fetița e a lui și așa va rămâne, dacă va dori să o aibă aproape, va trebui să locuiască în palatul său. La început încearcă o cale de mijloc, dar este de neclintit și astfel Silence acceptă compromisul de dragul lui Mary Darling, singura ființă ce-i mai rămăsese de la moartea soțului său. O adora de parcă ar fi fost din sângele ei, iar dragostea îi era împărtășită, fetița o cucerise iremediabil și trebuia să îi fie alături.

Decizia ei o punea într-o situație neplăcută din punct de vedere social, știa că dacă locuia în casa piratului reputația ei și așa precară ar fi fost distrusă, iar frații ei ar fi scandalizați. La cămin era nevoie de ea, dar putea lăsa totul se seama fratelui său Winter. Trebuia doar să se îndepărteze de orfelinat pentru ca zbonurile să nu fie auzite de doamnele din înalta societate care sponsorizau căminul cu ajutorul unui comitet de binefacere organizat de Lady Hero. Dragostea pentru Mary Darling era cea mai importantă și nimic n-ar fi stat în calea ei.

Mickey se bucură de viața, avea bani destui, faimă, femei la discreție, dar în momentul în care Silence ajunge în casa lui totul i se dă peste cap, ea decide să nu-i asculte ordinele și să îl sfideze. Refuză să ia masa cu el și oamenii lui, iar el o pedepește prin înfometare. Oamenii lui o îndrăgiseră și fiecare îi aduceau câte ceva bun de gustat, asigurându-i un confort minim, iar Mickey părea că nu știa de gestul lor.

Mary Darling și firea ei jucăușă  ajung să îl cucerească pe Mickey, astfel devine o punte de legătură către Silence, o doamnă firavă care reușise să îi domine visele, dar e conștient de diferența lor și speră să o cucerească puțin câte puțin.

Silence este furioasă pe acest bărbat, știe doar să ordone, iar ea nu poate agrea pe cineva care o consideră un obiect ce îl folosește după bunul plac. Pe măsură ce se cunosc mai bine, își dă seama de personalitatea lui, suferințele îndurate și ce îl determinase să ajungă așa, dar nu poate înțelege ceea ce simte în prezența lui. E o pasiune ce s-ar dezlănțui dacă ar da curs, iar peviziunile i se confirmă când o sărută într-un mod copleșitor și masculin,  spunându-i : „eu te-aș fi ascultat. Eu te-aș fi crezut” , ceea ce soțul ei nu făcuse.

Cum e cu adevărat Mickey Cuceritorul?  De ce urăște de moarte cu Charlie Grady-Vicarul de la Whitechapel? Va putea Silence să îl accepte pe Mickey? Ce îi unește și ce îi desparte? Au un viitor împreună sau unul din ei va trebui să cedeze? De ce Silence trebuie să plătească întotdeauna pentru un strop de fericire? Va reuși Mickey să își protejeze cele două ființe? Va putea Mickey să recunoască fiorii dragostei sau va decide să îi evite?

9.8 puncte/10

Autor: Mili

21 COMMENTS

 1. Am citit jumatate din aceasta carte. Este buna, dar parca totusi ii lipseste ceva. Nu ma pot pronunta ce si cum, decat dupa ce o termin de citit. Revin atunci cu o parere..

 2. Si eu am citit tot jumatate si sunt de acord cu IASMY, il lipseste ceva…sau poate mediul ostil in care se invarte Mickey O’Connor Cuceritorul lasa asa un usor parfum sordid pe fundal, care nu e prielnic povestii de iubire ce se naste intre cei doi. Se pare ca ne-am obisnuit cu decorurile fastuase, ideale pentru inflorirea iubirii. La finalul cartii poate zic altceva…ramane de vazut.

   • Am si eu o intrebare? M-am apucat de citit pe scribd cartea Cand dragostea ucide de Raluca Butnariu si am observat ca sunt postate doar 21 de pagini. Care este modalitatea de plata pentru a putea avea acces la carte, un cont ceva? Multumesc anticipat.

    • Popescu Andreea, sincer nu stiu prin ce modalitate se poate efectua plata, insa cu siguranta ai acolo ceva informatii. Pana acum nu am cumparat de pe scribd si nu te pot dezinforma.

 3. MA BUCUR CA AI POSTAT RECENZIA MILI,ASA MACAR AFLU SUBIECTUL CARTI,PENTRU CA NU STIU CAND AM SA O CITESC.

 4. Am terminat de citit cartea si per ansamblu mi-a placut. Cand am spun ca ii lipseste ceva, nu m-am referit la stralucirea si fastul lumii din inalta societate. Chiar imi place si aceasta lume tenebroasa a hotilor , piratilor , a catacombelor si stradutelor intunecate, acea lupta de supravietuire intr-o lume murdara. Cartea a fost un pic mai slaba decat celelate doua dinaintea ei, si asta poate din cauza ca a lipsit acel ceva care pe mine sa ma faca sa ma transpun in pielea personajelor (aici fiind vorba de naratiune in sine). Nu m-a facut sa astept cu nerabdare urmatoare pagina. Mi-a placut de Mickey, fetita Mary, dar ceva i-a lipsit lui Silence. Parca nu a iesit in evidenta cu mare lucru. Nu zic ca nu este buna cartea dar nu pe cat ma asteptam. Finalul cred ca mi-a placut cel mai mult ,atunci parca a fost acel ceva sclipitor care lipsea. Iata avem si o mica dezvaluire despre fantoma din St.Gil, stim acum cine este, si probabil ii vom afla si povestea. Sincer nu sunt incantata de personaj, (vroiam sa fie altcineva fantoma)dar poate imi schimb parerea pe parcurs. Per total o carte buna. 9 puncte.

 5. Am citit cartea! Superba! Mi-a plăcut mult. Parca e mai activa eroica noastră…iar Mickey, hmmmm nu am cuvinte: sexy si pus pe rautati; cinic dar cu multe răni in suflet. Ce mai… Acțiune care efectiv m-a ținut in priza, nu am dormit toată noaptea ca sa o pot termina!!! De nota 10 cartea!

 6. Mi-a placut tare mult cartea.Nu este la acelasi nivel ca Dorinte ascunse ,dar se claseaza pe loc 2 in ceea ce ma priveste.Mi-a placut schimbarea comportamentului lui Mike si m-a emotionat clipele dinainte de executie.Si Silence mi-a placut,desi nu are aceeasi tarie de caracter,siguranta ca si sora sa.Ma bucur ca am avut ocazia sa descopar o autoare extrem de talentata.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.