PRIMA EDIȚIE ARCS SUMMER CAMP ÎN SEATTLE

PRIMA EDIȚIE ARCS SUMMER CAMP ÎN SEATTLE

by -
2
PRIMA EDIȚIE ARCS SUMMER CAMP ÎN SEATTLE

PRIMA EDIȚIE ARCS SUMMER CAMP ÎN SEATTLE: 10 ZILE DE LUCRU INTENS, UN FILM DOCUMENTAR, 4 FILME DE SCURT METRAJ

  Prima ediție a taberei de vară ARCS SUMMER CAMP s-a finalizat duminică, 5 august, în Seattle, Washington cu o proiecție publică a filmelor rezultate în cadrul proiectului.

   Proiectul a fost organizat de American Romanian Cultural Society din Seattle în parteneriat cu Asociația Culturală Control N. Tabăra a reunit un număr de 22 de copii de origine română, din jurul orașului Seattle, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani. Tabara a fost găzduită de University of Washington.

   Timp de 10 zile, îndrumați de cei doi instructori – actrița Ioana Flora și regizoarea Iulia Rugină – participanții au primit informații despre geografia, istoria, tradițiile și civilizația României, cu scopul de a-i reconecta, printr-un tip de educație non-formală, cu identitatea țării de origine. Informațiile despre România au fost completate de elemente introductive din arta actoriei, scenaristicii, regiei și producției de film.  

  Cele mai importante produse ale taberei au fost cele 4 filme de scurt-metraj realizate de copiii împărțiți în echipe de câte 5. Filmele au fost scrise, produse, regizate și filmate în totalitate de ei.

  Întreaga tabără a fost filmată, rezultând un documentar de 30 de minute, prezentat publicului format din comunitatea românească din Seattle, alături de cele 4 scurt metraje, în data de 5 august. Evenimentul a avut loc la Centrul Românesc al Bisericii Sfinții Trei Ierarhi din Mountlake Terrace.

  În lipsa sprijinului financiar din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, proiectul a fost susținut parțial din taxa plătită de către participanți, cu aportul considerabil al organizației non-profit American Romanian Cultural Society, în parteneriat cu University of Washington.

  Fotografiile și materialele video realizate în cadrul atelierului pot fi vizionate aici – https://www.facebook.com/pg/controlN

  Un clip de prezentare a primei ediții a proiectului poate fi vizionat aici 

   Mai multe detalii despre acest proiect și alte proiecte ale Asociației Culturale Control N pot fi aflate la numărul de telefon 0721261736 sau pe site-urile și paginile de Facebook ale organizatorilor.

www.controln.ro

www.arcsproject.org

https://www.facebook.com/pg/controlN

https://www.facebook.com/ARCSPROJECT/

2 COMMENTS

  1. Bravo, o initiativa excelenta! Cumva, pot fi intelese si autoritatile romane, daca aleg sa dea bani mai degraba unui astfel de proiect pentru romanii din Ukraina (care sunt adusi in tabara in Tara), decat unuia pentru romanii din America. Ei se mai pot descurca si singuri. Numai sa isi dea interesul, sa nu uite de niciunii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.