Preludiul Fundaţiei - Isaac Asimov
Literaturapetocuri.ro Noutăţi editoriale

Preludiul Fundației, de Isaac Asimov

   Preludiul Fundaţiei cărţi SF.

Disponibilitate
Editura Paladin
Premiul Hugo 1966 pentru cea mai bună serie din toate timpurile

   Preludiul Fundației, prequal al seriei Fundația, dezvăluie primele demersuri ale lui Hari Seldon în domeniul psihoistoriei, o știință a cărei punere în aplicare ar putea salva Imperiul aflat în pragul declinului.

  Deși la început este neîncrezător în propriile-i forțe, Seldon este încurajat și protejat pe tot parcursul misiunii sale de un personaj misterios, pe nume Chetter Hummin, și de tânara specialistă în istorie Dors Venabili.

Sursa foto şi text: Editura Paladin

Isaac Asimov

   Isaac Asimov a fost un scriitor american, evreu născut în Rusia, biochimist, autor de mare succes și excepțional de prolific, cunoscut mai ales pentru lucrările sale științifico-fantastice și pentru cărțile de popularizare a științei. A trăit între anii 1920 și 1992. Cea mai faimoasă lucrare ce-i poartă semnătura este seria Fundația, pe care a combinat-o mai târziu cu două alte serii ale sale: Imperiului Galactic și seria Roboților. A scris romane polițiste și fantasy, precum și foarte multe lucrări non-ficțiune. Asimov a scris și editat peste 500 de volume și estimativ 90.000 de scrisori sau cărți poștale și are lucrări în toate categoriile majore ale Sistemului Decimal Dewey, cu excepția filozofiei. Asimov a fost prin consens general un maestru al genului science-fiction, alături de Robert A. Heinlein și Arthur C. Clarke. A activat ca și președinte al Asociației Umaniste Americane. Asteroidul 5020 Asimov este numit așa în onoarea sa.

Cărţi SF

3 COMMENTS

  1. E atât de celebru și de citit acest autor, însă chiar nu știu dacă scrierile sale sunt pe gustul meu. Cândva îi voi da, cu siguranță, o șansă 🙂

  2. Nu prea cred ca o sa ma atraga cartea. Nu e genul meu. De acest autor nu am citit nimic pana acum, insa .

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.